250 κρουαζιερόπλοια δήλωσαν ότι θα προσεγγίσουν τη Ρόδο το 2021

250 κρουαζιερόπλοια δήλωσαν ότι θα προσεγγίσουν τη Ρόδο το 2021

250 κρουαζιερόπλοια δήλωσαν ότι θα προσεγγίσουν τη Ρόδο το 2021

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 770 ΦΟΡΕΣ

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, αναμένεται ότι θα έρθουν περισσότερα

Για το 2021 ετοιμάζονται οι εταιρείες κρουαζιέρας, που άρχισαν δειλά δειλά να καταρτίζουν τα προγράμματά τους, παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το κόστος από το γεγονός ότι φέτος καταδικάστηκαν σε… απραξία λόγω του κορωνοϊού, ήταν τεράστιο και δε σκοπεύουν να αφήσουν και την επόμενη χρονιά να πάει χαμένη αφού κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα την οριστική τους κατάρρευση.

Έτσι λοιπόν αφού αποφάσισαν να δώσουν βάρος στην υιοθέτηση αυστηρών κανόνων εντός των πλοίων, ανακοίνωσαν τα προγράμματα και τις πρώτες προσεγγίσεις τους για τη νέα χρονιά, από τα οποία, όπως δείχνουν τα πράγματα, η Ρόδος θα είναι ωφελημένη.

Μάλιστα σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις το 2021, η χρονιά θα εξελιχθεί αρκετά καλά και θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2020 σε ό,τι αφορά τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις που όμως ακυρώθηκαν τελικά λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί περίπου 250 προσεγγίσεις για την επόμενη χρονιά στο λιμάνι της Ρόδου, αριθμός που αναμένεται ότι θα αυξηθεί και θα πλησιάσει τελικά τις 330 αφού η διαδικασία συνεχίζεται.

Αν όλα τελικά εξελιχθούν ομαλά, τότε την επόμενη χρονιά το χαμένο έδαφος στην κρουαζιέρα αναμένεται να ανακτηθεί.

Ποδαρικό το 2021 από το “Viking Sea”

Όπως δείχνουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της νέας χρονιάς θα είναι το “Viking Sea” που θα καταπλεύσει εκτός απροόπτου στο λιμάνι μας στις 26 Ιανουαρίου 2021.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία για τον κατάπλου, δηλαδή η ακριβής ώρα και το λιμάνι προέλευσης, όμως αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το ίδιο πλοίο θα επισκεφτεί τη Ρόδο και το Φεβρουάριο.

Ήδη δόθηκαν δύο επιπλέον ημερομηνίες κατά τις οποίες θα προσεγγίσει το νησί μας και συγκεκριμένα αναμένεται στις 17 και στις 26 Φεβρουαρίου αν δεν ακυρωθεί μέχρι τότε το πρόγραμμά του.

Δηλώθηκαν και τα πρώτα 9 κρουαζιερόπλοια για το Μάρτιο


Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που γνωρίζει η κρουαζιέρα για την επόμενη χρονιά είναι και το γεγονός ότι ήδη έχουμε και τα πρώτα κρουαζιερόπλοια για τον επόμενο μήνα, το Μάρτιο. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προσέγγιση 9 κρουαζιερόπλοιων και αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι … η αρχή.

Ενδιαφέρον υπάρχει, όμως τα πράγματα εξακολουθούν να είναι ρευστά, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, που ας ελπίσουμε να μη δυναμιτίσουν και την επόμενη χρονιά το θαλάσσιο τουρισμό, από τον οποίο η Ρόδος έχει τεράστια οφέλη.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, κατέγραψε μεγάλη υστέρηση εσόδων καθώς οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, ημερόπλοιων και θαλαμηγών συρρικνώθηκαν σε τέτοιο βαθμό που στέρησαν από τα ταμεία του περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ!

Η εταιρεία Celestyal

Όπως έχει ήδη γράψει η «Ροδιακή», στην πρώτη κρουαζιέρα που θα πραγματοποιήσει την επόμενη χρονιά η εταιρεία Celestyal Cruises, έχει εντάξει και το λιμάνι της Ρόδου το οποίο θα προσεγγίσει το κρουαζιερόπλοιο “Celestyal Experience” με το οποίο αυτή θα διεξαχθεί, ανοίγοντας την αυλαία στο θαλάσσιο τουρισμό του 2021.

Συγκεκριμένα το πρώτο δρομολόγιο της Celestyal Cruises για το 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου, με τη νέα ναυαρχίδα της, το “Celestyal Experience”, που θα πραγματοποιήσει την κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Τρεις Ήπειροι», με προσεγγίσεις στην Ελλάδα (Αθήνα και Ρόδο), την Τουρκία (Κουσάντασι), το Ισραήλ (Ashdod), την Αίγυπτο (Port Said) και την Κύπρο (Λεμεσός).

Ξεκινώντας στις 3 Απριλίου 2021, το “Celestyal Experience” θα ξεκινήσει την κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο» που επισκέπτεται την Αθήνα, τη Ρόδο, την Κρήτη (Άγιο Νικόλαο), τη Σαντορίνη, τη Μήλο, τη Μύκονο και το Κουσάντασι (Έφεσο).

Η Celestyal Cruises έχει προσθέσει, επίσης, επιπλέον αναχωρήσεις στην ειδική κρουαζιέραεπτά διανυκτερεύσεων «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», λόγω μεγάλης ζήτησης, καθώς η κρουαζιέρα αυτή ακολουθεί την πορεία του Απόστολου Παύλου σε όλη τη Μεσόγειο, με αναχωρήσεις στις 16 Οκτωβρίου και 13 Νοεμβρίου 2021.

Όλα τα παραπάνω βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι η πορεία της πανδημίας δεν θα είναι τέτοια ώστε να δημιουργήσει εμπόδια στο άνοιγμα της κρουαζιέρας τη νέα χρονιά. Ήδη οι εταιρείες λόγω της περσινής κατάστασης αναγκάστηκαν να δέσουν τα πλοία τους με τεράστιο κόστος, και αν αυτό συνεχιστεί και φέτος, τότε δεν θα αποφύγουν την κατάρρευση!

Η κίνηση το Νοέμβριο

Σε ό,τι αφορά την κίνηση του Νοεμβρίου, πριν χειροτερέψει η κατάσταση είχαν δηλωθεί τρεις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπήρχε.

Συγκεκριμένα τρεις φορές αυτό το μήνα αναμενόταν να καταπλεύσει στο λιμάνι μας στις 7 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο “Mein Schiff 5” προερχόμενο από τον Πειραιά έχοντας επόμενο προορισμό το λιμάνι της Σούδας για το οποίο θα αναχωρούσε στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα μας επισκεπτόταν στις 12 στις 18 και στις 25 Νοεμβρίου, όμως μετά το lockdown στην Ελλάδα οι τοπικές αρχές του λιμανιού περιμένουν την ακύρωση των προσεγγίσεων.

Απολογισμός Οκτωβρίου

Σε ό,τι αφορά το μήνα που πέρασε η κίνηση όπως ήταν αναμενόμενο κυμάνθηκε σε χαμηλά ποσοστά, καθώς είχαμε τον κατάπλου μόνο δύο πλοίων με τα οποία ήρθαν μόλις 643 επιβάτες συνολικά.

Ήταν το “World Explorer” με 94 άτομα πλήρωμα και 26 επιβάτες και το “Costa Diadema” με 959 άτομα πλήρωμα και 617 επιβάτες.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο