Δικαστής στις Άγριες Μέλισσες ο Καρπάθιος ηθοποιός Λάκης Γεραπετρίτης

Δικαστής στις Άγριες Μέλισσες ο Καρπάθιος ηθοποιός Λάκης Γεραπετρίτης

Δικαστής στις Άγριες Μέλισσες ο Καρπάθιος ηθοποιός Λάκης Γεραπετρίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1829 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Μανώλης Δημελλάς
στο karpathiakanea.gr

Για τον Λάκη Γεραπετρίτη κανένα θεατρικό όνειρο δεν μπορεί να είναι άπιαστο. Με πολύ αγώνα, έντονη προσπάθεια και ποτάμια ιδρώτα έχει καταφέρει να κερδίσει έναν ρόλο. Άλλοτε πρόκειται για σημαντικές θεατρικές παραστάσεις κι άλλες φορές κυριολεκτικά κλέβει τη ματιά μας, αφού ξεπετάγεται από τη μικρή οθόνη και μας προκαλεί να σταθούμε και να τον παρακολουθήσουμε.

Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε πετυχημένες θεατρικές παραστάσεις του Γιάννη Μόρτζου και της Γιούλης Ζήκου (Ελευθέριος Βενιζέλος, Εγώ η Μάρθα Φρόυντ) αλλά και με τον θίασο του Σταμάτη Φασουλή (Οι Μάγισσες της Σμύρνης, Αριστοτέλης Ωνάσης).
Αυτό το καλοκαίρι ο φίλος μας Λάκης Γεραπετρίτης κερδίζει ακόμα ένα στοίχημα!
Ο Καρπάθιος ηθοποιός συμμετέχει στην πολύ αγαπημένη τηλεοπτική σειρά Άγριες Μέλισσες. Μάλιστα αυτούς τους μήνες γράφονται τα επεισόδια στα οποία ο Λάκης εμφανίζεται σε ρόλο Δικαστή.

Η δημοφιλή υπερπαραγωγή του Αντ1 αναφέρεται στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50 και το σενάριο έχει να κάνει με τρεις αδερφές οι οποίες μένουν ορφανές σε μια κοινωνία που δεν θα τους επιτρέψει να παλέψουν τη ζωή τους μόνες. Χωρίς να έχουν προετοιμαστεί καθόλου για αυτό, μένουν ολομόναχες και για να επιβιώσουν πρέπει να κρατηθούν η μια από την άλλη, να ενωθούν σαν μια γροθιά.
Το ιδιαίτερο για την Κάρπαθο και τους Καρπάθιους είναι το Διαφάνι, δηλαδή το χωριό που αναφέρεται όλο το έργο. Και είναι ιδιαίτερο αφού το επίνειο της Ολύμπου λέγεται Διαφάνι!

Για την επιλογή του ονόματος σίγουρα πρέπει να ανατρέξουμε στον επίσης Καρπάθιο και μάλιστα με καταγωγή από την Όλυμπο, τον σκηνογράφο της σειράς, τον Αντώνη Χαλκιά.
Σημαντικός σκηνογράφος και ενδυματολόγος ο Αντώνης Χαλκιάς είχε δάσκαλο τον Τάσο Ζωγράφο στη Σχολή Σταυράκου. Από το 1976 έως σήμερα έχει σκηνογραφήσει πάνω από 80 θεατρικά έργα –όπερες, 19 ταινίες μεγάλου μήκους και περίπου 60 σειρές και μουσικά προγράμματα στην τηλεόραση. Είχε την ευθύνη της εικαστικής και τεχνικής επιμέλειας στην τελετή του ΥΠ.ΠΟ. Millenium 2000. Έχει σχεδιάσει αρχιτεκτονικά 7 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Από το Μάιο του 1998 έως το 2006 υπηρέτησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως Τεχνικός Διευθυντής και τιμήθηκε με έπαινο για τη συμβολή του. Το 1986 τιμήθηκε με το βραβείο Σκηνογραφίας για την ταινία Καραβάν Σαράι.

Για τον Λάκη Γεραπετρίτη αυτή του η τηλεοπτική συμμετοχή είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, κρύβει μεγάλη συναισθηματική αξία.
Στο αληθινό χωριό Διαφάνι της Καρπάθου, το επίνειο της Ολύμπου, βρέθηκε και υπηρέτησε ο πατέρας του Λάκη, Βάσος Γεραπετρίτης, ακριβώς την ίδια εποχή που συμβαίνουν οι Άγριες Μέλισσες!
Φανταστείτε λοιπόν τη συναισθηματική του φόρτιση όταν ακολουθεί τα βήματα του ρόλου και ενώ δικάζει την πρωταγωνίστρια, ταυτόχρονα μέσα του νιώθει ότι από κάπου, μέσα στο χωριό Διαφάνι, ίσως να πεταχτεί ένας τελωνιακός κι αυτός να είναι ο…πατέρας του.

Ο Λάκης Γεραπετρίτης, ξεχωρίζει, πέρα από την έντονη ενσυναίσθηση τον χαρακτηρίζει η ταπεινότητα, το ήθος και η προσήλωση στους καλλιτεχνικούς του στόχους. Αγωνίζεται με αυταπάρνηση και κάνει την Κάρπαθο γνωστή σε όλο τον κόσμο.
Αν και ο ίδιος αποφεύγει να μιλά, είναι σίγουρο ότι οι Άγριες Μέλισσες θα φωτιστούν από το χαμόγελο, την αισιοδοξία και την αγάπη του για τους ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού