Απερρίφθη η αίτηση 36χρονου να αφεθεί ελεύθερος

Απερρίφθη η αίτηση 36χρονου να αφεθεί ελεύθερος

Απερρίφθη η αίτηση 36χρονου να αφεθεί ελεύθερος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Να αφεθεί ελεύθερος ζητούσε από το αρμόδιο δικαστήριο, 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, για 5,7 γραμμάρια κοκαΐνης που είχαν βρεθεί στην κατοχή του πριν από εννέα χρόνια.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή φέτος, στο τέλος του Οκτώβριου, και στη συνέχεια προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε στην παραπάνω ποινή.

Η αίτησή του εξετάστηκε χθες και το δικαστήριο την απέρριψε. Έτσι ο αλλοδαπός θα συνεχίσει να παραμένει στη φυλακή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, για τον 36χρονο αλλοδαπό όλα ξεκίνησαν σε έναν δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Λιμεναρχείου της Κω, περίπου στις 12 το μεσημέρι στις 4 Σεπτεμβρίου 2011.

Οι Λιμενικοί εντόπισαν να κατέχει ο 36χρονος επιμελώς συσκευασμένη και κρυμμένη, μέσα σε συσκευασία νάιλον σακούλας, ποσότητα κοκαΐνης (κατά δήλωση του αλλοδαπού), μικτού βάρους 5,7 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε ενώ σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους όμως στη συνέχεια παραβίασε με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Στις 10 Φεβρουαρίου 2015 η υπόθεσή του εκδικάζεται από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (Μεταβατική έδρα Κω) όμως ο 36χρονος δεν εμφανίζεται ενώπιόν του με αποτέλεσμα να δικαστεί ωσεί παρών και να καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ για τα αδικήματα της αγοράς, κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του αποφαίνεται η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον κατηγορούμενο.

Ο αλλοδαπός ωστόσο διαφεύγει τη σύλληψη και τελικά εντοπίζεται στις 29 Οκτωβρίου 2020 στις 7.30 το βράδυ από αστυνομικούς στο Αγρίνιο όπου διέμενε. Καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, ο 36χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου και θα παραμείνει μετά την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, που έχει καταθέσει.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων