Απερρίφθη η έφεση 70χρονου για μείωση της ποινής κάθειρξης πέντε ετών

Απερρίφθη η έφεση 70χρονου για μείωση της ποινής κάθειρξης πέντε ετών

Απερρίφθη η έφεση 70χρονου για μείωση της ποινής κάθειρξης πέντε ετών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 500 ΦΟΡΕΣ

Για διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα τριών ενηλίκων και ενός ανηλίκου, αλλοδαπών Ιρακινής καταγωγής, κατηγορείται 70χρονος Έλληνας γεννημένος στην Αίγυπτο, ο οποίος προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την ποινή που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα, αλλά η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Μάλιστα στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 51χρονος από την Πολωνία, ο οποίος μαζί με τον 70χρονο από την Αίγυπτο, τον Απρίλιο του 2019 αν και δεν εμφανίστηκαν στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για να δικαστούν, εντούτοις η διαδικασία έγινε κανονικά ωσεί παρόντες και κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο για την κατηγορία της διευκόλυνσης.

Το δικαστήριο τούς επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στον καθένα, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 70χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε και εξετάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και την απέρριψε ως ανυποστήρικτη αφού ούτε σε αυτό το δικαστήριο εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος.

Σημειώνεται πως το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ με τριετή αναστολή στον κάθε έναν από τους τρεις ενήλικες Ιρακινούς, για τις κατηγορίες της χρήστης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και της απόπειρας παράνομης εξόδου.
Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις 4 Οκτωβρίου 2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Κω, καθώς εκεί εντοπίστηκαν οι τέσσερις αλλοδαποί να επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις Ιρακινοί ηλικίας 54, 35 και 29 ετών αντίστοιχα, μετέβησαν στο αεροδρόμιο της Κω προκειμένου από εκεί να ταξιδέψουν με κάποια πτήση στο εξωτερικό.
Για αυτό τους το ταξίδι, οι αλλοδαποί πήραν από τον 70χρονο Έλληνα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Πολωνικών Αρχών, τα οποία φέρεται να του τα είχε προμηθεύσει ο 51χρονος Πολωνός.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο