H Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου αναγεννάται

H Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου αναγεννάται

H Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου αναγεννάται

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 416 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2898

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΙΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο κ. Δ. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ
Θα αναρτηθούν ειδικαί πινακίδες τιμών

Οι έμποροι της Ρόδου απεφάσισαν την μείωσιν όλων των τιμών καταστημάτων των κατά 20-15% και καθ’ όλην την περίοδον από της 20ής τρέχοντος μέχρι της 10ης Ιανουαρίου, οπότε, ως γνωστόν, θα γίνη η εξόρμησις προς ανάπτυξιν χειμερινού τουρισμού εις Ρόδον. Εν σχέσει προς την απόφασιν αυτήν, η οποία ελήφθη υπό της ολομελείας της Διοικήσεως του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο προτείνας την πραγματοποίησιν εκπτώσεων.

Πρόεδρος αυτού ο κ. Δημήτριος Τσουβαλάς, εδήλωσε τα εξής: «Οι έμποροι της Ρόδου, συμμερίζονται την προσπάθειαν αυτήν και θα πράξουν παν το δυνατόν διά να ευχαριστήσουν τους αφιχθησομένους εις Ρόδον επισκέπτας. Εις όλα τα καταστήματα θα αναρτηθούν ειδικαί πινακίδες αναγράφουσαι την τιμήν και την έκπτωσιν, ηλεγμέναι αρμοδίως, ενώ παραλλήλως επιδιώκεται και ο στολισμός των βιτρινών δι’ εντυπωσιακών και πρωτοτύπων συνθέσεων.

Τέλος, όλοι εύχονται όπως επιτύχη η πρώτη εξόρμησις και καθιερωθή το πρόγραμμα αυτό χειμερινού τουρισμού, με την βοήθειαν βεβαίως του Κράτους, επ’ ωφελεία της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας». Εν τω μεταξύ εκτός των ήδη αναγγελθεισών καλλιτεχνικών, αθλητικών, χορευτικών και άλλων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εγνώσθη ότι το Τμήμα Ρόδου της Περιηγητικής Λέσχης θα παρουσιάση έκθεσιν Φωτογραφιών ελληνικού τοπίου, ο Φυσιολατρικός Ρόδου θα πραγματοποιήση διαγωνισμόν διά την ωραιοτέραν βιτρίνα καταστήματος και η ΧΕΝ ετοιμάζει παραστάσεις κουκλοθεάτρου διά τα παιδιά των επισκεπτών.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟΝ
Η ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ
Διωρίσθη υπό του Νομάρχου πενταμελής Διοίκησις

Υπό του Νομάρχου κ. Ιωάννου διωρίσθη πενταμελής Διοικητική Επιτροπή της Ισραηλιτικής Κοινότητος Ρόδου εκ των κ.κ. Μωρίς Σοριάνο ως Προέδρου και Μωΐς Καμχή, Ισαάκ Σακκή, Μωΐς Σουλάμ και Σόλωνος Κομίδη, ως μελών. Η εν λόγω Επιτροπή με γραμματέα τον κ. Α. Γαβριηλίδην, θα συνέλθη εις εναρκτήριον συνεδρίασιν την προσεχή Πέμπτην και ώραν 5 μ.μ. παρουσία του κ. Νομάρχου και του Κυβερνητικού Επιτρόπου, εις τα Γραφεία της Κοινότητος. Εις την συνεδρίασιν αυτήν εκλήθησαν και οι αντιπρόσωποι του ροδιακού και αθηναϊκού Τύπου.
Δέον να σημειωθή ότι η Ισραηλιτική Κοινότης Ρόδου αριθμεί ήδη 40 μέλη έναντι 3.000 της προπολεμικής εποχής.

23 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΙΜΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ Ε.Ε.Σ. ΡΟΔΟΥ
Ως ανεκοινώθη κατά τον μήνα Νοέμβριον προσέφεραν εις την Τράπεζαν αίματος του Ε.Ε.Σ. οι κάτωθι εθελονταί αιμοδόται.
Θαρρενή Νικολή, Γεώργιος Ζαφείρης, Νικήτας Αντωνιάδης, Εμμανουήλ Λέκκας, Εμμανουήλ Μπιλιάς, Νικόλαος Μαγριπλής, Χαριτίνη Στεργενάκη, Παντελής Νισύριος, Γεώργιος Λενιού, Αργύρης Πάττας, Στέφανος Λουκάς, Νικόλαος Ζερβός, Κωνσταντίνος Πανάγος, Νικόλαος Παπαφίγκος, Ελευθέριος Κυδωνάκης, Ελένη Γ. Σβίγκου, Παναγιώτης Νικολής, Αντώνιος Φαρμάκης, Εμμανουήλ Γ. Περγούρας, Γεώργιος Σωτηρ. Κασιώτης, Δημήτριος Σουτζουκιώτης και Σεβαστή Παπαδοπούλου.
Ο εκ Τριάντα κ. Εμμανουήλ Τσούρδης συγγενής του ασθενούς Ιωάννου Διακογεωργίου προσέφερεν υπέρ αυτού 300 γραμ. αίμα.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
Την προσεχή Κυριακήν εις τον Ιερόν Ναόν του Ευαγγελισμού θα τελεσθή επιμνημόσυνος δέησις υπέρ των θυμάτων του Κομμουνισμού κατά την 4ην Δεκεμβρίου 1944. Κατά την εν λόγω δέησιν θα παραστούν άπασαι αι τοπικαί Αρχαί. Μετά το πέρας της δεήσεως θα ομιλήση είς στρατιωτικός εν συνεχεία δέ οι επίσημοι θα καταθέσουν στεφάνους εις τον Άγνωστον Στρατιώτην.

ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
Αύριον την 8ην εσπερινήν θα συνέλθη εις συνεδρίασιν το Δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου προς συζήτησιν διαφόρων τοπικών ζητημάτων. Μεταξύ άλλων η ημερησία διάταξις περιλαμβάνει προς συζήτησιν τα εξής θέματα:
α) Τροποποίησις του σχεδίου πόλεως εις την περιοχήν Ενυδρείου διά την ανέγερσιν του Καζίνο. β) Απόφασις διά την έναρξιν έργων διά πιστώσεων του ΟΑΑ και του Δήμου.
γ) Εξουσιοδότησις του κ. Δημάρχου διά την υπογραφήν νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας διά το προσωπικόν των συνεργείων.
δ) Λήψις αποφάσεως διά την προικοδότησιν κορασίδων εργατών απασχολουμένων υπό του δήμου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...