Διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα οι καταθέσεις για τις ανωμαλίες σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ρόδου

Διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα οι καταθέσεις για τις ανωμαλίες σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ρόδου

Διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα οι καταθέσεις για τις ανωμαλίες σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 408 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 8 Νοεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2878

ΥΠΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΥΘΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΕΒΙΒΑΣΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΑΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Εάν τα καταγγελθέντα αποδειχθούν αληθή θίγεται εμμέσως και προσωπικότης της πόλεώς μας

Ως πληροφορούμεθα, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελικής Αρχής Ρόδου διενηργήθη προανάκρισις εν σχέσει προς καταγγελίαν περί ανωμαλιών ηθικού περιεχομένου εις εκπαιδευτικόν ίδρυμα.

Ήδη εγνώσθη εγκύρως ότι, υπό της Αστυνομίας Ρόδου διεβιβάσθησαν προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παναγιωτόπουλον η δικαιογραφίας με τας μεταθέσεις υπαλλήλων του ιδρύματος.

Η όλη υπόθεσις ανεκινήθη κατόπιν σχετικού δημοσιεύματος εις τοπικήν εφημερίδα, διά του οποίου επεσημαίνετο ο κίνδυνος και μετά την πρόκλησιν θορύβου εις τας τάξεις των εκπαιδευτικών της Ρόδου. Κατά νεωτέρας όμως πληροφορίας, ο καταγγελθείς δεν ανήκει εις την τάξιν των εκπαιδευτικών, αλλ’ είναι υπάλληλος, αρκετά προχωρημένης ηλικίας.

Σημειωτέον ότι οι κληθέντες και καταθέσαντες είναι τρεις δεν εγνώσθη όμως εάν αι καταγγελίαι απεδείχθησαν αληθείς ή όχι.
Εν τούτοις περισσότερα στοιχεία δεν ανεκοινώθησαν δεδομένου ότι πρόκειται να γίνουν και άλλαι ανακρίσεις, διά την ολοκλήρωσιν της εικόνος εν σχέσει προς το εν λόγω άτομον.

ΘΑ ΘΙΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΣ;

Eξ άλλου χθες το εσπέρας ανεφέρετο ότι η ανωνυμία εν σχέσει προς το πρόσωπον αυτό τηρείται, διότι εις περίπτωσιν καθ’ ήν τα καταγγελθέντα θ’ αποδειχθούν αληθή, θα θιγή εμμέσως προσωπικότης της Ρόδου, η οποία μέχρι τούδε ήσκει τον ρόλον προστάτου του καταγγελθέντος.

ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΙΑΝ ΝΕΑΝ ΚΑΛΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΝ

Ο Μουσικός Όμιλος Ρόδου αναλαμβάνει προσπάθειαν δημιουργίας μουσικής κινήσεως εις την Ρόδον, υπό την προστασίαν του Νομάρχου κ. Ιωάννου και με την ενίσχυσιν μουσικών παραγόντων της πόλεως. Ειδικώτερον, βάσει καταρτισθέντος σχεδίου, θα οργανούται τουλάχιστον μία μουσική εκδήλωσις μηνιαίως με εκτελεστάς διεθνούς φήμης, μετακαλουμένους ενταύθα. Επίσης, κατά τα απογεύματα εκάστης Πέμπτης θα γίνωνται μουσικαί εκδηλώσεις εις αίθουσαν της πόλεως.

ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΗΣ

Εις τα πλαίσια του προγράμματος αυτού, Διεθνούς φήμης Λέριος πιανίστας Γεώργιος Θέμελης επιστρέψας εκ Φινλανδίας, αφού εμφανισθή εντός των ημερών ως σολίστ, κατά την πρώτην συναυλίαν της Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών θα κληθή αργότερον να εμφανισθή με ιδιαίτερον πρόγραμμα και εις Ρόδον, μετακαλούμενος προ τούτο υπό του Μουσικού Ομίλου.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΝ

Μια άλλη εκδήλωσις οργανούμενη υπό του Μουσικού Ομίλου, είναι η εκτέλεσις προγράμματος το βράδυ της Παρασκευής εις το Εθνικόν Θέατρον, υπό των μετακληθεισών προς τούτο αδελφών Πιερράτ. Η Σιμόν Πιερράτ είναι πιανίστα και η Φρανσουάζ Πιεράτ είναι βιολοντσελλίστα. Την πρωΐαν εξ άλλου της Παρασκευής αι δύο καλλιτέχνιδες θα δώσουν ρεσιτάλ ενώπιον των μαθητών των μεγάλων γυμνασιακών τάξεων και των σπουδαστών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και των Τεχνικών Σχολών.

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑ ΝΕΟΥΣ

Ως πληροφορούμεθα εντός των προσεχών ημερών θα αρχίση να λειτουργή η Λέσχη του κ. Γ. Δημητριάδη, κατά του ξενοδοχείου «Κεντρικόν». Εις αυτήν θα υπάρχουν διάφορα παιχνίδια προς ψυχαγωγίαν των νέων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...