Στο λιμάνι της Ρόδου ρυμουλκήθηκε το ιστιοφόρο

Στο λιμάνι της Ρόδου ρυμουλκήθηκε το ιστιοφόρο

Στο λιμάνι της Ρόδου ρυμουλκήθηκε το ιστιοφόρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 833 ΦΟΡΕΣ

Μόλις δύο ημέρες μετά το ναυάγιο μεταξύ Χάλκης και Καρπάθου, οι Λιμενικοί μας κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μία νέα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 55 αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, ανοικτά της Ρόδου κοντά στο Πρασονήσι!

Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες προχθές, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (άνεμοι εντάσεως 6- 7 BF), και ολοκληρώθηκε χθες λίγο πριν το μεσημέρι, όταν πλέον οι αλλοδαποί επιβάτες του σκάφους μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νησί μας.


Μεταξύ αυτών βρίσκονταν και συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές τους.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε απογευματινές ώρες προχθές, για ένα ιστιοφόρο σκάφος το οποίο βρίσκονταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 17 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112, και ζήτησε βοήθεια από τους Λιμενικούς υποστηρίζοντας ότι έχει εκδηλωθεί φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΣΕΔ και στην περιοχή, προς εντοπισμό των αλλοδαπών, έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, τρία (03) παραπλέοντα εμπορικά πλοία και ένα ιδιωτικό σκάφος.

Ωστόσο το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που έσπευσε πρώτο στο σημείο δεν διαπίστωσε ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά στο πλεούμενο.

Δεδομένων των προαναφερόμενων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, οι οποίες ουσιαστικά καθιστούσαν αδύνατη τη μετεπιβίβαση των αλλοδαπών σε έτερο σκάφος ή πλοίο, ξεκίνησε η ασφαλής ρυμούλκηση του ανωτέρω ιστιοφόρου από το ιδιωτικό σκάφος.

Πρωινές ώρες χθες, το προαναφερόμενο ιστιοφόρο κατέπλευσε ασφαλώς ρυμουλκούμενο, με πενήντα πέντε (55) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους, στο λιμάνι της Ακαντιάς της Ρόδου.
Τονίζεται ότι, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση έχει ήδη εντοπίσει μεταξύ των επιβαινόντων δύο (02) διακινητές, οι οποίοι και συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία