Αναβλήθηκε η δίκη επιχειρηματία που εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης

Αναβλήθηκε η δίκη επιχειρηματία  που εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης

Αναβλήθηκε η δίκη επιχειρηματία που εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 627 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε τελικά για το καλοκαίρι του 2021 η εκδίκαση από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, της έφεσης που έχει ασκήσει επιχειρηματίας από την Κάρπαθο ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται μαζί με τον πρώην διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, στην υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού έξι εκατομμυρίων ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε ενώπιον του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης του 69χρονου επιχειρηματία, κ. Κώστας Διακονής και έτσι η υπόθεση μόνο ως προς τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αναβλήθηκε για τις 14 Ιουνίου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη ημέρα (14 Ιανουαρίου 2021) το δικαστήριο απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση που είχε ασκήσει ο 62χρονος πρώην διευθυντής της τράπεζας, με αποτέλεσμα να διατηρήσει πλέον την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί, δηλαδή την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 8 χρόνια κάθειρξης για τα αδικήματα αυτά.

Σημειώνεται πως ο πρώην διευθυντής είχε στείλει έγγραφο προς το δικαστήριο με το οποίο ζητούσε την αναβολή της εκδίκασης της έφεσής του καθώς ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, όπως αναφέρει, και οι συνθήκες της πανδημίας δεν του επιτρέπουν να εμφανιστεί ενώπιόν του.
Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και έτσι η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Σε ό,τι αφορά τον 69χρονο επιχειρηματία, πρωτόδικα είχε κριθεί αθώος για την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ένοχος χωρίς ελαφρυντικό για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει υπεξαιρεθεί από λογαριασμούς 59 ατόμων που είχαν τα χρήματά τους στην τράπεζα που εργαζόταν ο πρώην διευθυντής, ανέρχεται στο ποσό των 5.775.080 ευρώ.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο 62χρονος πρώην διευθυντής αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας, τους έπειθε να επενδύσουν τα χρήματά τους σε REPO δηλαδή σε ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς, προκειμένου έτσι να κερδίσουν υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτά των καταθέσεων ταμιευτηρίου ή προθεσμίας.

Στη συνέχεια συνέτασσε τα σχετικά έντυπα σύμβασης για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία υπογράφονταν από τους αντίστοιχους πελάτες και τον ίδιο ως διευθυντή παρέχοντας στην όλη πράξη στοιχεία εγκυρότητας και νομιμοφάνειας. Όμως τις συμβάσεις αυτές ο πρώην διευθυντής ουδέποτε καταχώρησε στα μηχανογραφικά συστήματα και στα λογιστικά βιβλία της Τράπεζας.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών