«Νεκροταφείο» σκαφών δίπλα στο λιμάνι της Ρόδου

«Νεκροταφείο» σκαφών δίπλα στο λιμάνι της Ρόδου

«Νεκροταφείο» σκαφών δίπλα στο λιμάνι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1445 ΦΟΡΕΣ

Σε «νεκροταφείο» κάθε λογής σκαφών τείνει να μετατραπεί μέρος του κεντρικού λιμανιού της Ρόδου, στην Ακαντιά, καθώς εκεί εναποτίθενται όλα τα μέσα με τα οποία μεταφέρονται πρόσφυγες και μετανάστες από τα γειτονικά παράλια στα νησιά μας!

Όπως φαίνεται και στο σχετικό φωτορεπορτάζ της «Ροδιακής», δεκάδες σκάφη, άλλα παλιά και άλλα πιο καινούρια έχουν αφεθεί εκεί και ρημάζουν στην κυριολεξία έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες είτε εκποίησης είτε απόδοσής τους.

Στον ίδιο χώρο, πίσω από τα παλιά Σφαγεία, εκτός από τα πλοία, υπάρχουν και σωροί από πεταμένα ρούχα, παπούτσια, καροτσάκια μωρού και άλλα αντικείμενα, δημιουργώντας μία εικόνα, που κάθε άλλο παρά αρμόζει στο κεντρικό λιμάνι ενός νησιού όπως η Ρόδος!

Εκτός όμως από την «εμφάνιση» δημιουργείται και ένα άλλο θέμα, αυτό της προστασίας της δημόσιας υγείας αφού ακριβώς δίπλα βρίσκονται οι χώροι (σκηνές κ.α.) που έχουν τοποθετηθεί για την προσωρινή φιλοξενία αλλοδαπών, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα έχουν καταφύγει σε αυτά τα σκάφη τα οποία χρησιμοποιούν ως κατοικίες τους!
Βρόμικα νερά εξαιτίας μηδαμινών υποδομών αλλά και τα συσσωρευμένα σκουπίδια τριγύρω στην περιοχή, μπορούν εύκολα να αποτελέσουν εστία μόλυνσης.

Σίγουρα η σχετική νομοθεσία δεν «βοηθάει» στη γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών σε ό,τι αφορά τα σκάφη, όμως οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες οφείλουν να βρουν λύσεις τόσο για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από εκεί όσο και για την προστασία των αλλοδαπών που διαμένουν μαζικά και σε περίοδο πανδημίας στην περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους αλλά και το γενικό πληθυσμό.

Τέλος, το σημείο όπου υπάρχουν όλα τα παραπάνω δεν είναι «κρυφό» και εύκολα ο επισκέπτης του νησιού αποκομίζει τις ίδιες εικόνες με αυτές του ρεπορτάζ.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος