Προσάραξε μικρό σκάφος στο Μανδράκι

Προσάραξε μικρό σκάφος στο Μανδράκι

Προσάραξε μικρό σκάφος στο Μανδράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 291 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2934

ΠΡΟΣΗΡΑΞΕ ΧΘΕΣ ΜΙΚΡΟΝ ΣΚΑΦΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΜΑΝΔΡΑΚΙ

Προσήραξε χθες ενωρίς το απόγευμα το μότορσιπ «Νικόλαος Λ.» εις τα αβαθή ενώ εισήρχετο εις τον λιμένα Μανδρακίου.

Τούτο, πλήρες σιτοφορτίου, προσήραξεν εξ αγνώστων μέχρι στιγμής αιτίων.
Το Κεντρικόν Λιμεναρχείον Ρόδου εκινητοποιήθη και με την βοήθειαν του ΘΟΑ 2256 και αποβατικού του «Κούριερ» επετεύχθη μετά τρίωρον η αποκόλλησις του σκάφους, του οποίου ο πλοίαρχος κ. Μπουσές και το πλήρωμα ουδέν έπαθον. Εν τω μεταξύ ήρχισαν υπό του Λιμεναρχείου ανακρίσεις, προς διαπίστωσιν των αιτίων του ατυχήματος. Εκ παραλλήλου σήμερον τα ύφαλα του σκάφους θα επιθεωρηθούν υπό δύτου, προς διαπίστωσιν τυχόν ρήγματος.

ΑΘΡΟΩΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΙΑ ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΕΙΟΝ
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως αθρόως υποβάλλονται δηλώσεις αγροτών προς συμμετοχήν εις το ιδρυόμενον εν Ρόδω Κονσερβοποιείον και εν σχέσει προς την παράδοσιν ποσοτήτων τομάτας προς βιομηχανικήν επεξεργασίαν. Εν τω μεταξύ επιτροπή της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών με επικεφαλής τον Πρόεδρον αυτής κ. Μπάρδον, περιέρχεται ανά τας κοινότητας και διαφωτίζει τους παραγωγούς οι οποίοι επιδεικνύουν ζωηρόν ενδιαφέρον.

ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΜΕΤΟΧΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΙΔΙΩΤΑΣ;
Σήμερον το απόγευμα θα πραγματοποιηθή με πρωτοβουλίαν του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου σύσκεψις διαφόρων παραγόντων, προς εξέτασιν του θέματος ιδρύσεως Δωδεκανησιακής Εταιρείας, η οποία θα επιδιώξη την αγοράν ωρισμένων εκ των εκποιουμένων ξενοδοχείων του Οργανισμού Δημοσίας Περιουσίας Δωδεκανήσου. Καθ’ ωρισμένας πληροφορίας, μετοχαί της συσταθησομένης εταιρείας υπάρχει πιθανότης να διατεθούν και εις τον λαόν της περιφερείας, εφ’ όσον βεβαίως εξεδηλούτο ενδιαφέρον.

Η ΤΑΙΝΙΑ «Ο ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΗ» ΘΑ ΓΥΡΙΣΘΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών, ο εκπρόσωπος της κινηματογραφικής εταιρείας «Φόξ» κ. Σπύρος Σκούρας, αναφερόμενος εις τας πληροφορίας, συμφώνως προς τας οποίας η προσεχής ταινία της εταιρείας υπό τον τίτλον «Ο Βασιληάς πρέπει να πεθάνη», θα γυρισθή εις Ισπανίαν ή εις Ισραήλ, εδήλωσεν ότι αύτη θα γυρισθή οπωσδήποτε εις την χώραν μας, ειδικώτερον δέ εις την Ρόδον και τας Αθήνας. Το θέμα της ταινίας αυτής η οποία θα είναι έγχρωμος, έχει ως βάσιν την ζωήν του Βασιλέως των Αθηνών Θησέως.

ΟΙ ΛΕΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΤΩΝ
ΛΕΡΟΣ (Ιδ. ανταπ.). Κατά πληροφορίας εξ Αλεξανδρείας, οι εις την Αιγυπτιακήν Επαρχίαν της Ηνωμένης Αραβικής Δημοκρατίας διαμένοντες Λέριοι, προτίθενται να πραγματοποιήσουν ομαδικάς επισκέψεις εφέτος, εις την γενέτειράν των προς παραθερισμόν. Οι ομογενείς Λέριοι επ’ ευκαιρία θα συμβάλουν εις την αρτίαν οργάνωσιν των δευτέρων Αλυνδίων, σημαντικής τοπικής εορτής.

Η ΚΙΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ
Χθές την πρωΐαν κατέπλευσεν εις τα ροδιακά ύδατα, προερχόμενον εξ Αλεξανδρείας, το υπό σημαίαν Λιβάνου ελληνικής πλοιοκτησίας φορτηγόν ατμόπλοιον «Κυρά Χαρίκλεια», με φορτίον 600 κυβικών μέτρων ξυλείας, η οποία θα εκφορτωθή εις Ρόδον, αγορασθείσα διά την κάλυψιν των αναγκών των οικοδομικών εργασιών ενταύθα. Εξ άλλου κατέπλευσε χθες το μότορσιπ «Έρση» με φορτίον γενικού εμπορίου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»