Τρία χρόνια με αναστολή για την κλοπή πετρελαίου από το νοσοκομείο

Τρία χρόνια με αναστολή για την κλοπή πετρελαίου από το νοσοκομείο

Τρία χρόνια με αναστολή για την κλοπή πετρελαίου από το νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 632 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση κλοπής πετρελαίου θέρμανσης από το νοσοκομείο της Ρόδου το χρονικό διάστημα 2013 – 2015, αναβίωσε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Κατηγορούμενος ήταν ένας 51χρονος Έλληνας για τον οποίο δεν είχε γίνει ορθά η κλήτευση και έτσι όταν, τον Ιούλιο του 2019 οι λοιποί συγκατηγορούμενοί του δικάστηκαν, εκείνος απουσίαζε και έτσι η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς αυτόν και εκδικάστηκε χθες.

Δύο ήταν οι κατηγορίες που βάραιναν τον 51χρονο: κλοπή από δύο ή περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και η συνολική αξία του αντικειμένου της κλοπής υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ αλλά και τις 150.000 ευρώ αλλά και η κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Χθες το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 51χρονο για τη δεύτερη κατηγορία και μετέτρεψε την πρώτη σε κλοπή από κοινού, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Οι λοιπές ποινές
Η ίδια υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 για δύο εκ των συνολικά πέντε εμπλεκομένων, έναν 47χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και μία 31χρονη συμπατριώτισσά του.

Τον 47χρονο το δικαστήριο, τον έκρινε ένοχο για απλή κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, συμμορία και αντίσταση και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε ό,τι αφορά την 31χρονη Αλβανίδα, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του, τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, σύμφωνα με τους οποίους η πελάτισσά του ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση, ούτε γνώριζε κάτι για τις τυχόν ενέργειες του 45χρονου πρώην συντρόφου της, και έτσι την απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντάς την αθώα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και άλλα τρία άτομα, δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής που διαφεύγουν τη σύλληψη και ο 51χρονος Έλληνας ο οποίος δικάστηκε χθες.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν από έξι χρόνια από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, και σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας που έγιναν γνωστά, προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες φέρονταν να είχαν στήσει «επιχείρηση» την οποία λειτουργούσαν για τουλάχιστον 2 χρόνια, καταφέρνοντας να αφαιρέσουν 140.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης (!), χωρίς ουδείς να αντιληφθεί το παραμικρό!

Μάλιστα μέρος του πετρελαίου αυτού οι δράστες κατηγορούνταν ότι το πουλούσαν, ενώ ορισμένες ποσότητες φέρεται να τις κρατούσε ο 49χρονος αλλοδαπός σε ειδική δεξαμενή που διατηρούσε στο Φαληράκι, και να το χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες κίνησης των οχημάτων της επιχείρησης του.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως οι τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής αφού έσκαψαν, εγκατέστησαν ειδικούς σωλήνες μήκους 500 μέτρων τους οποίους στη συνέχεια έθαψαν. Οι σωλήνες ξεκινούσαν από σημείο κοντά στη δεξαμενή και κατέληγαν σε ένα άλλο έξω από την περίφραξη του νοσοκομείου.

Οι δράστες είχαν επίσης δύο κομμάτια αφαιρούμενα σωλήνων τα οποία τοποθετούσαν το ένα στη δεξαμενή και το άλλο στο σημείο από όπου θα κατέληγε το πετρέλαιο, και μία ηλεκτρονική αντλία (πατενταρισμένη) αναρρόφησης με την οποία και αφαιρούσαν το πετρέλαιο. Στη συνέχεια το μετέφεραν με ειδικά τροποποιημένο αυτοκίνητο για τη μεταφορά καυσίμων.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να δούλευαν κυρίως νυκτερινές ώρες και τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα!

Επίσης σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί «δούλευαν» συστηματικά την «επιχείρησή» τους, την οποία είχαν φροντίσει να «εξοπλίσουν» με όλα τα απαραίτητα συστήματα. Ο δε χρόνος δράσης τους φέρεται να είναι αρκετά μεγάλο γεγονός που προκαλεί ερωτήματα καθώς ουδείς είχε αντιληφθεί από το νοσοκομείο την παραμικρή απώλεια του πετρελαίου θέρμανσης!

Και μάλιστα σε χρονικό διάστημα, κατά το οποίο υπήρχαν περίοδοι όπου το νοσηλευτικό μας ίδρυμα αντιμετώπιζε διάφορα ζητήματα με τη θέρμανσή του.
Πάντως όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών κατασχέθηκαν:
• Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, από τα οποία το ένα το είχαν μετατρέψει σε παράνομο «βυτίο» καυσίμων
• Εννιακόσια εξήντα (960) λίτρα πετρελαίου θέρμανσης τοποθετημένα σε -41- πλαστικά δοχεία που βρίσκονταν μέσα στο τροποποιημένο όχημα
• Πεντακόσια (500) μέτρα πλαστικών σωληνώσεων
• Αυτοσχέδια ηλεκτρική αντλία
• Διάφορα εργαλεία και ηλεκτρικός μετρητής πετρελαίου
Η κατασχεθείσα ποσότητα πετρελαίου αποδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους