Μέτρα για το νοσοκομείο της Καρπάθου

Μέτρα για το νοσοκομείο της Καρπάθου

Μέτρα για το νοσοκομείο της Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

Την εφαρμογή μέτρων για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου Καρπάθου και την ασφάλεια των ασθενών, ανακοίνωσε ο διοικητής Γρηγόρης Ρουμάνης.

Αναλυτικά, για τα μέτρα που εφαρμόζονται από χθες Δευτέρα 9 του μήνα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 καθορίζονται τα παρακάτω για την εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Καρπάθου, ώστε να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των ασθενών και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

• Είσοδος στο Νοσοκομείο υποχρεωτικά με μάσκα προστασίας για όλους. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα τα οποία δεν είναι εφοδιασμένα με κατάλληλα παραστατικά τα οποία να επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα εισόδου.

• Εξέταση στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, προσέλευση δέκα (10) λεπτά πριν από την καθοριζόμενη ώρα, παραμονή στον χώρο μόνο των ασθενών και όχι των συνοδών πλην εξαιρετικών περιπτώσεων (π.χ. γονέας-συνοδός ανήλικου τέκνου).

• Το επισκεπτήριο απαγορεύεται. Επιτρέπεται μόνο η προσέλευση ενός συνοδού ανά ασθενή και μόνο εφόσον είναι εφοδιασμένος με ανάλογη κάρτα εισόδου και έχει ενημερωθεί για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής και την απολύμανση χεριών (θα υπάρχει σχετικός έλεγχος).

• ΔΕΝ επιτρέπεται η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

• Επίσης δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των Ιατρικών Επισκεπτών.
Παρακαλούμε για τη συνεργασία και κατανόηση όλων, ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου και να αποφευχθούν ταλαιπωρία και ανησυχία».

Ηλεκτρονικά θα εξυπηρετούνται οι δημότες του δήμου Καρπάθου
Επίσης με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Καρπάθου αναφέρει ότι στο εξής οι δημότες θα εξυπηρετούνται μόνο ηλεκτρονικά καθώς με αυτοπρόσωπη παρουσία πολιτών θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Ειδικότερα ο δήμος αναφέρει σχετικά : «Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου Καρπάθου μέχρι και 30-11-2020, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι πολίτες μπορούν να ζητούν την εξυπηρέτησή τους ηλεκτρονικά και να λαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο τα αιτούμενα έγγραφα.

Με αυτοπρόσωπη παρουσία πολιτών θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Συνιστάται σε όλους τους πολίτες η χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας.

Λειτουργία ΚΕΠ: Η προσέλευση των πολιτών στο ΚΕΠ του δήμου Καρπάθου θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής προ συνεννόησης-ραντεβού, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τους και ο συνωστισμός και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονές τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας ΚΕΠ δήμου Καρπάθου: 22453 60152, 22450 29002, 22453 60129. Σε περίπτωση έκδοσης νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για λήψη μέτρων και πέραν της 30-11-2020, η ισχύς της παρούσας θα παραταθεί εκ νέου».

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού