Αδύναμη, αδύνατη, ανήμπορη και ανέτοιμη η ανθρωπότητα σήμερα

Αδύναμη, αδύνατη, ανήμπορη και ανέτοιμη  η ανθρωπότητα σήμερα

Αδύναμη, αδύνατη, ανήμπορη και ανέτοιμη η ανθρωπότητα σήμερα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 185 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί τρομαγμένη το φαινόμενο της πανδημίας του κορωνοϊού-Covid-19 και την αγωνιώδη προσπάθεια της επιστήμης να αντιμετωπίσει όσο γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά αυτόν τον αόρατο μέχρι στιγμής εχθρό της ανθρωπότητας. Ο ιός αυτός που μεταδίδεται γρήγορα και εύκολα, είναι φονικός και αντιμετωπίζεται δύσκολα από τους πολύ καλούς σήμερα επιστήμονες παρά τα πολλά μέσα που διαθέτουν.

Πανδημίες η ανθρωπότητα, αντιμετώπισε κατά καιρούς πολλές και οι ειδικοί αναφέρονται περιληπτικά στις κάτωθι, οι οποίες υπήρξαν καταστροφικές για τον άνθρωπο και δύσκολα ή καθόλου αντιμετωπίσιμες, αφού μερικές από αυτές ήλθαν και έφυγαν μόνες τους.

1) Ο λοιμός των Αθηνών (430 π.Χ.) σκότωσε το 1/3 του πληθυσμού τις Αθήνας, ο δε ιστορικός Θουκυδίδης αναφέρει ότι ο λοιμός ξεκίνησε από την Αιθιοπία με αιτία εισόδου τις προμήθειες στον λιμένα του Πειραιά, ήτο αδύνατον να αντιμετωπισθεί, με πρώτα θύματα τους γιατρούς λόγω των επαφών.

2) Μαύρη πανώλη ή μαύρος θάνατος (1348-1353), που λόγω θανάτων μείωσε τον πληθυσμό κατά 400.000.000 περίπου, που εξαπλώθη και μετεφέρθη ως συνήθως μέσω εμπορικών πλοίων που προέρχονταν από το λιμάνι της Κάφας στη Μαύρη Θάλασσα, γεμάτα με ετοιμοθάνατους και νεκρούς με προορισμό την Ευρώπη, η δε μορφή της ήταν βουβωνική ή σηψαιμική και η πνευμονική, η οποία μεταδιδόταν ακαριαία, από τις κακές συνθήκες υγιεινής και μη ιατρικών γνώσεων.

3) Πανδημία χολέρας (1817-1824), άγνωστος αριθμός νεκρών, περίπου 4.000.000 εξαιτίας κατανάλωσης νερού, γάλακτος, τροφών οι οποίες είχαν μολυνθεί.

4) Ισπανική γρίππη (1918-1920) η οποία σκότωσε περίπου 50.000.000 ανθρώπους, ήταν πανδημία γρίπης η οποία μεταδόθηκε από τα πτηνά στον άνθρωπο.

5) Ελονοσία ή μαλάρια, μια νόσος με ανυπολόγιστες συνέπειες και απώλειες ζωών, μεταδίδεται στον άνθρωπο από το τσίμπημα ενός κουνουπιού, πανδημία.

6) AIDS, περισσότεροι από 32.000.000 περίπου από το 1981, είναι νόσος του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος, από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας.

7) Κορωνοϊός-Covid 19, εν αναμονή του εμβολίου, οι θάνατοι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, είναι μια οξεία αναπνευστική μολυσματική νόσος με μορφή πανδημίας.

8) Θεομηνίες, έντονα, ακραία, καταστρεπτικά καιρικά φαινόμενα που αδυνατεί να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος, μόνον ο Θεός (Θεομηνία).

9) Η γρίπη των χοίρων.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους