Με σημαντικά θέματα συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ

Με σημαντικά θέματα συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ

Με σημαντικά θέματα συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 454 ΦΟΡΕΣ

Την έναρξη της νέας περιόδου για τον ΠΡΟΤΟΥΡ, σηματοδοτεί η σημερινή, πρώτη, συνεδρίαση του νέου Διοικητικού του Συμβουλίου, μετά την εκλογή του την περασμένη Άνοιξη, με τον Οργανισμό να καλείται, σε μία χρονιά κομβική για τον τουρισμό, να βάλει γερές βάσεις στο τουριστικό μας οικοδόμημα για την επανεκκίνησή του στη μετά-κορωνοϊού εποχή.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 6:00 το απόγευμα, λοιπόν, συνεδριάζει για πρώτη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΡΟΤΟΥΡ με «φορτωμένη» όσο και «βαριά» ημερήσια διάταξη αφού, στην αρχή της νέας χρονιάς, καλείται να θέσει επί τάπητος αλλά και να σχεδιάσει την γρηγορότερη δυνατή και πιο ομαλή «επαναφορά» του τουριστικού μας προορισμού στα προ πανδημίας επίπεδα.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, καταρχάς θα γίνει μία ενημέρωση σχετικά με τις διεργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την «επανεκκίνηση» του Οργανισμού αλλά και τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή για τον τουρισμό, τόσο από τον Πρόεδρο του ΠΡΟΤΟΥΡ, Αντιδήμαρχο, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, όσο βέβαια και από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Μανώλη Μαρκόπουλο.

Στη συνέχεια, θα γίνει μία παρουσίαση των προοπτικών και των προτάσεων για δράσεις και ενέργειες το 2021.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα που επίσης περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη και έχει να κάνει με τον στρατηγικό σχεδιασμό και το marketing plan για τη χρονιά αυτή, που αναμένεται να είναι καθοριστική από πολλές απόψεις.

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, αναμένεται να συζητηθεί και να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη στρατηγική και τον προγραμματισμό διαχείρισης της έναρξης της τουριστικής σεζόν του 2021, και υπό αλλά και μετά της Covid συνθήκες.

Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση, αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για την προώθηση ενεργειών με τους μεγάλους «παίκτες» του τουριστικού μας ρεύματος, δηλαδή τους tour operators, τις Εταιρείες κρουαζιεροπλοίων και τις αεροπορικές εταιρείες, με στόχο πάντα την άμεση ενίσχυση της ζήτησης του προορισμού μας, κάτι που αποκτά διαστάσεις επιβίωσης τη φετινή σεζόν.

Επίσης, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την αποτελεσματικότητα υλοποίησης του προγραμματισμού δράσεων για το 2021. Μεγάλο βάρος, όμως, δίνει η νέα Διοίκηση του ΠΡΟΤΟΥΡ και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της προβολής και προώθησης του προορισμού μας.

Ακόμη, αναμένεται να αναληφθεί σειρά πρωτοβουλιών για την προσέλκυση χορηγών και τη διασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων μια και πλέον ολοένα και περισσότερο εκφράζεται η πεποίθηση ότι δεν μπορεί ο Δήμος Ρόδου να συνεχίσει να είναι ο μοναδικός «αιμοδότης» του ΠΡΟΤΟΥΡ και πρέπει να αναζητηθούν και άλλες πηγές εσόδων για τις δράσεις του.

Τέλος, η μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη χρονιά η νέα Διοίκηση του ΠΡΟΤΟΥΡ είναι να επανέλθει ο προορισμός Ρόδος σε μία «κανονικότητα» καθώς οι συνθήκες και για τη φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερες και όλα είναι εξαιρετικά ρευστά. Όπως λένε χαρακτηριστικά από τον Οργανισμό, όλοι κινούνται διαφορετικά φέτος, και οι tour-operator, και τα ξενοδοχεία, βέβαια τα συμβόλαια, αλλά και οι αεροπορικές εταιρίες. Και πρέπει να προλάβουμε να ενεργήσουμε και να προσαρμοστούμε, θα συμπληρώναμε εμείς.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου