Για δεύτερη φορά ο Τραμπ-με θράσος- θέλει να είναι μειοψηφικός (!) πρόεδρος

Για δεύτερη φορά ο Τραμπ-με θράσος- θέλει να είναι μειοψηφικός (!) πρόεδρος

Για δεύτερη φορά ο Τραμπ-με θράσος- θέλει να είναι μειοψηφικός (!) πρόεδρος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 546 ΦΟΡΕΣ

Αν ο δεύτερος εκλέγεται, αντί του πρώτου, τότε υπάρχει καλπονοθεία, σε όλο το μεγαλείο της!

Γράφει ο Κοσμάς Σφυρίου

Στην Ελλάδα, το 1955, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σχεδίασε και η πλειοψηφία της Δεξιάς στη Βουλή ψήφισε το πλέον καλπονοθευτικό εκλογικό «σύστημα», που είχε ποτέ η χώρα μας (Ν. 3457 / 1955), το λεγόμενο «τριφασικό».

Με αυτό τον εκτρωματικό εκλογικό νόμο, η δεύτερη σε ψήφους δεξιά παράταξη ΕΡΕ κέρδισε τις εκλογές, ανέδειξε 165 βουλευτές, ενώ η παράταξη «Δημοκρατική Ένωση», που την κατέταξε ΠΡΩΤΗ ο ελληνικός λαός, βρέθηκε στην ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ! Έτσι σχημάτισε την αυτοδύναμη (!) κυβέρνηση του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής...

Αυτό το καλπονοθευτικό σύστημα εφαρμόστηκε μόνο μια φορά στη χώρα μας και «αναθεματίζεται» από τη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας.
Όμως, στις ΗΠΑ επί 200 χρόνια εφαρμόζεται εκλογικό σύστημα, που ανέδειξε - κατ’ επανάληψη- προέδρους της χώρας, πρόσωπα, που ο λαός τους έφερε δεύτερους.

* Στις προεδρικές εκλογές του 2000, ο Τζορτζ Μπους, πήρε 550.000 ψήφους περίπου λιγότερες από τον Αλ Γκορ (υποψήφιο των «Δημοκρατικών»).
Όμως, ελέω εκλογικού συστήματος, εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ.

* Στις προεδρικές εκλογές του 2016 - τις προηγούμενες - ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε πάνω από 2.00.000 ψήφους λιγότερες από τη Χίλαρι Κλίντον (υποψήφια των Δημοκρατικών).
Τότε ο Ντόναλντ Τραμπ - για να δικαιολογήσει την ήττα του στον λαό - μίλαγε για «εκατομμύρια Αμερικανών που - τάχα - ψήφισαν παράνομα» («λόγια του αέρα» ...).
Όμως, ελέω εκλογικού συστήματος, εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ.

* Τώρα, στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Ντ. Τραμπ πήρε κοντά στις 4.000.000 ψήφους λιγότερες από τον Τζο Μπάιντεν (υποψήφιο των Δημοκρατικών).
Τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ - «πνιγμένος που προσπαθεί, να κρατηθεί από τα μαλλιά του» στρέφεται κατά 102.000.000 νόμιμων επιστολικών ψήφων και προσβάλλει τη νομιμότητα μέρους αυτών (!)-σε ορισμένες πολιτείες - για να ... εκλεγεί, ενώ οι Αμερικανοί πολίτες τον έχουν κατατάξει δεύτερο.

Να που αυτό το εκλογικό σύστημα, που εφαρμόζεται για την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ είναι απίστευτα καλπονοθευτικό, που την ετυμηγορία των πολιτών την «στέλλει» στον «κάλαθο των αχρήστων».
Και νά που το θεσμικό «βάρος», που απέκτησε-λόγω της εφαρμογής του επί 200 χρόνια (!) (εκεί βλέπετε δεν αλλάζουν τον εκλογικό νόμο, όπως συμφέρει κάθε φορά τους κυβερνώντες)-καλλιεργεί αντιδημοκρατικές νοοτροπίες τύπου Ντόναλντ Τραμπ, που έχει το θράσος, να απαιτεί να εκλεγεί - για δεύτερη φορά-μειοψηφικός (!) πρόεδρος της χώρας.

Και επειδή αυτή τη φορά δεν του βγαίνει, προτιμά να τα «κάνει γυαλιά καρφιά» και στην κοινωνία και στους θεσμούς, παρά να αποδεχθεί την πλειοψηφία του υποψηφίου των Δημοκρατικών.
Αποδεικνύει ακόμα μια φορά τη δυσθεώρητη αλαζονεία του, το πολύ μικρό πολιτικό ανάστημά του και την απύθμενη μικροψυχία του.

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;