Σε εταιρεία ανατέθηκε η απομάκρυνση και ταφή νεκρών ζώων από το οδικό δίκτυο της Ρόδου

Σε εταιρεία ανατέθηκε η απομάκρυνση και ταφή νεκρών ζώων από το οδικό δίκτυο της Ρόδου

Σε εταιρεία ανατέθηκε η απομάκρυνση και ταφή νεκρών ζώων από το οδικό δίκτυο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1884 ΦΟΡΕΣ

Μία σημαντική απόφαση, η οποία απαιτούνταν να ληφθεί εδώ και χρόνια

Στην ιδιωτική εταιρεία Ecoprime Solutions η οποία εδρεύει στα Κοσκινού, ανέθεσε ο Δήμος Ρόδου με σχετική απόφαση του αντιδημάρχου Οικονομικών κου Τηλέμαχου Καμπούρη, τη συλλογή και διαχείριση των νεκρών ζώων τα οποία εντοπίζονται επί του οδικού δικτύου του νησιού μας.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα ανέρχεται σε ένα έτος. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η σύμβαση, οι υπάλληλοι της εταιρείας, υποχρεούνται όταν εντοπίσουν κάποιο νεκρό ζώο επί του δημοτικού οδικού δικτύου, ή όταν ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες γι’ αυτό, να προβούν στην αποκομιδή του και στην ταφή του στη συνέχεια.

Αντίστοιχα αναμένεται να ενημερωθούν και οι υπηρεσίες που συνήθως δέχονται κλήσεις από πολίτες (Τροχαία, Πυροσβεστική, κέντρο του Δήμου κ.λπ.) όταν ειδοποιηθούν για νεκρά ζώα επί του οδικού δικτύου να επικοινωνούν άμεσα με την εταιρεία.

Μέσα σε 4 ώρες το αργότερο πρέπει να γίνεται παρέμβαση
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «σε περίπτωση που το τηλεφωνικό κέντρο δεχθεί κλήση από κάποια υπηρεσία, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κ.λπ. ή από πολίτες, διερχόμενους από το Εθνικό Δημοτικό οδικό δίκτυο, για την ύπαρξη νεκρού ζώου, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να προβεί στην αποκομιδή του. Το μέγιστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ανάδοχος υποχρεούται, για λόγους Δημοσίας υγείας, να προβεί στην αποκομιδή του νεκρού ζώου ανέρχεται στις τέσσερις (4) ώρες μετά την κλήση, εφόσον και μόνο η κλήση αυτή πραγματοποιηθεί εντός του προβλεπόμενου ωραρίου (08:00 – 20:00).

Σε περίπτωση που ο ανάδοχος εντοπίσει πρώτος κάποιο νεκρό ζώο, κατά τη διάρκεια επέμβασης περισυλλογής νεκρού ζώου, που του έχει ζητηθεί, προβαίνει στην παραλαβή αυτού, ενημερώνοντας με email για τον τόπο, την ώρα και το είδος του νεκρού ζώου που περισυνέλλεξε.

Η αποκομιδή των νεκρών ζώων θα γίνεται με κατάλληλα, εγκεκριμένα σχήματα, με το κατάλληλο ειδικευμένο προσωπικό, με εμπειρία σε αντίστοιχα έργα αντιμετώπισης υγειονομικών κινδύνων, κατάλληλα εξοπλισμένο με τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας λόγω της σημασίας του έργου (ειδική φόρμα εργασίας, προστατευτικά γυαλιά, γαλότσες, ειδικές μάσκες κ.λ.π.) αλλά και με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού αποκομιδής ανά περίπτωση νεκρού ζώου.

Θα δίνεται αναφορά για κάθε περιστατικό
Σε κάθε περίπτωση ο ανάδοχος υποχρεούται να ειδοποιεί την επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής με email ή και SMS που του έχουν δηλωθεί. Μετά την αποκομιδή των νεκρών ζώων θα γίνεται καθαρισμός και απολύμανση της περιοχής ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Εν συνεχεία ο ανάδοχος, για τα νεκρά αδέσποτα ζώα που προκύπτουν και παραλαμβάνει, υποχρεούται όπως προβεί στην αποθήκευση των νεκρών ζώων στη μονάδα ενδιάμεσου χειρισμού ζωικών υποπροϊόντων κατηγορίας 1 που διαθέτει και εν συνεχεία στην αποτέφρωση αυτών.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη