Επίσκοπος εξελέγη ο Ροδίτης αρχιμανδρίτης Ησύχιος Θάνου

Επίσκοπος εξελέγη ο Ροδίτης αρχιμανδρίτης Ησύχιος Θάνου

Επίσκοπος εξελέγη ο Ροδίτης αρχιμανδρίτης Ησύχιος Θάνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1846 ΦΟΡΕΣ

Στην εκλογή νέου Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων και τριών νέων Επισκόπων, προέβη η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατόπιν προτάσεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Από την ψηφοφορία των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, για τη Μητρόπολη Μετρών και Αθύρων, ύστερα από την προβολή τριών υποψηφίων, εξελέγη παμψηφεί ο μέχρι πρόσφατα Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, εξέλεξαν διαδοχικά τρεις νέους Επισκόπους, που θα υπηρετήσουν ως Βοηθοί του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Αθηναγόρα, και συγκεκριμένα τους Αρχιμανδρίτες Ησύχιο Θάνου, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μαρκιανής, Αθηναγόρα Saul Alfonso Perez Galvis, υπό τον τίτλο Μυρίνης, και Τιμόθεο Louis Antonio Torres Esquivel, υπό τον τίτλο Ασσου.

Με τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι, ολοκληρώθηκαν οι τακτικές συνεδρίες της για τον μήνα Αύγουστο, ενώ τις προηγούμενες δύο ημέρες συνεδρίασε στο Συνοδικό της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στο τέλος της συνεδριάσεως, αντηλλάγησαν μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία, εκ μέρους των αποχωρούντων έξι μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και της Α. Θ. Παναγιότητος προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις με την ευκαιρία της λήξεως της παρούσας συνοδικής περιόδου.

Εξάλλου, έγινε επίσημη τελετή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την ένταξη τεσσάρων νέων Αγίων στο εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία της τελετής υπογραφής των Πατριαρχικών και Συνοδικών Πράξεων εντάξεως τεσσάρων νέων Αγίων στο εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ανέγνωσε τις Πατριαρχικές και Συνοδικές Πράξεις Αγιοκατατάξεως των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων, Μοναχού Δανιήλ Κατουνακιώτη, Μοναχού Ιωσήφ Ησυχαστή και Ιερομονάχου Εφραίμ Κατουνακιώτη, καθώς και του Μητροπολίτη Εδέσσης και Πέλλης Καλλινίκου, και ακολούθως ο Παναγιώτατος και οι Συνοδικοί Αρχιερείς υπέγραψαν τις Πράξεις αυτές στον οικείο Κώδικα του Πατριαρχείου.

Διαβάστε ακόμη

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου