Διατηρείται η ποινή κάθειρξης για 96χρονο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Διατηρείται η ποινή  κάθειρξης για 96χρονο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Διατηρείται η ποινή κάθειρξης για 96χρονο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 470 ΦΟΡΕΣ

Την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί, διατηρεί 96χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 76χρονου συγχωριανού του με τον οποίο φέρονται να είχαν κτηματικές διαφορές.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2019 η υπόθεση είχε εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου το οποίο μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής και επέβαλε στον 96χρονο ομόφωνα για την πράξη αυτή, ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Επίσης το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοφορία και τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ ένα έτος φυλάκισης του επέβαλε και για την οπλοχρησία, δηλαδή κατά συγχώνευση ο 96χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης επτά ετών, χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου δεν είχε εμφανιστεί ο 96χρονος ο οποίος ήταν κλινήρης αλλά ούτε και κάποιος δικηγόρος για να τον εκπροσωπήσει και έτσι η δίκη είχε γίνει ωσεί παρών.
Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση η οποία εξετάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο και την απέρριψε ως ανυποστήρικτη καθώς και χθες ουδείς εμφανίστηκε ενώπιόν του.

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Απριλίου 2013 το πρωί, στη θέση «Άη Γιάννης» στην πλαγιά του βουνού του Προφήτη Ηλία προς τ’ Απόλλωνα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8.30 το πρωί, ώρα κατά την οποία ο 96χρονος είχε μεταβεί στο κτήμα του. Εκεί βρέθηκε και ο 76χρονος, το κτήμα του οποίου γειτνιάζει με του ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 96χρονος λογομάχησε με τον 76χρονο για τα όρια του κτήματός του και τότε πήγε σε μία μικρή αποθήκη που διατηρεί εντός του οικοπέδου, πήρε το κυνηγετικό του όπλο και άνοιξε πυρ!
Τα σκάγια από τον πυροβολισμό κατευθύνθηκαν προς τον 76χρονο, ο οποίος ευτυχώς διασώθηκε χάρη σε ένα κομμάτι λαμαρίνας, την οποία είχε χρησιμοποιήσει ως περίφραξη.

Αυτή φέρεται να τον προστάτευσε καθώς μόνο ένα από τα σκάγια τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο ηλικιωμένος μετά το περιστατικό τράπηκε σε φυγή και αναζητούνταν από την αστυνομία, και εντοπίστηκε τελικά λίγο μετά τις 10 το βράδυ της 17ης Απριλίου 2013 σε δασική περιοχή στ’ Απόλλωνα όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ο 96χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς υπαίθριο χώρο, σε μικρή απόσταση από το σημείο του περιστατικού, όπου επιμελώς είχε αποκρύψει το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Το κυνηγετικό όπλο, καθώς και ένας κάλυκας που βρέθηκε εντός αυτού, κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είχε δηλώσει στις διωκτικές αρχές πως δεν ήθελε να προκαλέσει κακό στον συγχωριανό του, απλώς να τον εκφοβίσει.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών