Τραμπ Vs Μπάιντεν: Όλα για τη λεία!

Τραμπ Vs Μπάιντεν: Όλα για τη λεία!

Τραμπ Vs Μπάιντεν: Όλα για τη λεία!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γιώργος Παπακαλοδούκας
giorgospapakalodoukas@yahoo.gr


Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ πυροδοτείται και ενισχύεται, όταν τα εμπλεκόμενα μέλη φανατίζουν τους οπαδούς τους γύρω από μια «ιδέα», υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ηγέτες που ασκούν επιρροή.

ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ δίχως μια «υποτιθέμενη» αιτία. Ο διχασμός δεν προκύπτει τυχαία, αβίαστα, ως διά μαγείας. Κάποιοι τον υποκινούν, κάπου αποσκοπούν, κάτι επιδιώκουν!

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ που γνώρισε ποτέ η χώρα μας ξεκίνησε από δύο άντρες που ασκούσαν επιρροή στις μέρες τους, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Α'.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ της διαφωνίας τους ήταν να έχουμε παράλληλα δύο κυβερνήσεις σε μια χώρα, μία μόνιμη και μία προσωρινή. Το απότοκο του διχασμού ήταν τόσο μεγάλο που χρειάστηκαν πολλά χρόνια, για να περάσει στη λήθη του χρόνου και να τον ανακαλούμε μόνο για ιστορικούς λόγους.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ο διχασμός, μικρότερος ή μεγαλύτερος, υπάρχει και ενισχύεται, άλλοτε λόγω συγκυριών και άλλοτε λόγω εσκεμμένων βλέψεων, ανωριμότητας, έλλειψης πολιτικής παιδείας και ρεαλιστικής ενσυναίσθητης αντιμετώπισης κρίσεων των προσώπων που είναι στα πράγματα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ παράδειγμα ύψιστης πολιτικής ανωριμότητας το δημοψήφισμα του 2015 που δίχασε τον ελληνικό πληθυσμό σε προδότες, συστημικούς, μνημονιακούς και σε πατριώτες, αντισυστημικούς, αντιμνημονιακούς.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ νίκησαν όλοι!!! Αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ, γιατί βγήκε το OΧΙ παμψηφεί, κι αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ, γιατί μετετράπη το OΧΙ σε ΝΑΙ από το μάγο Αλέξη, αριστούχο της σχολής Χόγκουαρτς!!!

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ διχασμού ζήσαμε πρόσφατα - στην ανεπανάληπτη περίοδο που διανύουμε- με τους πολίτες να τάσσονται άλλοι υπέρ και άλλοι κατά της χρήσης μάσκας !!! Ασήμαντα πράγματα, κάτι να έχουμε να ασχολούμαστε!!!
Στο τέλος επικράτησε η λογική!!!

Ο ΚΟΣΜΟΣ γενικά διχάζεται...
Του αρέσει να ανήκει σε στρατόπεδα, να έχει ομοϊδεάτες και εχθρούς. Αλλιώς βαριέται, πλήττει, διακατέχεται από ανία.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ μια χαρά!!! Δε βλέπω λόγο ανησυχίας και δη όταν ο διχασμός μετουσιώνεται σε ατέρμονα κατεβατά όσων διαφωνούν με διαξιφισμούς, διαπληκτισμούς και άλλα «ωραία» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έργα που παίζονται σε επανάληψη χρόνια τώρα με ελληνικούς και «γαλλικούς» υπότιτλους.

ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ όμως επεισόδια στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον για την επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν γεννούν ανησυχία, όχι γιατί απλώς έχουμε έναν διχασμό. Αυτό είναι το λιγότερο.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι βαθύτερο:

Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ γεννάται και πυροδοτείται από αρνητές ενός εκλογικού αποτελέσματος με δημοκρατικές διαδικασίες. Βλέπουμε λοιπόν χιλιάδες κόσμο να διαδηλώνει, να αντιδρά και να μη δέχεται ένα εκλογικό αποτέλεσμα, με το πρόσχημα της αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος από τους «Δημοκρατικούς». Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά κάτι τέτοιο, αλλά οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αυτό θέλουν να πιστεύουν.

ΚΙ ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ο κόσμος πάλευε και αγωνιζόταν, για να του δοθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, σήμερα παλεύει, για να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πλειοψηφίας, και επαφίεται σε νοσηρές αυταπάτες περί νοθείας εκλογικού αποτελέσματος.

ΓΕΝΝΑΤΑΙ δε κι ένα άλλο ζήτημα: η άρνηση αποδοχής αυτού που δε μας αρέσει. Και κυρίως η προσπάθεια ανατροπής με όλα τα μέσα ενός αποτελέσματος που δεν επιδέχεται καμία αμφιβολία ότι δεν είναι ορθό. Ενός αποτελέσματος που η ανατροπή του συνιστά εμφύλιο πόλεμο!!!

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ καθώς φαίνεται δεν είναι καλά για την Αμερική του εικοστού πρώτου αιώνα. Σε αυτή τη διαμάχη που πυροδοτείται από Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους του Τραμπ με επικεφαλής τον ίδιο, δεν υπάρχουν νικητές. Μόνο μια χαμένη: Η Δημοκρατία!!!

EΧΟΥΜΕ λοιπόν έναν πολιτικό ταγό που δέχτηκε να κερδίσει με εκλογές την πρώτη φορά, αλλά δε δέχεται να χάσει με την ίδια διαδικασία την οποία παρεμπιπτόντως ο ίδιος ακολούθησε για δεύτερη φορά, πάντως όχι με το ζόρι.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ δε νοείται ήττα!!! Παίζει μόνο για να κερδίζει... Αν χάσει, κινητοποιεί λυτούς και δεμένους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει άπαντες ότι είναι ο θιγμένος που υπέστη αδικία.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, αφού έχει ήδη δημιουργήσει κλίμα διχασμού, έχει πείσει αρκετούς ότι το αποτέλεσμα είναι κίβδηλο, μάς κάνει πείσματα και μάς ανακοινώνει ότι δε θα παραστεί στην ορκωμοσία του νέου προέδρου, γιατί δεν έχει μάθει να παραδίδει τα όπλα, όταν χάνει.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ το εικάζω εγώ. Δεν το είπε ο ίδιος φυσικά!!!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ να τον δουν να παραδίδει ειρηνικά και πολιτισμένα την εξουσία.
Θέλει να αφήσει τη υπόνοια, τη σκιά ότι ενώ κέρδισε τον πόλεμο, πήραν τη λεία οι χαμένοι.

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ είναι αργά. Ακόμη κι αν παραιτηθεί λίγες ημέρες πριν, το αποτέλεσμα επετεύχθη!!! Δεν έχει σημασία που το Twitter τον πέταξε!!! Τον ξέρασε!!!

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ότι υπάρχει κόσμος που δε δέχεται τη νίκη Μπάιντεν, ως εκπεφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία!!! Ο εμπνευστής του διχαστικού αυτού παραληρήματος φρόντισε να χτίσει γερά θεμέλια.

ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ξεκινάει μια νέα εποχή για την Αμερική, με έναν νέο προσεχώς πρόεδρο, που ενώ κέρδισε τον πόλεμο με το σπαθί του, οι αντίπαλοί του επιδιώκουν να του πάρουν τη λεία που δικαιωματικά του αξίζει!!!

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες