Τέσσερα εκατ. δρχ. στοίχισε η εγκατάσταση του θεάματος «Ήχος και Φως» στη Ρόδο

Τέσσερα εκατ. δρχ. στοίχισε η εγκατάσταση του θεάματος «Ήχος και Φως» στη Ρόδο

Τέσσερα εκατ. δρχ. στοίχισε η εγκατάσταση του θεάματος «Ήχος και Φως» στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2869

4.000.000 ΔΡΧ. ΕΣΤΟΙΧΙΣΕΝ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ «ΗΧΟΣ-ΦΩΣ» ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Η πόλις της Ρόδου πρώτη, μετά τας Αθήνας, απέκτησε το θέαμα «Ήχος και Φως». Αι εργασίαι και αι εγκαταστάσεις, αξίας 4.000.000 δρχ. έχουν ήδη ολοκληρωθή. Αι συσκευαί και οι προβολείς, μετά τρίμηνον περίπου εργασίαν, έχουν τοποθετηθή τοιουτοτρόπως, ώστε να φωτίζουν ωρισμένας πλευράς του Ανακτόρου των Ιπποτών Ρόδου και να ακούωνται από τους θεατάς, οι οποίοι θα ευρίσκωνται εις τον κήπον παραπλεύρως του Ανακτόρου. Η λειτουργία του θεάματος «Ήχος και Φως» θ’ αρχίση από της προσεχούς τουριστικής περιόδου, αναμένεται δε ότι δι’ αυτού θα ενισχυθή σημαντικώς ο τομεύς της ψυχαγωγίας των περιηγητών. Η εγκατάστασις του συστήματος αυτού εις Ρόδον επετεύχθη χάρις εις το ιδιαίτερον ενδιαφέρον της Κυβερνήσεως.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟΝ ΠΡΩΪ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Θ’ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ
Σήμερον το απόγευμα τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά. Ταύτα θα κλείσουν από της 9ης π.μ. μέχρι της 13ης μ.μ. αύριον. Το άνοιγμα και το κλείσιμον των καταστημάτων το απόγευμα αύριον θα είναι προαιρετικόν. Εν τω μεταξύ εκ του Υπουργείου Εργασίας διευκρινίζεται ότι εναπόκειται εις την κρίσιν του εργοδότου η λειτουργία ή μη των επιχειρήσεων κατά την 28ην Οκτωβρίου. Εις περίπτωσιν εργασίας πάντως ο εργοδότης θα καταβάλη ηυξημένον κατά 75% ημερομίσθιον.

ΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ
Η Λιμενική Επιτροπή Δωδεκανήσου κατά την τελευταίαν της συνεδρίασιν ησχολήθη με διάφορα ζητήματα της αρμοδιότητός της, ιδιαιτέρως δε κατετοπίσθη υπό του Προέδρου της επί των ενεργειών του εις Αθήνας.

Κατά σχετικάς πληροφορίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανεκοίνωσεν ότι είχε συνεργασίαν μετά των Υπουργείων Συντονισμού και Συγκοινωνιών επί των λιμενικών έργων του Τριετούς Προγράμματος Αναπτύξεως και ότι διεπίστωσεν ότι μετ’ ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος αντιμετωπίζονται τα έργα των λιμένων Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Κάσου.

ΦΟΡΤΩΣΙΣ ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑΣ ΕΚ ΝΙΣΥΡΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΝ ΤΑΣ Η.Π.Α.
ΝΙΣΥΡΟΣ (Ιδ. αντ.)-Κατά το πρώτον δεκαήμερον του Νοεμβρίου αναμένεται να καταπλεύση εις την νησίδα Γυαλί της Νισύρου το λιβεριανόν φορτηγόν «Νορλάνδια», 18.000 τόννων, το οποίον θα παραλάβη φορτίον ελαφρόπετρας, με προορισμόν τας Ηνωμένας Πολιτείας, εν τω μεταξύ ανηγγέλθη ότι μέχρι τέλους του έτους θα πραγματοποιηθούν και άλλαι φορτώσεις.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΣ ΛΙΝΔΟΝ
Ως ανεκοινώθη την προσεχή Κυριακήν ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Σπυρίδων θα τελέση την Θεία Λειτουργίαν εις τον Ιερόν Ναόν της Κοινότητος Λίνδου όπου και θα ομιλήση.

25 ΜΕΛΗ ΓΚΡΟΥΠ ΑΓΓΛΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΚΑΘ’ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
Ως ανεκοινώθη κατά τον προσεχή μήνα και μέχρι της 25ης Δεκεμβρίου θα αφικνούνται εις Ρόδον δια διήμερον παραμονήν γκρούπ εκ Βρεττανών περιηγητών. Τα εν λόγω γκρούπ θα είναι εικοσιπενταμελή, αι αφίξεις δε θα συνεχισθούν και κατά την προσεχή τουριστικήν περίοδον ήτοι από του τέλους προσεχούς Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...