Θα πραγματοποιηθεί κανονικά η Έκθεση Χειροτεχνίας Κρεμαστής

Θα πραγματοποιηθεί κανονικά η Έκθεση Χειροτεχνίας Κρεμαστής

Θα πραγματοποιηθεί κανονικά η Έκθεση Χειροτεχνίας Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1052 ΦΟΡΕΣ

Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και προστασίας από την πανδημία, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η πανελλήνια έκθεση χειροτεχνίας της Κρεμαστής, από τις 7 έως τις 23 Αυγούστου, μετά και την απόφαση του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ να την ενισχύσουν χρηματικά, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Χθες το πρωί, το θέμα αυτό ήταν κυρίαρχο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, στην οποία προσκλήθηκαν η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης, καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και όποιος επιθυμούσε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Εκείνο που ειπώθηκε είναι ότι επειδή φέτος η Περιφέρεια τους ενημέρωσε ότι δεν δύναται να συνδράμει τη διεξαγωγή της έκθεσης, λόγω των έκτακτων μέτρων που έπρεπε να ληφθούν για την πανδημία, αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή του Δήμου και του ΔΟΠΑΡ και βέβαια τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στη συνεδρίαση παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος της περιοχής, κ. Τάσος Σπανός. Σημειώνεται ότι, της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου είχε προηγηθεί σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλη Σοκορέλο, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου, του Προέδρου της κοινότητας κ. Μιχάλη Δράκου, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Βασίλη Παπαοικονόμου, του εντεταλμένου συμβούλου κ. Θανάση Στάμου και του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας από την περιοχή, πρώην Αντιδημάρχου, κ. Γιώργου Πόκκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που τόνισαν οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής είναι ότι η μη πραγματοποίηση της έκθεσης θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την περιοχή τους αφού μαζί με το πανηγύρι της Κρεμαστής αποτελούν μία παράδοση πενήντα πέντε χρόνων.

Αφού τους γνωστοποιήθηκε λοιπόν η βούληση και του ιδίου του Δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, να γίνει και φέτος η έκθεση, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων πάντα και εννοείται με τα σημερινά δεδομένα (σ.σ. καθώς η κατάσταση είναι ρευστή), αποφασίστηκε ότι θα γίνει.

Συγκεκριμένα, η έκθεση της Κρεμαστής θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως και τις 23 Αυγούστου ενώ το πανηγύρι από τις 13 έως και τις 23 του ίδιου μήνα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, οι επισκέπτες που θα βρίσκονται στο χώρο της θα καταγράφονται, θα υπάρχουν θερμομετρητές στην είσοδο, θα γίνεται καθημερινή απολύμανση ενώ θα βρίσκεται γιατρός στο χώρο όλες τις ώρες λειτουργίας της. Το ίδιο και για την πανηγύρι, αφού τα πόστα θα έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, ως εκ τούτου θα είναι και λιγότερα, δεν θα υπάρχει μουσική, θα γίνεται απολύμανση κ.τ.λ.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο