Έντονη αντίδραση από τον διοικητή του νοσοκομείου Γρ. Ρουμάνη

Έντονη αντίδραση από τον διοικητή του νοσοκομείου Γρ. Ρουμάνη

Έντονη αντίδραση από τον διοικητή του νοσοκομείου Γρ. Ρουμάνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4120 ΦΟΡΕΣ

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης στις καταγγελίες που έχουν γίνει από το Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου της Ρόδου, αναφορικά με τη λειτουργία του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, το τελευταίο διάστημα με την πανδημία.

«Δεν είμαστε καμία «βόμβα επικίνδυνη» και το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά και με ασφάλεια» δηλώνει στη «Ροδιακή» ο κ. Ρουμάνης επισημαίνοντας πως έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται όλες οι οδηγίες και οι διαδικασίες που προβλέπονται για την ασφάλεια του προσωπικού αλλά και των νοσηλευομένων!

«Οφείλω να δώσω μία απάντηση σεβόμενος τους ευσυνείδητα εργαζόμενους του νοσοκομείου αφενός και αφετέρου την ανάγκη για να υπάρχει ησυχία και να μην αγωνιά η κοινωνία για το τι γίνεται με το νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά ξεκινώντας τις δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο κ. Ρουμάνης, ο οποίος και εξηγεί αναλυτικά όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από πλευράς διοίκησης για την ασφαλή λειτουργία του νοσηλευτικού μας ιδρύματος:

«Το νοσοκομείο εφαρμόζει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και από το Υπουργείο, όλα τα πρωτόκολλα, όλες τις διαταγές που έχουν έρθει.

Επίσης το νοσοκομείο έχει εκδώσει παρά πολλές οδηγίες στο εσωτερικό του για λειτουργία με ασφάλεια.
Με αυτά καλύπτουμε τα θέματα και της διακίνησης των ασθενών και του υγειονομικού προσωπικού και τη λειτουργία των κλινικών λοιμώξεων που έχουν τον κορωνοϊό.

Έχουμε καθιερώσει ανά 15 ημέρες τεστ για το προσωπικό, είμαστε από τα λίγα νοσοκομεία που το κάνουμε, έχουμε καθιερώσει υποχρεωτικά rapid test σε κάθε εισαγωγή, από μόλις μία ημέρα και στη συνέχεια ιατρικές πράξεις, που σημαίνει ότι εξασφαλίζουμε τους ασθενείς μας και το προσωπικό μας. Έχουμε προετοιμάσει τους χώρους για τα θέματα λειτουργίας σε κλινική Covid, έχουμε απομονώσει τους χώρους, έχουμε εκπαιδεύσει το προσωπικό μας». Σε ό,τι αφορά τα μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου που έχουν νοσήσει από τον Covid -19 ο κ. Ρουμάνης είπε τα εξής:

«Στη παρούσα φάση υπάρχουν ένας γιατρός και τρεις νοσηλευτές οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό, αλλά έχουν προσβληθεί σε χώρους διαφορετικούς από το νοσοκομείο και με ανθρώπους διαφορετικούς από τους νοσηλευόμενους.

Δηλαδή δεν κόλλησε κανείς από κάποιο νοσηλευόμενο, αποδείχτηκε από την ιχνηλάτηση ότι αυτό το θέμα μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, έξω στην κοινωνική μας συναναστροφή να κολλήσουμε από κάπου τον κορωνοϊό. Ευτυχώς οι άνθρωποι αυτοί είναι σε καλή κατάσταση κάνουν τη θεραπεία τους και συνεχίζουν».

Αναφορικά με τις λοιπές κλινικές ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όλες λειτουργούν κανονικά, καθώς επίσης και ότι κανένα άλλο μέλος του ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού νοσεί στην παρούσα φάση από την πανδημία:

«Δεν τίθεται θέμα, καταρχήν δεν παρουσιάστηκε κανείς θετικός στην Ουρολογική κλινική όπως ειπώθηκε, δεν παρουσιάστηκε στο Γαστρεντερολογικό όπως πάλι κακώς ειπώθηκε, δεν υπάρχει κανείς θετικός στη Β΄ Χειρουργική αυτή τη στιγμή, υπήρχε πριν από δύο εβδομάδες. Υπάρχουν σε άλλες κλινικές οι οποίοι αντιμετωπίζονται όπως πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το Αιμοδυναμικό που περιγράφεται ότι έκλεισε δεν έκλεισε και σήμερα (24 Νοεμβρίου) δούλευε κανονικά, αύριο και μέχρι την Κυριακή δεν θα λειτουργεί επειδή ο γιατρός θα πρέπει να πάρει μία άδεια για προσωπικούς του λόγους πάρα πολύ σοβαρούς».

Ο κ. Ρουμάνης τόνισε επίσης ότι «το προσωπικό εργάζεται με αυταπάρνηση, συμμετέχει ενεργά έχει την ίδια αγωνία που έχουμε όλοι μας, και αυτά που γράφονται το μόνο που κάνουν είναι να εκθέτουν καταρχήν τους εργαζόμενους και μετά τη Διοίκηση. Δημιουργούν κλίμα ανησυχίας μόνο και μόνο στο πλαίσιο της κομματικής πειθαρχίας και όχι της ακομμάτιστης αλληλεγγύης για τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε όλοι για την πανδημία.
Μακάρι όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα να είχαν το ίδιο ενδιαφέρον, την ίδια αγωνία, τις ίδιες γνώσεις με ότι εφαρμόζεται σήμερα στο νοσοκομείο, και εκτιμώ ότι τότε δεν θα γράφανε αυτά που γράφουνε.

Και αν πάμε σε κάποια άλλα θέματα γενικότερα, έπρεπε να γνωρίζουν ότι ήδη το νοσοκομείο έχει αγοράσει καινούρια πλυντήρια, έπρεπε να γνωρίζουν ότι το νοσοκομείο έχει ήδη αγοράσει καινούρια μηχανήματα, έπρεπε να γνωρίζουν ότι όπου χρειάστηκε εφαρμόσαμε ξεχωριστά μέτρα ασφαλείας όπως είναι ο συνοδός σε κάθε ασθενή, όπως είναι ο περιορισμός των εξωτερικών ιατρείων, όπως είναι ο περιορισμός των χειρουργείων και ότι άλλο δόθηκε ως οδηγία ή σχεδιάστηκε από το νοσοκομείο.

Αυτό όλο δείχνει ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν όλο αυτό το θέμα δημιουργώντας ένα ψεύτικο περιτύλιγμα σε ενδεχομένως άλλα θέματα που θέλουν να δημιουργήσουν»!

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια