Ρόδος: Τον κατηγόρησαν άδικα ως κλέφτη και δεν του ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη

Ρόδος: Τον κατηγόρησαν άδικα ως κλέφτη και δεν του ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη

Ρόδος: Τον κατηγόρησαν άδικα ως κλέφτη και δεν του ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4882 ΦΟΡΕΣ

«Πυρ και μανία» 65χρονος Ροδίτης απειλεί με αγωγές και μηνύσεις

Από μεγάλη δοκιμασία και ψυχική φόρτιση, πέρασε το απόγευμα της Τρίτης ένας 65χρονος συμπολίτης μας, ο οποίος κατηγορήθηκε μπροστά στην οικογένειά του αλλά και σε δεκάδες πελάτες γνωστού καταστήματος τροφίμων επί της Ρόδου – Καλλιθέας, ότι είχε... βάλει στην τσέπη του προϊόντα χωρίς να τα πληρώσει!

Το... αμάρτημά του, ήταν ότι δεν έβλεπε πολύ καλά κι όπως πάντα έχει μαζί του έναν μικρό μεγεθυντικό φακό, τον οποίο βάζει και βγάζει από την τσέπη του σε κάθε σούπερ μάρκετ που ψωνίζει, για να μπορεί έτσι να βλέπει τιμές και ημερομηνίες λήξεως επάνω στα προϊόντα. Αυτό ήταν αρκετό για τους υπεύθυνους ασφαλείας του σούπερ – μάρκετ για να τον σταματήσουν την ώρα που έβγαινε από το κατάστημα και μπροστά σε όλο τον κόσμο (φωναχτά) να τον ρωτούν επίμονα τι είχε στην τσέπη του.

Ο άνθρωπος είχε σαστίσει και προσπαθούσε να εξηγήσει χαμηλόφωνα ότι δεν κάνει τίποτε παράνομο αλλά οι ίδιοι επέμειναν, ζητώντάς του να τους ακολουθήσει στο ειδικό δωμάτιο που υπάρχει δίπλα από τα ταμεία.

Εκεί έγινε ο έλεγχος και αποκαλύφθηκε ότι ο συμπολίτης μας το μόνο που είχε στην τσέπη του ήταν τα κλειδιά του αυτοκινήτου κι ένας μεγεθυντικός φακός που έχει πάντα μαζί του. Τότε ο Ανάργυρος Ανδρίκου, 65 ετών, κάτοικος Ρόδου, ξέσπασε και άρχισε να ζητά επίμονα από τους υπεύθυνους ασφαλείας, να του εξηγήσουν αφενός το λόγο που του έκαναν έλεγχο και αφετέρου να του ζητήσουν δημόσια, μπροστά σε όλο τον κόσμο που τον έκαναν ρεζίλι μια συγγνώμη.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο ίδιος απέστειλε στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» σχετική επιστολή με την οποία πλέον αξιώνει επίσημα από τα LIDL Ρόδου να του ζητήσουν μια απλή συγγνώμη, ως οφείλουν, ενώ ταυτόχρονα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγει ακόμα και στη δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθεί.

Στην επιστολή του στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» αναφέρει συγκεκριμένα:
«Το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020, λίγο μετά τις 6, πήγα μαζί με τη γυναίκα μου και την πεθερά μου για ψώνια στο κατάστημα LIDL επί της λεωφόρου Ρόδου – Καλλιθέας. Μαζί μου ήταν η σύζυγος και η πεθερά μου. Αφού τελειώσαμε και περάσαμε από το ταμείο να πληρώσουμε και όπως έβγαινα από το κατάστημα άρχισε να χτυπά ο συναγερμός. Ταυτόχρονα, ακούω τον υπεύθυνο ασφαλείας του καταστήματος να με φωνάζει για να σταματήσω.

Μας έβαλε να ξαναπεράσουμε από το μηχάνημα και όταν εγώ πέρασα δεν χτύπησε ξανά. Με ρώτησε λοιπόν αν έχω κάτι στην τσέπη μου και πριν να απαντήσω ξεκίνησε ο διασυρμός μου.

Μπροστά σε όλο τον κόσμο με ρωτούσε επίμονα τι έχω στην τσέπη μου. Τα έχασα. Τους απάντησα ότι είχα τα κλειδιά μου κι έναν μεγεθυντικό φακό τον οποίο έχω πάντα μαζί μου για να βλέπω τις τιμές και τις ημερομηνίες λήξεως των προϊόντων, εξαιτίας προβλήματος που έχω στα μάτια μου.

Τότε μπροστά σε όλο τον κόσμο άρχισε να με ρωτά επίμονα τι άλλο έχω στην τσέπη μου! «Δεν έχω τίποτα» του απάντησα και τότε νευριασμένος μου ζήτησε να τον ακολουθήσω. Με έβαλε σε μια αποθήκη δίπλα στα ταμεία. Ανοιχτή η πόρτα και μας κοίταζε όλος ο κόσμος. Είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ γι’ αυτό που μου συνέβαινε. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Με έπνιγε το δίκιο. Τα είχα χάσει.

Άρχισα κι εγώ να φωνάζω. Του είπα να ανοίξει τις κάμερες και να δει ότι η κίνηση που έκανα συνέχεια ήταν να βάζω και να βγάζω τον φακό από την τσέπη μου. Μου είπε ότι δεν μπορεί.
Του ζήτησα να έρθει η αστυνομία γιατί με είχε προσβάλει. «Να την καλέσεις εσύ» μου είπε. Εγώ (αυτός δηλαδή) δεν είχε κανένα λόγο.

Με έκανε ρεζίλι και με εξευτέλισε μπροστά σε 40 τουλάχιστον άτομα και μπροστά στη γυναίκα και την πεθερά μου. Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε.
Κατανοώ ότι οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και να κάνουν ελέγχους. Όχι όμως έτσι. Είναι εξευτελιστικό για τον καθένα. Αύριο μεθαύριο μπορεί να τύχει στον οποιονδήποτε αυτό. Και το χειρότερο; Δεν μου ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη. Γι’ αυτό έφθασα μέχρι εδώ. Για τίποτε άλλο...!».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων