Ρόδος: Για τηλέφωνο ακούνε και... τηλέφωνο δεν βλέπουν εδώ και 15 χρόνια

Ρόδος: Για τηλέφωνο ακούνε και... τηλέφωνο δεν βλέπουν εδώ και 15 χρόνια

Ρόδος: Για τηλέφωνο ακούνε και... τηλέφωνο δεν βλέπουν εδώ και 15 χρόνια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 743 ΦΟΡΕΣ

Τέσσερις οικογένειες που διαμένουν στο Τσαΐρι

Στο... ακουστικό τους αναμένουν εδώ και 15 χρόνια, τέσσερις οικογένειες που διαμένουν στην περιοχή Τσαΐρι, στο νησί της Ρόδου, προκειμένου να βρεθεί λύση και να αποκτήσουν επιτέλους σταθερό τηλέφωνο και γραμμές ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόοδος, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βρίσκονται σε απόγνωση.

Τα σπίτια τους, απέχουν μόλις 300 μέτρα από την Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου, αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχει κολώνα του ΟΤΕ πιο κοντά από 150 μέτρα (όπως ορίζεται από τους τεχνικούς κανονισμούς), με αποτέλεσμα να παραμένουν χωρίς τηλέφωνο τόσα χρόνια.

Η μοναδική λύση για ν’ αποκτήσουν τηλέφωνα, όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» η ιδιοκτήτρια του ενός σπιτιού, είναι να καλύψουν από μόνοι τους το κόστος, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι δυσβάσταχτο, αφού με πρόχειρους υπολογισμούς κάτι τέτοιο θα φθάσει ακόμα και τα 5.000 ευρώ!

Έτσι, στην εποχή της υπερσύγχρονης τεχνολογίας (κατά τα άλλα) οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να έχουν σταθερή τηλεφωνία και ΙΝΤΕΡΝΕΤ στο σπίτι τους.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας προς τη «Ροδιακή» αναφέρονται συγκεκριμένα:
«Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που προσπαθούμε 15 χρόνια να δούμε αποτέλεσμα. Μένω στην περιοχή Τσαΐρι, 15 ΛΕΠΤΑ από το κέντρο της πόλης. Σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν 2 σπίτια μόνο και είναι περίπου 300 μέτρα από τον κεντρικότατο δρόμο Ρόδου-Λίνδου!

Από τότε που φτιάξαμε το σπίτι προσπαθούμε να αποκτήσουμε αρχικά τηλεφωνική σύνδεση και έπειτα σύνδεση για ίντερνετ.

Παρότι έχουμε κάνει άπειρες αιτήσεις, έχουμε πάει στον δήμαρχο, έχουμε μιλήσει με τον υποδιευθυντή του ΟΤΕ μας λένε ότι δεν γίνεται! Μιλάμε για περιοχή 15 λεπτά από τη Ρόδο και βέβαια μιλάμε εν έτει 2020! Τραγικό δηλαδή. Επιπλέον μας παρότρυναν (κατά τη διάρκεια της καραντίνας) συνέχεια με διαφημίσεις στην τηλεόραση να κάνουμε αγορές και πληρωμές λογαριασμών μέσω ίντερνετ όταν η ίδια σήμερα εν έτει 2020 λέω ξανά ούτε να δουλέψουμε μπορούσαμε από τα σπίτια μας, ούτε τίποτα!

Πόσο πίσω είμαστε ως Ελλάδα να μην μπορούν να βάλουν σε μια περιοχή 15 λεπτά από το κέντρο της Ρόδου το 2020; Ζούμε εκεί 4 οικογένειες και έπονται κι άλλες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»