Πρωτοβουλίες από το Επιμελητήριο αναμένουν οι εστιάτορες της Ρόδου

Πρωτοβουλίες από το Επιμελητήριο αναμένουν οι εστιάτορες της Ρόδου

Πρωτοβουλίες από το Επιμελητήριο αναμένουν οι εστιάτορες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 202 ΦΟΡΕΣ

Στον πρόεδρο του Eπιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου, κατέθεσε το σωματείο Eστιατόρων της περιοχής μας το αίτημα να υπάρξει συντονισμός ενεργειών από τους άμεσα εμπλεκόμενους στον τουρισμό ώστε τη νέα σεζόν να στηριχτούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης και να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο που σημειώθηκε πέρυσι.

Μάλιστα ο κ. Πάππου μετά τις επισημάνσεις και τα παράπονα των εστιατόρων της πόλης ότι το 2020 εν μέσω πανδημίας άνοιξαν τα καταστήματά τους αλλά η κίνηση ήταν μηδενική με αποτέλεσμα να καταγράψουν μόνο έξοδα και καθόλου έσοδα αφού τουρίστες δεν είδαν στα εστιατόριά τους, ανέλαβε να συγκαλέσει τη συνάντηση για να συζητηθεί το θέμα ώστε να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις.

Όπως τόνισαν, η πλειονότητα των τουριστών φιλοξενήθηκε σε ξενοδοχεία μακριά από την πόλη, κυρίως στα νότια του νησιού, και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον και μέσω πανδημίας να «κατέβουν» στην πόλη που παρουσίαζε εγκατάλειψη και ήταν σκοτεινή χωρίς να θυμίζει έναν φημισμένο τουριστικό προορισμό.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία της ήταν κλειστά και ως εκ τούτου αναγκάστηκαν να κλείσουν και τα επίσης λιγοστά εστιατόρια και συναφή καταστήματα που είχαν αποφασίσει να ανοίξουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στο επόμενο διάστημα θα οργανωθεί μία τέτοια συνάντηση στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν κυρίως οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες, το Οικονομικό Επιμελητήριο, οι βουλευτές και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Κλούβας μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί και περιγράφοντας την κατάσταση για την περιοχή μας, είχε επισημάνει στη «Ροδιακή» ότι φέτος που τα πράγματα θα είναι και πάλι δύσκολα στη Ρόδο πρέπει να δοθεί βάρος στην πόλη, ώστε να μην αντικρύσουμε και εμείς αλλά και οι επισκέπτες μας και πάλι κατεβασμένα ρολά…

Διακοπές, όπως είπε, δεν εννοούνται με εικόνες που δείχνουν κατεβασμένα ρολά στην πόλη, χωρίς φώτα χωρίς διασκέδαση χωρίς εστίαση καθώς χωρίς καφετέριες νυχτερινά κέντρα κ.λπ.

«Και να ανοίξει δειλά-δειλά η σεζόν θα είναι λίγος ο κόσμος και φοβόμαστε ότι θα μένουν στα all inclusive ξενοδοχεία χωρίς να βγαίνουν έξω και έτσι δεν θα αξίζει να ανοίξουμε καθόλου. Ο κλάδος μας θα ήθελε όλοι να βοηθήσουν ώστε οι τουρίστες να είναι μοιρασμένοι στο νησί και να μην αφεθεί η πόλη να είναι άδεια» δήλωσε ο κ. Κλούβας καθώς οι εστιάτορες ζητούν να λειτουργήσουν και ξενοδοχεία στην πόλη ή κοντά σε αυτήν και όχι μόνο αυτά που βρίσκονται στα νότια του νησιού απομονωμένα από την πόλη.

«Στην ουσία θέλουμε από τους ξενοδόχους να κρατήσουμε όλοι την πόλη ζωντανή. Δεν γίνεται να θέλουν την πόλη φωτισμένη χωρίς επισκέπτες. Δεν πρέπει να την αφήσουν στο έλεος του θεού. Κάνουμε έκκληση…» είχε επισημάνει τονίζοντας ότι όσοι ήταν κοντά στις παραλίες είχαν μία πτώση 50% έως 60% αλλά όσοι άνοιξαν μέσα στην πόλη είχαν πτώση που έφτασε και το 90%.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009