Προσοχή κατά την περίοδο των εορτών εφιστά η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χ. Γιασιράνη

Προσοχή κατά την περίοδο των εορτών εφιστά η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χ. Γιασιράνη

Προσοχή κατά την περίοδο των εορτών εφιστά η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χ. Γιασιράνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 401 ΦΟΡΕΣ

Καθοδική είναι τις τελευταίες ημέρες η τάση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή μας όπως αποδεικνύεται από τα τεστ που διενεργούνται εκτενώς, κάτι που όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαλέσει εφησυχασμό, γιατί αυτή η εικόνα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει.

Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δωδεκανήσου Χαρούλα Γιασιράνη, ζήτησε από τους συμπατριώτες μας να επιδείξουν ωριμότητα και σύνεση ειδικά κατά την περίοδο των εορτών και να συνεχίσουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» θα πρέπει να αποφύγουν το συνωστισμό και τις συναντήσεις σε σπίτια, αν θέλουμε να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα τη μεταδοτικότητα και να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων περιοχών.

Με την ευκαιρία έκανε γνωστό ότι καθ’ όλο το μήνα Νοέμβριο σε όλο το νησί της Ρόδου τόσο στην πόλη όσο και στις κοινότητες διενεργήθηκαν συνολικά 1.164 Rapid test και βρέθηκαν 15 θετικά δείγματα. Το ποσοστό είναι μικρό, όμως μία χαλάρωση μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση προς το χειρότερο.

Μιλώντας για τη διεξαγωγή των ελέγχων στον πληθυσμό μέσω των Rapid test που σημειωτέον διενεργούνται δωρεάν, τόνισε ότι η δράση αυτή είναι πολύ πετυχημένη. Μάλιστα τόνισε ότι δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα από ανθρωπους που θέλουν να κάνουν το τεστ οι οποίοι ρωτούν πού θα βρουν τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και πού γίνονται αυτά τα τεστ.

Aπό τα rapid test που έγιναν την Κυριακή έξω από την περιφέρεια με τη  μέθοδο drive through
Aπό τα rapid test που έγιναν την Κυριακή έξω από την περιφέρεια με τη μέθοδο drive through

«Η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο για να ελεγχθεί. Τα rapid test με τη μέθοδο “drive through” γίνονται για την αποφυγή συνωστισμού λόγω ισχύος του Lockdown.

Αυτό αποφάσισε να το εφαρμόσει ο ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα. Αυτό γίνεται και εδώ στα Δωδεκάνησα» δήλωσε η κ. Γιασιράνη προσθέτοντας ότι η περιοχή μας και γενικά η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι από τις περιοχές στις οποίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους ελέγχους οι οποίοι διενεργούνται εκτεταμένα.
Θα πρέπει με την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι υπάρχουν περιφέρειες στη χώρα στις οποίες δεν έχουν γίνει καθόλου έλεγχοι στον πληθυσμό με rapid test. Πρόκειται λοιπόν για μια πρωτοβουλία που πήρε η κ. Γιασιράνη να συνεργαστεί με τον ΕΟΔΥ ώστε να εφαρμοστούν εκτεταμένα και συστηματικά έλεγχοι για κορωνοϊό.

Μάλιστα μιλώντας για το σκοπό αυτής της πρωτοβουλίας είπε μεταξύ άλλων : «Εμείς δώσαμε με αυτή την πρωτοβουλία έμφαση σε όσους ήθελαν να εξεταστούν γιατί είμαστε νησιωτική περιφέρεια και θέλουμε τα νησιά μας να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο καθαρά από Covid καθώς μας ενδιαφέρει να είναι όσο γίνεται πιο περιορισμένη η διασπορά στα νησιά. Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε τόσο μαζικούς και εκτεταμένους ελέγχους σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Θέλουμε να έχουμε την πραγματική εικόνα. Όπου βρίσκονται τα θετικά κρούσματα να απομονώνονται για να σταματούμε τη διασπορά».

Τέλος, αναφερόμενη στα αποτελέσματα των μέτρων είπε: «Σήμερα που μιλάμε η εικόνα είναι ικανοποιητική, έχει καθοδική τάση το φαινόμενο και συνιστώ στους συμπολίτες μας να τηρούν αυστηρά τα μέτρα γιατί αυτά τα μέτρα έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Ο εφησυχασμός μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα την εικόνα. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε λόγω των ημερών και κάνουμε το λάθος να αψηφήσουμε τον συνωστισμό».

Η συνεργασία με το ΕΚΡ
Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο έκανε γνωστό ότι η διοίκηση του Eργατικού Kέντρου έχει ενημερώσει όλα τα μέλη του να απευθύνονται σε αυτήν όσοι χρειάζονται τρόφιμα. «Έχει ενεργοποιηθεί αυτό πού εξαγγέλθηκε με την έναρξη της πανδημίας δηλαδή η στενή συνεργασία της περιφέρειας με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και τον πρόεδρο Παναγιώτη Εγγλέζο και έχουν γίνει αλλεπάλληλες συναντήσεις για να μπει το πλαίσιο βοήθειας για όσους είναι άνεργοι και χρειάζονται στήριξη και βοήθεια.

Την υποδοχή την έχει αναλάβει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου το οποίο μας ενημερώνει μετά όταν υπάρχουν αιτήσεις προκειμένου να εντάξουμε τους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με τον κανονισμός λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου.
Υπάρχουν προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρηθούν» κατέληξε η κ. Γιασιράνη.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος