Χωρίς προβλήματα η λειτουργία των γυμνασίων και λυκείων στη Ρόδο

Χωρίς προβλήματα η λειτουργία των γυμνασίων και λυκείων στη Ρόδο

Χωρίς προβλήματα η λειτουργία των γυμνασίων και λυκείων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 366 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η λειτουργία γυμνασίων, λυκείων και ΕΠΑΛ στην περιοχή μας, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Σάββας Χριστοδούλου, με αφορμή το άνοιγμά τους την 1η Φεβρουαρίου.

Μάλιστα όπως τόνισε, σε ό,τι αφορά το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές, αλλά και τις καθαρίστριες καθώς και την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, όλα κυλούν ομαλά και δεν έχουν εντοπιστεί κάποια ζητήματα, αν και πάντα η επιτροπή βρίσκεται σε ετοιμότητα για την κάλυψη όποιων αναγκών παρουσιαστούν.

«Τα γυμνάσια, τα λύκεια και τα ΕΠΑΛ άνοιξαν και μέχρι σήμερα, τη δεύτερη μέρα της λειτουργίας τους, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Όλα λειτούργησαν κανονικά, οι καθηγητές ήταν στις τάξεις τους, τα παιδιά ήταν εκεί, οι καθαρίστριες επίσης ήταν εκεί. Μίλησα και με τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τον κ. Παπαδομαρκάκη και δεν είχαμε κανένα μα κανένα πρόβλημα.

Πριν από ένα μήνα παραλάβαμε από το υπουργείο Παιδείας μάσκες ενώ όσον αφορά τα απολυμαντικά δεν υπήρξε κάποιο σχολείο που να μας είπε ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Εμείς ανταποκρινόμαστε άμεσα και απευθυνόμαστε στους διευθυντές των σχολείων και τους λέμε ότι οτιδήποτε αφορά την προστασία και την υγεία των παιδιών να ανταποκρίνονται άμεσα.

Και μάσκες υπάρχουν και αντισηπτικά καθώς και ό,τι προβλέπεται υγειονομικά έχει μπει στα σχολεία με βάση τους ειδικούς κανονισμούς. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κάποια ενόχληση από κανέναν διευθυντή σχολείου» δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου ο οποίος τόνισε πως σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες όλες επέστρεψαν, βρίσκονται στις θέσεις τους δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα.

«Εμείς από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε βρισκόμαστε μέσα στα σχολεία καθημερινά και ανταποκρινόμαστε σε ό,τι μας επισημαίνουν οι διευθυντές των σχολείων. Επίσης σε οποιοδήποτε κάλεσμα μάς κάνουν τα σχολεία εμείς ανταποκρινόμαστε. Θέλουμε να πάμε σε όλα τα σχολεία όχι μόνο σε αυτά που βρίσκονται μέσα στην πόλη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, έγινε και ο απολογισμός την περασμένη εβδομάδα στη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή ενώ ψηφίστηκαν, όπως είπε, όλα τα θέματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρυσι ο δήμος διέθεσε ποσό 260.000 ευρώ, ενώ όπως τόνισε, θα συνεχίσει η επιτροπή τα αιτήματά της προς το δήμο της Ρόδου και την περιφέρεια για τη χρηματοδότηση των σχολείων.

«Είναι εθνική ανάγκη και πάντοτε θα ζητάμε, καθώς τα σχολεία έχουν πάντα ανάγκες που αφορούν είτε τα κτήρια είτε τα λειτουργικά τους έξοδα» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Θανάσης Βυρίνης, αναφερόμενος στη λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας βαθμίδας εκπαίδευσης υπογράμμισε ότι ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν ενώ παρατηρείται και επάρκεια στα αντισηπτικά.

«Οι ανάγκες είναι αυξημένες, έχουμε γεμίσει τα ρεζερβουάρ των καυστήρων και έχουν αρκετό πετρέλαιο. Όμως επειδή έχουμε κάποιες συνθήκες που απαιτούν ανοικτά παράθυρα οι δαπάνες είναι αυξημένες καθώς η λειτουργία των καλοριφέρ είναι μεγαλύτερη από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές, οπότε έχουμε προϋπολογίσει ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο κόστος πρόωρα στην επάρκεια των καυσίμων. Οι καθαρίστριες ήταν στις θέσεις τους και πληροφορούμαι ότι η σύμβαση του ιδιώτη με το δήμο θα ανανεωθεί και θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της χρονιάς, ώστε να μη μείνουν τα σχολεία χωρίς καθαρίστριες» δήλωσε ο κ. Βυρίνης.

Όσον αφορά την αποκατάσταση των κτηρίων αν και είναι χειμώνας καταβάλλονται προσπάθειες να γίνουν κάποιες μικροεπεμβάσεις. Ωστόσο, όπως είπε, έγινε ένα πρώτο πλάνο για επισκέψεις στα σχολεία ώστε να γίνει καταγραφή για τη νέα προγραμματική σύμβαση ύψους 1.651.000 ευρώ για να μπουν εκεί μεγάλα προβλήματα συσσωρευμένα των σχολείων τα οποία να μπορούν να υλοποιηθούν σε χρόνο που θα επιτρέπει και ο καιρός, δηλαδή από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο.

Τέλος, ο κ. Χριστοδούλου τόνισε από την πλευρά του ότι έγινε και στη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή η κατανομή ποσού 105.000 ευρώ για τα σχολεία και υπογράμμισε ότι θα βοηθηθούν από τη δημοτική αρχή τα κυλικεία που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. «Ο δήμος είναι κοντά τους και εφαρμόζουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει 40% μείωση στα μισθώματα των κυλικείων για το 2019 και 2020 και 12 μηνιαίες δόσεις. Μάλιστα η πρώτη δόση ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου για όσο τα σχολεία θα λειτουργούν. Όσοι επιθυμούν θα κάνουν αίτηση στις σχολικές επιτροπές και θα τους διευκολύνουμε στη δύσκολη αυτή κατάσταση» κατέληξε ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής.

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»