Προσελήφθη γιατρός για το ιατρείο των Αρκιών

Προσελήφθη γιατρός για το ιατρείο των Αρκιών

Προσελήφθη γιατρός για το ιατρείο των Αρκιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 565 ΦΟΡΕΣ

Της
Σμαράγδας Μουλιάτη
στο “Patmostimes”

Στελεχώθηκε το ιατρείο των Αρκιών με αγροτική ιατρό. Η ιατρός ειδικότητας παθολογονατόμου θα διαμένει στην Πάτμο θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κέντρο υγείας και θα επισκέπτεται το ιατρείο των Αρκιών τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και όσες άλλες φορές χρειαστεί.

Επίσης η ιατρός θα διανυκτερεύει στους Αρκιούς όταν χρεάζεται να παρακολουθείται ασθενής.
Χθες ήταν η δεύτερη φορά που η αγροτική ιατρός μαζί με νοσηλεύτρια από το Κέντρο Υγείας Πάτμου βρίσκεται στους Αρκιούς για να λειτουργήσει το ιατρείο.
Όπως μας είπε ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου κ. Γιώργος Τσουκαλάς το ιατρείο χρειάζεται επισκευές. Μας είπε επίσης ότι υπάρχει διαθέσιμο κονδύλι 15.000 ευρώ από τη 2η ΥΠΕ για την προμήθεια μηχανημάτων αλλά δεν τα έχουν προμηθευτεί ακόμη διότι τα προβλήματα που έχει όπως η οροφή που στάζει και άλλα, δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση τους μέσα.

Πρέπει να επισκευαστεί, να μπει τηλέφωνο ώστε να έχει ίντερνετ κ.λπ. Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ. Πάτμου κ. Αντώνης Γαμπιέρης μας είπε επίσης ότι για τις επισκευές στο ιατρείο και στο δωμάτιο διαμονής της αγροτικής ιατρού έχει ενημερώσει τον Δήμο Πάτμου και τις επόμενες ημέρες θα σταλούν εργάτες εκεί για να κάνουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Ένα μεγάλο μειονέκτημα που εμποδίζει την προτίμηση αγροτικών ιατρών την Πάτμο, όπως μας είπε ο κ. Τσουκαλάς, είναι ότι η Πάτμος είναι το μοναδικό νησί της περιοχής που δεν χαρακτηρίζεται άγονο και έτσι οι αγροτικοί γιατροί δεν επωφελούνται της μοριοδότησης εκείνης που συντομεύει την προτεραιότητα να πάρουν την ειδικότητά τους.

Μας είπε δε ότι χαρακτηρίζονται άγονα, Κ.Υ. στη Ρόδο, στην Κω, το νοσοκομείο της Λέρου, της Καλύμνου, τα περιφερειακά ιατρεία Αγαθονησίου, Λειψών και έχουν αφήσει απέξω την Πάτμο. Για το το θέμα έχει στείλει άπειρες επιστολές σε όλες τις κυβερνήσεις αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
Μιλήσαμε επίσης με τον δήμαρχο κ. Λευτέρη Πέντε και μας επιβεβαίωσε την αποστολή συνεργείου την επόμενη εβδομάδα στους Αρκιούς για τις επισκευές καθώς και την εγκατάσταση νέας γραμμής τηλεφώνου και ίντερνετ ή αξιοποίηση παλαιότερης εγκατάστασης.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος