Ατυχής η απόφαση για μη λειτουργία των κέντρων αισθητικής

Ατυχής η απόφαση για μη λειτουργία των κέντρων αισθητικής

Ατυχής η απόφαση για μη λειτουργία των κέντρων αισθητικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 389 ΦΟΡΕΣ

Τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η λειτουργία των κέντρων αισθητικής, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Επαγγελματιών Αισθητικών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Μετά τη δημοσίευση της τελικής απόφασης της Πολιτείας να μην επιτραπεί από τις 14-12-2020 η λειτουργία των νόμιμων εργαστηρίων αισθητικής ενώ αντίθετα επιτρέπεται η λειτουργία κατά το επόμενο χρονικό διάστημα των κουρείων-κομμωτηρίων, που ανήκουν στον ίδιο Κωδικό Άσκησης Δραστηριότητας με των δικών μας μελών, με την πανδημία να συνεχίζει να ταλαιπωρεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίαζ είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε το κοινό πως θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή την τελική αυτή απόφαση της Πολιτείας.

Τα νόμιμα εργαστήρια αισθητικής λειτουργούν με επαγγελματίες πτυχιούχους ανωτάτων σχολών του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας . Λειτουργούσαν πάντα και θα λειτουργούν τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο και σε οποιεσδήποτε μη κανονικές και πρωτοφανείς όπως είναι οι τρέχουσες.

Λειτουργούν ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και είναι η μόνη επαγγελματική κατηγορία του συγκεκριμένου ΚΑΔ η οποία αδειοδοτείται και ελέγχεται από τις Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών όσον αφορά την αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής και διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Οι υγειονομικά υπεύθυνοι, πτυχιούχοι, αλλά και το προσωπικό των επιχειρήσεων αυτών, διαθέτουν τις γνώσεις και έχουν την ευσυνειδησία ώστε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία.

Επιπρόσθετα οι υπηρεσίες που παρέχονται στα κέντρα αισθητικής δεν αποσκοπούν απλώς στον καλλωπισμό γυναικών και ανδρών, αλλά πρωτίστως αποσκοπούν στην αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων (υπερτρίχωση, δασυτριχισμός σμηγματόρροια κ.ά.) που προέρχονται από παθολογικές καταστάσεις και ορμονικές διαταραχές. Είναι εξίσου σημαντικός ο ρόλος των κέντρων αισθητικής στη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και στη διατήρηση της καλής ψυχολογικής κατάστασης.

Θεωρούμε τουλάχιστον άδικη και άνιση τη μεταχείριση, που μας επιφυλάχθηκε σε σχέση με τις δραστηριότητες του ίδιου ΚΑΔ, δεδομένου ότι οι ανακοινωθέντες όροι λειτουργίας, θα μπορούσαν ευχερέστατα να τηρηθούν και από τα δικά μας μέλη, πάντα με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Τη θεωρούμε άδικη τόσο για εμάς τους επαγγελματίες όσο και για τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια και αποτελούν τους πελάτες μας.

Με τιμή,
για Δ.Σ. του Σ.ΕΠ.Α.ΔΩ.ΚΥ.
Η πρόεδρος: Ζάρπα Ευαγγελία
Η γραμματέας: Δεκαβάλλα Ευαγγελία».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων