Με καλυμμένο πρόσωπο λήστεψαν μίνι μάρκετ στη Ρόδο

Με καλυμμένο πρόσωπο λήστεψαν μίνι μάρκετ στη Ρόδο

Με καλυμμένο πρόσωπο λήστεψαν μίνι μάρκετ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4425 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστούν τρία άτομα την επόμενη εβδομάδα από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου

Η ληστεία που σημειώθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους σε μίνι μάρκετ στη Ρόδο, θα αναβιώσει την επόμενη εβδομάδα στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν τρία άτομα ηλικίας 36, 32 και 29 ετών, οι οποίοι φέρονται να είχαν συγκεκριμένους «ρόλους» στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία εξιχνίασε την υπόθεση, ο 36χρονος ήταν αυτός που διέπραξε τη ληστεία έχοντας μάλιστα καλυμμένο το πρόσωπό του, ο 32χρονος αυτός που μετέφερε πριν και μετά τη ληστεία με τη μοτοσικλέτα του τον 36χρονο και ο 29χρονος εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου»!

Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της πράξης τους, και αφού οι τρεις δράστες μοίρασαν μεταξύ τους το ποσό των 292 ευρώ που είχαν αφαιρέσει, ο 32χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι του έκλεψαν... τη μηχανή!

Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν στις 21 Ιανουαρίου 2020 τα ξημερώματα οπότε και συναντήθηκαν οι τρεις άνδρες προκειμένου να διαπράξουν τη ληστεία. Χρησιμοποιώντας ο 29χρονος το δίκυκλό του και οι άλλοι δύο με την «εντούρο» μηχανή του 32χρονου μετέβησαν στην περιοχή «ΜΗ.ΔΙΑ.» όπου βρίσκεται το μίνι μάρκετ.

Δέκα λεπτά πριν από τις 3 τα ξημερώματα ο 36χρονος φορώντας γάντια, κουκούλα (φουλ φέις) και κρατώντας ένα όπλο στα χέρια του εισήλθε στο κατάστημα το οποίο είναι εικοσιτετράωρης λειτουργίας.
Εκεί χωρίς να μιλήσει υπέδειξε στην υπάλληλο και την ανάγκασε να του δώσει όσα χρήματα είχε στην ταμειακή μηχανή!

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, το ποσό ήταν μόλις 292 ευρώ! Ο δράστης πήρε τα χρήματα και βγήκε έξω από το κατάστημα όπου εκεί επιβιβάστηκε στη μηχανή του 32χρονου και τράπηκαν σε φυγή μαζί με τον 29χρονο που ακολούθησε με το δικό του δίκυκλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνδρες μετέβησαν στην περιοχή του Μόντε Σμιθ, όπου έγινε η μοιρασιά. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 32χρονος πήρε 100 ευρώ και οι άλλοι δύο μοίρασαν τα υπόλοιπα. Λίγο πριν αναχωρήσουν από εκεί, ο 32χρονος έδωσε τη μοτοσικλέτα του στον 36χρονο και πήγε ο καθένας σπίτι του.

Περίπου στις 10 το πρωί στις 21 Ιανουαρίου 2020, ο 32χρονος μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και δήλωσε ότι άγνωστος δράστης του είχε αφαιρέσει τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο 32χρονος προέβη σε αυτή την πράξη θέλοντας να αποπροσανατολίσει τις έρευνές τους αλλά και να αποποιηθεί της όποιας ευθύνης, αν τυχόν διαπιστώνονταν η εμπλοκή του οχήματός του στη ληστεία.

Παράλληλα οι αστυνομικοί που είχαν ενημερωθεί και για ληστεία, ξεκίνησαν τη διερεύνηση των δύο υποθέσεων. Εξετάζοντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους γρήγορα οδηγήθηκαν στους τρεις δράστες οι οποίοι εξεταζόμενοι, αρχικά, υπέπεσαν σε αρκετές αντιφάσεις και τελικά ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ υπέδειξαν και τα σημεία απόκρυψης των πειστηρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα αεροβόλο πιστόλι
• Δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες
• Κουκούλα “full face” και γάντια
• Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στην υπεύθυνη του καταστήματος.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους προσήχθησαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία, συνέργεια σε ληστεία, παράνομη οπλοφορία, διάθεση όπλου σε άλλον και ψευδή αναγγελία εγκλήματος.

Οι εμπλεκόμενοι παραπέμφθηκαν στην ανάκριση, ενώ προανακριτικά και οι τρεις είχαν παραδεχτεί τις πράξεις τους, είχαν δηλώσει μετανιωμένοι και είχαν ζητήσει συγγνώμη.

Μετά τις απολογίες τους, ο 36χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου και παραμένει, ενώ οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία.

Η δίκη τους θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου 2020.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου