Ελάφια και δίχτυα

Ελάφια και δίχτυα

Ελάφια και δίχτυα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 638 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γιάννης Σχοινέζος*

Γράψαμε επανειλημμένα για τα πλατώνια (Dama dama), για την αξία που έχει το είδος στο νησί μας, για τη βιολογία τους. Γράψαμε και για τα πλαστικά δίχτυα που περιφράζουν πολλές καλλιέργειες, δίχτυα που δυστυχώς αποτελούν πραγματικές παγίδες γι' αυτά τα θηλαστικά καθώς μπλέκονται –ειδικά στα κέρατά τους– και ουσιαστικά τα αιχμαλωτίζουν.

Αυτές τις ημέρες που βρίσκομαι στην περιοχή της Νότιας Ρόδου για φωτογράφιση, βρήκα ένα μοναχικό ελάφι με ένα μεγάλο κουβάρι δίχτυα και κλαδιά στο κεφάλι του. Το συνάντησα τρεις φορές στο ίδιο μέρος, να αναπαύεται, αν και φαίνεται σε μάλλον καλή φυσική κατάσταση. Μετακινείται όμως πάντα με αυτό το μεγάλο και αλλόκοτο τρόπαιο στο κεφάλι.

Η φωτογραφία δεν είναι καλής ποιότητας αλλά δείχνει καθαρά την κατάσταση.
Αν κάποιος αρμόδιος (Δασοφυλακή) θέλει να του υποδείξω το ακριβές μέρος για μια τυχόν επέμβαση, μπορεί να έλθει σε επικοινωνία μαζί μου μέσω της εφημερίδας.

* Ο Γιάννης Κ. Σχοινέζος είναι δημοσιογράφος και επαγγελματίας φωτογράφος. 'Εχει διδάξει Φωτογραφία της Φύσης στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Padova στην Ιταλία και Επιστημονική Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο Ca' Foscari της Βενετίας. 'Εχει γράψει 9 βιβλία και συνεργάζεται με ευρωπαϊκά περιοδικά που ασχολούνται με την επιστήμη, τη φύση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία. Γνωρίζει βαθιά τη φύση της Ρόδου που φωτογραφίζει από χρόνια.
www.ioannis.schinezos.it
www.instagram/ioannisschinezos/

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους