Για ληστεία κατά συρροή κατηγορείται 34χρονος Ροδίτης

Για ληστεία κατά συρροή κατηγορείται 34χρονος Ροδίτης

Για ληστεία κατά συρροή κατηγορείται 34χρονος Ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 566 ΦΟΡΕΣ

Απολογήθηκε στην ανακρίτρια και αφέθηκε ελεύθερος

Για ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατηγορείται 34χρονος Ροδίτης ο οποίος συνελήφθη, μετά από καταγγελία που έγινε από φίλους του, επειδή τους αφαίρεσε με τη βία χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και μία ταυτότητα!

Ο 34χρονος απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια Ρόδου για την υπόθεση αυτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 31 Αυγούστου όταν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου εμφανίστηκε 26χρονος και κατήγγειλε ότι νωρίτερα στις 4.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και ενώ κινούνταν σε δρόμο της πόλης της Ρόδου, ο 34χρονος τον πλησίασε και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσε το πορτοφόλι του που περιείχε 90 ευρώ και την αστυνομική του ταυτότητα.

Επίσης την 1η Σεπτεμβρίου 2020, εμφανίστηκε στην αστυνομία 18χρονος και κατήγγειλε προφορικά πως ξημερώματα εκείνης της ημέρας βρίσκονταν στη Ροδιακή Έπαυλη μαζί με έναν άλλο 26χρονο, όπου και τους συνάντησε τυχαία ο 34χρονος και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από τον 18χρονο ένα κινητό τηλέφωνο που κρατούσε στο χέρι του και το οποίο ανήκε στον πατέρα του 26χρονου φίλου του.

Μετά τις καταγγελίες μεσημβρινές ώρες της 1ης Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο τρίτου προσώπου το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο.

Χθες το πρωί ο 34χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα και αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, παραπέμφθηκε στην ανάκριση. Συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Πολυξένη Χατζηγιαννάκη, ο συλληφθείς απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος είπε μεταξύ άλλων πως καμία ληστεία δεν διέπραξε και σε ό,τι αφορά το κινητό τηλέφωνο, του το πούλησαν οι καταγγέλλοντες έναντι του ποσού των 50 ευρώ. Ωστόσο προφανώς για να δικαιολογηθεί ο 26χρονος στον πατέρα του, στον οποίο άνηκε και το κινητό, είπε ότι του το έκλεψαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου