Σήμερα αναμένεται η απόφαση για το έργο του «Ήχος και Φως»

Σήμερα αναμένεται η απόφαση  για το έργο του «Ήχος και Φως»

Σήμερα αναμένεται η απόφαση για το έργο του «Ήχος και Φως»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 399 ΦΟΡΕΣ

Εξετάστηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου η προσωρινή διαταγή της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η εταιρεία «Ήχος και Φως» για το ομώνυμο έργο στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στον Δημοτικό Ανθόκηπο στην πλατεία Ρίμινι.

Με την αίτησή της και την έκδοση προσωρινής διαταγής, η απόφαση για την οποία αναμένεται να εκδοθεί ακόμη και σήμερα από το δικαστήριο, η εταιρεία ζητά να μην καταπέσει εγγυητική επιστολή καθώς όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αίτηση, δεν οφείλονται από την πλευρά της μισθώματα ή άλλα ανταλλάγματα από τη σύμβαση, ενώ το έργο επρόκειτο να παραδοθεί ολοκληρωμένο, εφόσον ο Δήμος Ρόδου έδινε και τέταρτη παράταση.

Επίσης τονίζεται ότι η παράταση που τους είχε δοθεί ήταν καθόλα νόμιμη, ότι έχουν καταγγείλει τη σύμβαση στις 31 Δεκεμβρίου 2020 παρά το γεγονός ότι είχε εκτελεστεί από την εταιρεία το 80% του έργου και ως εκ τούτου δεν ισχύουν οι εγγυητικές επιστολές.

Από την πλευρά του ο Δήμος Ρόδου προβάλλει τους ισχυρισμούς ότι έχει αποκρυφτεί από το δικαστήριο ότι την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και ανακλήθηκαν ως «παράνομες» οι τρεις παρατάσεις που είχε λάβει η εταιρεία ως φορέας Διαχείρισης του Οπτικοακουστικού Θεάματος στον Δημοτικό Ανθόκηπο Πλατείας Ρίμινι Ρόδου (πρώην «Ήχος και Φως»).

Επίσης ο Δήμος Ρόδου ισχυρίζεται ότι οφείλονται μισθώματα άνω των 236 χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα και με έκθεση εταιρείας ορκωτών λογιστών, ότι εκ μέρους του έχει καταγγελθεί η σύμβαση για τις καθυστερήσεις, ότι δεν προκύπτει εκτέλεση έργου τέτοιου μεγέθους που αναφέρει η εταιρεία και ότι η καταγγελία της σύμβασης έγινε εκ μέρους της εταιρείας «αβάσιμα» για την αποφυγή κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών.

Τέλος, ο Δήμος Ρόδου προέβαλλε ένσταση έλλειψης δικαιοδοσίας του δικαστηρίου, δηλώνοντας ότι αρμόδια για τέτοιου είδους υποθέσεις είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και θα αποφανθεί αναφορικά με τα όσα η εταιρεία – φορέας Διαχείρισης του Οπτικοακουστικού Θεάματος στον Δημοτικό Ανθόκηπο Πλατείας Ρίμινι Ρόδου (πρώην «Ήχος και Φως»), ζητά να κάνει δεκτά ως προσωρινή διαταγή και έως την εκδίκαση της κύριας αίτησης των ασφαλιστικών, όποτε αυτή οριστεί. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί ακόμη και σήμερα.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους