Συνεχίζονται οι πιέσεις για το κτήριο των παλιών σφαγείων

Συνεχίζονται οι πιέσεις για το κτήριο των παλιών σφαγείων

Συνεχίζονται οι πιέσεις για το κτήριο των παλιών σφαγείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1034 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζει τις πιέσεις προς την Κεντρική Διοίκηση ο Δήμος Ρόδου προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα με την ανεξέλεγκτη κατάσταση στα παλιά σφαγεία, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Μετανάστευσης κ. Στράτο Καρίκη, ο οποίος για ακόμα μία φορά ξεκαθαρίζει ότι η αρμοδιότητα δεν είναι του Δήμου.

Δήλωσε, συγκεκριμένα, χθες, ερωτηθείς σχετικά:
«Υπομονετικά συνεχίζουμε να πιέζουμε. Και να πιέζουμε και εκεί μία κατάσταση που με κάποια λεγόμενα τον τελευταίο καιρό, που ακούστηκαν και σε ΜΜΕ, θεωρείται, σε εισαγωγικά, ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο Δήμος της Ρόδου. Θα πω το εξής: ότι εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

Θα πω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βρέθηκε και διακινητής ο οποίος ζει στο χώρο των σφαγείων και συνελήφθη ακριβώς σε τέτοιες δράσεις. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει αυτό που λέμε εμείς: ότι είναι ένας χώρος ανέλεγκτος ο οποίος λειτουργεί και σε βάρος της δημόσιας ασφάλειας και της λειτουργίας του ίδιου του κράτους».

«Άρα, τι αρμοδιότητα, αυτή τη στιγμή, έχει ο Δήμος Ρόδου; Εμείς θα συνεχίζουμε να πιέζουμε, πιστεύουμε ότι έχει γίνει κατανοητό. Καταλαβαίνουμε ότι, σε μία περίοδο δύσκολη όπως είναι τώρα η περίοδος του κορωνοϊού, είναι ίσως πιο δύσκολο να γίνει τώρα αυτή η συγκεκριμένη δράση, όμως δεν βλέπουμε και δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από τα σφαγεία και να σφραγιστούν».

Σημείωσε, τέλος, ο Αντιδήμαρχος ότι η αρμοδιότητα είναι του Υπουργείου Μετανάστευσης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και δεν μπορούμε να υπάρχει η ανοχή ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα που μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς κανένα έλεγχο.

Ταυτόχρονα είναι ένας χώρος που είναι ακατάλληλος. Και δήλωσε κλείνοντας:
«Άρα, εμείς λέμε αυτά που λέμε, συνεχίζουμε να πιέζουμε και έχουμε, αυτή τη στιγμή, τη βεβαιότητα ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το Κράτος θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου