Τέσσερις νέες κινηματογραφικές ταινίες θα γυριστούν στη Ρόδο

Τέσσερις νέες κινηματογραφικές ταινίες θα γυριστούν στη Ρόδο

Τέσσερις νέες κινηματογραφικές ταινίες θα γυριστούν στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 846 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Tρίτη 13 Σεπτεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2831

ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΙΔΡΥΣΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΕΣΣΑΡΑ ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΦΙΛΜΣ ΘΑ «ΓΥΡΙΣΘΟΥΝ» ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ


Την προσεχή Δευτέραν φθάνουν οι ηθοποιοί διά το «Απολύτρωση» η κομεντί «Διακοπές στο Μιραμάρε»- Πρωταγωνίστρια ωραιοτάτη Παραδεισιώτισσα-Θα ζητηθούν καλλονές- Ο κ. Φόρμαν και οι «Διακοπές»

Τέσσαρες νέαι κινηματογραφικαί ταινίαι πρόκειται να γυρισθούν εις Ρόδον από της προσεχούς Δευτέρας και μέχρι τέλους της Ανοίξεως του 1961. Αι εν λόγω ταινίαι είναι η «Απολύτρωση» και η «Διακοπές στο Μιραμάρε» που θα χρηματοδοτηθούν υπό του κ. Πατρονικόλα, μια ανώνυμος εισέτι εις την οποίαν θα πρωταγωνιστήση νεαρά Ροδία εκ Παραδεισίου και η έγχρωμος Αμερικανική «Διακοπές», που πρόκειται να γυρισθή υπό του γνωστού παραγωγού κ. Φόρμαν.
Παραλλήλως εγνώσθη ότι κινηματογραφικός Οργανισμός ήχθη εις την βοήθειαν όπως, με την βοήθειαν της Κυβερνήσεως, ιδρύση μονίμους εγκαταστάσεις Στούντιο εις Ρόδον, ληφθέντος σοβαρώς υπ’ όψιν ότι εις την νήσον συναντώνται από απόψεως κτιρίων όλοι οι αιώνες.

Την προσεχή Δευτέραν θ’ αρχίση πραγματοποιούμενον το σχέδιον του κ. Πατρονικόλα, ο οποίος φαίνεται ότι επιδεικνύει τελευταίως ιδιαίτερον ενδιαφέρον διά τον κινηματογράφον. Συγκεκριμένως, την 19ην τρέχοντος, θα φθάσουν εις Ρόδον τα κινηματογραφικά συνεργεία διά το γύρισμα των δύο πρώτων ταινιών.

Η πρώτη εξ αυτών, υπό τον τίτλον «Απολύτρωση» βασίζεται εις βραβευμένον από την Ακαδημίαν έργων του κ. Πατρονικόλα, το οποίον διεσκευάσθη υπό των κυρίων Μάτσα και Ασημακοπούλου. Η υπόθεσις του έργου αυτού αφορά εις την ζωήν ενός ιατρού και είναι αρκετά περίπλοκος αλλά και ενδιαφέρουσα, θα πρωταγωνιστήσουν δε η γνωστή Ιταλίς Λυρέλλα ντι Λούκα, ο Σπύρος Φωκάς, ο Κούρτης, η Ζαφειρίου, η Μιράντα και άλλοι. Η ταινία αυτή, η οποία θα σκηνοθετηθή από τον κ. Ανδρίτσο και της οποίας σκηναί θα γυρισθούν και εις άλλα ελληνικά μέρη, θα στοιχίση 1.500.000 δραχμάς, δηλαδή όσον δύο καλαί ελληνικαί ταινίαι, και θα έχη αξιώσεις διεθνούς προβολής, κατά την δήλωσιν του παραγωγού της.

Η δευτέρα ταινία, θα είναι μια κομεντί, η οποία θα γυρισθή με βάσιν τας πολυτελείς εγκαταστάσεις του Μίρα-Μάρε, και με τίτλον «Διακοπές στο Μιραμάρε». Η υπόθεσίς της θα παρουσιάζη δύο νεαρούς Ελληνοαμερικανούς οι οποίοι φθάνουν εις το τουριστικό χωριό, πληροφορηθέντες ότι πρόκειται να φθάσουν και δύο ωραιότατες πριγκήπισσες. Αλλά εκτός από τας δύο υψηλότητας, αιφνιδίως φθάνουν και δύο ωραιότατες επίσης και πανέξυπνες τουρίστριες.

Και εις τα πλαίσια αυτά η υπόθεσις θα συνεχισθή και θα δώση την ευκαιρίαν να παρουσιασθούν πολλά όμορφα κορίτσια εις την οθόνην, τα οποία θα αναζητηθούν εις την Ελλάδα. Διά την τρίτην ταινίαν, η οποία παραμένει ανώνυμος, εγνώσθη ότι η απόφασις είχε ληφθή προ μηνών όταν εγυρίζοντο εις Ρόδον σκηναί του φιλμ «Τσακιτζής». Εγνώσθη επίσης ότι αύτη θα γυρισθή κατά τα τέλη του φθινοπώρου και ότι την πρωταγωνίστριαν εδιάλεξεν ο παραγωγός τυχαίως εις την φιλοπρόοδον κοινότητα του Παραδεισίου Ρόδου, όταν την είδε και αφού συνωμίλησεν επ’ ολίγον μετ’ αυτής. Λέγεται πάντως ότι πρόκειται δια ωραιοτάτην και μορφωμένην Ροδίαν, η οποία έχει ταλέντο.

Τέλος, διά την ταινίαν «Διακοπές», την οποία θα γυρίση ο κ. Φόρμαν την Άνοιξιν, αναμένονται προσεχώς τεχνικοί, οι οποίοι θα ρυθμίσουν διαφόρους λεπτομερείας. Ήδη είναι γνωστόν ότι και το φιλμ αυτό -όπως και το «Κανόνια του Ναβαρόνε»- θα είναι έγχρωμον, σινεμασκόπ, εξ ίσου ή και περισσότερον δαπανηρόν και θα έχη πρωταγωνιστάς πολλούς και κορυφαίους της διεθνούς κινηματογραφίας.

Και ενώ όλα αυτά αναγγέλονται εγνώσθη κατ’ αυτάς, ότι Αθηναϊκός κινηματογραφικός οργανισμός θα ιδρύση στούντιο εις Ρόδον, διά το γύρισμα εσωτερικών σκηνών και διά την επιτόπιον τεχνικήν επεξεργασίαν των ταινιών.
Σχετικώς πρέπει να σημειωθή ότι ο Υπουργός Βιομηχανίας κ. Μάρτης, όταν προ καιρού είχεν επισκεφθή την Ρόδον και ηρωτήθη, είχε δηλώσει ότι η Κυβέρνησις βλέπει ευμενώς ένα παρόμοιον ενδεχόμενον και είναι διατεθειμένη να παράσχη την πλήρη υποστήριξίν της.
Γ. ΜΑΡΤ.


O κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Σήμερον αναχωρεί εις Αθήνας ο βουλευτής κ. Στέλιος Κωτιάδης προκειμένου να μετάσχη των εργασιών της Επιτροπής Εξουσιοδοτήσεως. Ο κ. Κωτιάδης θα επανέλθη την Παρασκευήν και θα μείνη μέχρι της Κυριακής. Εξ άλλου εγνώσθη ότι ο κ. Κωτιάδης θα αναχωρήση την 20ήν τρέχοντος εις Στρασβούργον ως Έλλην εκπρόσωπος εις συμβουλευτικήν Συνέλευσιν του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...