TUI: 3,1 δισ. ευρώ οι ετήσιες απώλειες- Στο 80% η χωρητικότητα το καλοκαίρι του 2021

TUI: 3,1 δισ. ευρώ οι ετήσιες απώλειες-  Στο 80% η χωρητικότητα το καλοκαίρι του 2021

TUI: 3,1 δισ. ευρώ οι ετήσιες απώλειες- Στο 80% η χωρητικότητα το καλοκαίρι του 2021

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 376 ΦΟΡΕΣ

Στα 3,1 δισ. ευρώ διαμορφώνονται οι ετήσιες απώλειες του ομίλου TUI εξαιτίας της συρρίκνωσης της δραστηριότητάς του από το Μάρτιο λόγω κορωνοϊού. Τα έσοδα για τη χρονιά έως τις 30 Σεπτεμβρίου μειώθηκαν κατά 58%, από 18,9 δισ. ευρώ σε λιγότερα από 8 δισ. ευρώ.

Ο αριθμός των τουριστών που διακινήθηκαν από τον όμιλο μειώθηκε κατά 62%, από 21,1 εκατ. το 2019 σε 8,1 εκατ. ως αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών περιορισμών για τον κορωνοϊό.
Πάνω από 2 εκατ. ταξιδιώτες έκαναν διακοπές με την TUI από την επανέναρξη των υπηρεσιών της στα μέσα Ιουνίου.

Ο οργανισμός θα ενεργοποιήσει το 20% της συνήθους χωρητικότητάς του αυτό το χειμώνα, έναντι 40% που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, ως αποτέλεσμα της αύξησης των ταξιδιωτικών περιορισμών που προκάλεσε η αύξηση των κρουσμάτων και η επακόλουθη τάση για κρατήσεις τελευταίας στιγμής από ορισμένους πελάτες.

Ο TUI προσδοκά ότι το καλοκαίρι του 2021 θα ενεργοποιήσει μια προσαρμοσμένη χωρητικότητα της τάξης του 80%, η οποία θα διαμορφωθεί καθώς θα γίνονται γνωστοί οι μελλοντικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί.
Ο όμιλος, ο οποίος διασφάλισε επιπλέον στήριξη ύψους 1,8 δισ. ευρώ από τη Γερμανική κυβέρνηση (συνολικά 4,8 δισ. ευρώ), έχει ανεβάσει το στόχο εξοικονόμησης κόστους κατά 100 εκατ. ευρώ, στα 400 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2023. Ως αποτέλεσμα των μέτρων αυτών, είμαστε σίγουροι ότι ο όμιλος θα βγει ακόμη πιο ισχυρός, πιο ευέλικτος και πιο ψηφιοποιημένος, σε μια πιθανόν πιο ενοποιημένη αγορά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Η TUI είναι έτοιμη για γρήγορη και επιτυχή συνέχιση των ταξιδιωτικών της δραστηριοτήτων μόλις αρθούν τα lockdown και ανοίξουν οι προορισμοί, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Fritz Joussen. Η προοπτική των εμβολίων από τις αρχές της χρονιάς θα αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση για διακοπές το καλοκαίρι του 2021 και είμαστε προετοιμασμένοι για μια νέα επανεκκίνηση μετά την κρίση, τόνισε. Όπως είπε, η απόφαση να περιοριστεί περαιτέρω η χωρητικότητα στη χειμερινή σεζόν 2020-2021 αντιπροσωπεύει τους εκτενείς περιορισμούς στις βασικές αγορές μας κατά το πρώτο τρίμηνο.
(πηγή: tornosnews.gr)

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων