Πρωτόγνωρες εικόνες με το click away στην αγορά της Ρόδου

Πρωτόγνωρες εικόνες με το click away στην αγορά της Ρόδου

Πρωτόγνωρες εικόνες με το click away στην αγορά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8000 ΦΟΡΕΣ

Πρωτόγνωρη ήταν, πράγματι, (και) στη Ρόδο η εικόνα στο κέντρο της πόλης χθες, λίγα εικοσιτετράωρα αφότου έκανε πρεμιέρα και στη χώρα μας η καινοφανής μέθοδος του click away, για ψώνια από τα καταστήματα που δεν επιτρέπεται να δέχονται μέσα τους καταναλωτές, λόγω της πανδημίας.

Όπως και χιλιάδες συνάδελφοί τους ανά τη χώρα, έτσι και οι καταστηματάρχες της Ρόδου, και όσοι εργαζόμενοι στα καταστήματα εξακολουθούν να δουλεύουν, προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, κάτι που βέβαια στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολο.

Στην «καρδιά» της πόλης χθες, αρκετά από τα μικρά καταστήματα ήταν «ανοικτά» για να εξυπηρετήσουν πελάτες με τη μέθοδο του click away. Η εικόνα που είδαμε έχει ως εξής:

Δεν έμπαινε βέβαια κόσμος στα καταστήματα. Αντ’ αυτού, υπήρχε ένα άτομο στην πόρτα όπου αρκετοί είχαν τοποθετήσει τραπεζάκια ή κάτι παρεμφερές με έναν μικρό πάγκο, με το αντισηπτικό πάνω, και εκεί παρέδιδαν το προϊόν στον πελάτη που το είχε προπαραγγείλει ενώ αν δεν είχε προπληρώσει, το πλήρωνε εκείνη την ώρα.

Δεν είδαμε πουθενά να σχηματίζονται ουρές ή να υπάρχει συνωστισμός. Όλα κυλούσαν ομαλά. Κάποια καταστήματα, και δη τα μεγάλα, είχαν τοποθετήσει πινακίδα με τηλέφωνο στην πόρτα ενώ δεν φαινόταν να εξυπηρετούν κόσμο.

Παρά τα…διαφορετικά Χριστουγεννιάτικα ψώνια που κάνουν φέτος (και) οι Ροδίτες, χθες υπήρχε κίνηση σε όλο το κέντρο, δίχως πάντως να δημιουργείται κάπου συνωστισμός ενώ όλοι φορούσαν μάσκες.

Τι λένε οι καταστηματάρχες
Με το άγχος να είναι εμφανές στα πρόσωπά τους και τον τρόπο που μιλάνε, καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης, προσπαθούν…να αποκωδικοποιήσουν τα νέα δεδομένα στο εμπόριο και να προσαρμοστούν σ’ αυτά, ελπίζοντας ότι αυτή η κατάσταση που ζούμε θα λάβει ένα τέλος σύντομα.

«Πάνω απ’ όλα, βέβαια, είναι η υγεία, πρέπει να προστατευθούμε», λένε κάποιοι και…παίρνοντας μία βαθιά ανάσα εξηγούν ότι δεν είναι εύκολο να εργάζονται έτσι, χωρίς να μπορεί ο πελάτης π.χ. να δοκιμάσει ένα ρούχο ή υποδήματα που θέλει να αγοράσει.

Ωστόσο, συμμορφώνονται με τα μέτρα για να μπορέσουν, έστω και με αυτό τον τρόπο, να δουλέψουν τα καταστήματά τους αυτές τις ημέρες.
Μάλιστα, αστυνομικοί που διενεργούν ελέγχους τους κάνουν κάποιες συστάσεις ή υποδείξεις, «με ευγενικό όμως τρόπο», όπως λένε χαρακτηριστικά καταστηματάρχες.

Υπάρχουν και άλλοι, βέβαια, που είναι πιο απογοητευμένοι και λένε ότι «καλύτερα να μην ανοίγαμε καθόλου» αφού θεωρούν ότι είναι μεγάλη η ταλαιπωρία σε σχέση με το όφελος που θα έχουν.
Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε να μην είναι απογοητευμένοι αφού αυτή είναι παραδοσιακά η περίοδος που τα καταστήματα δουλεύουν περισσότερο και ήλπιζαν ότι αυτές τις ημέρες θα έβγαζαν κάποια από τα «σπασμένα» των προηγούμενων μηνών.

Το κυριότερο, όμως, που αντιλαμβάνεται κάποιος συνομιλώντας με καταστηματάρχες της Ρόδου, όπως και παντού τέτοιες ημέρες, είναι ότι στόλισαν τα καταστήματά τους με πολύ μεράκι, παράγγειλαν τα εμπορεύματά τους και απλά θέλουν να δουλέψουν αυτή την περίοδο του χρόνου. Όχι μόνο για να βγάλουν κάποια από τα έξοδά τους αλλά ακόμα και για ν’ ανέβει η ψυχολογία τους. Όπως και όλων μας...­

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών