Να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες τα κτήρια της ιταλικής περιόδου

Να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες τα κτήρια της ιταλικής περιόδου

Να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες τα κτήρια της ιταλικής περιόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 620 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης

Να αποδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργικά κτήρια της περιόδου της Ιταλοκρατίας, ώστε να συντηρούνται όταν αυτό είναι αναγκαίο και να μην κινδυνεύουν με κατάρρευση, προτείνει ο αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιάννης Φλεβάρης.

Με αφορμή τα κτηριακά προβλήματα που σημειώθηκαν στο Κτηματολόγιο της Ρόδου και το αναγκαστικό κλείσιμό του για την αποφυγή τραυματισμών, ο κ. Φλεβάρης και ως δικηγόρος τόνισε χθες σε δηλώσεις του ότι τέτοια κτήρια που σήμερα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, θα μπορούσαν να παραχωρηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα αποφεύγεται η κατάρρευσή τους, αλλά με την τακτική συντήρηση και επισκευή τους θα συνεχίσει απρόσκοπτα κάθε δραστηριότητά τους που θα έχει μάλιστα και οικονομικό όφελος.

«Το θέμα του Κτηματολογίου έρχεται ξανά στο προσκήνιο και απαιτεί μία εύρυθμη λειτουργία όχι μόνο ως κτηριακή εγκατάσταση που έρχεται στην κορυφή του παγόβουνου σήμερα μετά τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τη φθορά του χρόνου.

Είναι η ενίσχυσή του με προσωπικό και με μέσα, εξοπλισμό για τη μετάβασή του στη σύγχρονη εποχή. Στην πράξη η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η μετάβαση στη σύγχρονη εποχή χρειάζονται ανάλογες πράξεις και επενδύσεις» δήλωσε ο κ. Φλεβάρης ο οποίος αφού υπογράμμισε ότι η οικονομία με το Κτηματολόγιο συνδέεται άμεσα, πρόσθεσε και τα εξής:

«Το Κτηματολόγιο της Ρόδου απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά από τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης. Άμεσα τόσο ο δικαστής του Κτηματολογίου όσο και η διευθύντριά του και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου ενδιαφέρθηκαν για το θέμα. Από την πρώτη στιγμή μίλησα με τον πρόεδρο του συλλόγου αλλά όπως γνωρίζω και η τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας με μηχανικό πραγματοποίησε αυτοψία.

Το ίδιο έπραξε και ο δήμος της Ρόδου. Η αυτοψία διαπίστωσε αυτό που όλοι γνωρίζουν: ότι χρήζει συντηρήσεως.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, πρέπει άμεσα από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης να τρέξουν τα πράγματα, όπως είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι πρέπει ο φορέας που είναι επιφορτισμένος με θέματα λειτουργίας και ιδιοκτησίας του κτηρίου να επισπεύσει τις διαδικασίες πρακτικά γιατί ένας οργανισμός που λειτουργεί αποδίδει έσοδα.

«Ειδικά το Κτηματολόγιο της Ρόδου έχει μία λειτουργία η οποία αποδίδει έσοδα και μπορεί να γίνει ακόμα πιο κερδοφόρα για το Δημόσιο. Και δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνονται ζημιές για να γίνονται και εργασίες συντήρησης. Πρέπει οι συντηρήσεις να διενεργούνται από το υπουργείο

Δικαιοσύνης σε τακτά χρονιά διαστήματα γιατί αυτά τα ιστορικά κτήρια που βρήκαμε, που επί δεκαετίες από την ενσωμάτωση και μετά δίνουν λύσεις είναι κάτι που πρέπει ιδιαίτερα να το προσέξουμε» τόνισε ο κ. Φλεβάρης.

Μάλιστα κατέθεσε την πρόταση να αποδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργικά κτήρια της περιόδου της Ιταλοκρατίας, ώστε να συντηρούνται όταν αυτό είναι αναγκαίο και να μην κινδυνεύουν με κατάρρευση, περιμένοντας το κεντρικό κράτος!

«Αν είναι να γίνουν μεταρρυθμίσεις, είναι η σκέψη μου μήπως να αποδοθούν κάποια κτίσματα λειτουργικά που είναι ενταγμένα στον αστικό ιστό της πόλης να αποδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε λέγεται δήμος είτε περιφέρεια για να φροντίσουν άμεσα και για τις συντηρήσεις και γενικά να επενδύσουν πάνω σε αυτό που λέγεται εύρυθμη λειτουργία τους. Πρέπει να εγκατασταθεί εργολαβία, να γίνουν συντηρήσεις. Θα υπάρξουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση.

Όλοι οι πολίτες που εκκρεμούν υποθέσεις τους θα έχουν πρόβλημα. Είναι τόσο σοβαρό το θέμα που πρέπει να συντονιστούν όλοι, να ενώσουμε τις φωνές μας και να συντονιστούμε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών αυτών» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι το Ητηματολόγιο θα παραμείνει κλειστό καθώς προέχει η ασφάλεια και των δικαστών και των δικηγόρων και των πολιτών που πηγαίνουν σε μία δημόσια υπηρεσία και πρέπει να γνωρίζουν τι υπάρχει… πάνω από το κεφάλι τους!

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος