Διαμαρτύρονται οι Καρπάθιοι της Αττικής για τα φωτορυθμικά στο νεκροταφείο

Διαμαρτύρονται οι Καρπάθιοι της Αττικής για τα φωτορυθμικά στο νεκροταφείο

Διαμαρτύρονται οι Καρπάθιοι της Αττικής για τα φωτορυθμικά στο νεκροταφείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 256 ΦΟΡΕΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πηγαδιωτών Καρπάθου Αττικής παρακολουθησε με αμηχανία αρχικά ομολογουμένως και εν συνεχεία με αίσθημα απορίας τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στον χώρο του κοιμητηριου του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου της πόλης των Πηγαδίων. Σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

«Η αμηχανία μας είχε κυρίως να κάνει με την κατανόηση του σκεπτικου μιας τέτοιας, πρωτοφανούς αλήθεια «καινοτομίας», την οποία ξεκαθαρίζουμε ότι θεωρούμε, όχι μόνο άστοχη και άκομψη αλλά ασεβή και μακάβρια! Δε θα επαναλάβουμε τα της ιερότητας του χώρου, τα οποία θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα.

Δε θα τονίσουμε ότι καταλληλότεροι χώροι για τέτοιου είδους δραστηριότητες με αφορμή οποιαδήποτε εορτή, πολιουχων Αγίων ή μη, υπάρχουν βεβαίως αρκετοί.

Διερωτόμαστε όμως, με ποιο τρόπο λειτουργούν οι δημοκρατικά εκλεγμένοι λειτουργοί στα θεσμικά όργανα της πόλης των Πηγαδίων. Ποιο είναι το μέτρο και το πλαίσιο προσωπικής αυτενέργειας ενός μόνο ανθρώπου σε τέτοιου είδους αποφάσεις. Ποια είναι η συνεννόηση και η διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός των συλλογικών οργάνων.

Πώς τελικά, μπορεί κάποιος μεμονωμένα να αποφασίζει για δράσεις που είναι, εκ των πραγμάτων τουλάχιστον αμφιλεγομενες και εκθέτουν ολόκληρο το νησί σε πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ για έλλειψη σεβασμού προς το κοινό αίσθημα, χαμηλή αισθητική και ασυννενοησία των φορέων που εμπλέκονται σε αυτές.

Οι κάτοικοι της πόλης των Πηγαδίων και όλης της Καρπάθου στο σύνολό τους έχουν ανάγκη από παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους και θα αναβαθμίσουν αισθητικά τη δυσχερή για όλους εποχή που αντιμετωπίζουμε. Το χθεσινό φιάσκο σίγουρα δεν πέτυχε τίποτα από τα δύο.

Ο Σύλλογός μας, μέλη του οποίου έχουν θάψει τους οικείους τους στο κοιμητήριο των Πηγαδίων, τοποθετείται δημοσια αντιδρώντας στη δράση μεμονωμένων εκπροσώπων του δημοτικού μας διαμερισματος, και εκφράζει την αγανάκτησή του για τα χθεσινά δρώμενα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτή αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε από θεσμικούς φορείς του τοπικού συμβουλίου».

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού