Και νέα αγωγή κατέθεσε ο γυναικολόγος του νοσοκομείου

Και νέα αγωγή κατέθεσε ο γυναικολόγος του νοσοκομείου

Και νέα αγωγή κατέθεσε ο γυναικολόγος του νοσοκομείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2006 ΦΟΡΕΣ

Και νέα αγωγή με την οποία διεκδικεί χρηματικό ποσό από 40χρονη μηνύτριά του, κατέθεσε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (τακτική διαδικασία) ο γυναικολόγος που υπηρετεί στο νησί μας και κατηγορείται για βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος είκοσι ασθενών του που έχουν ήδη κινηθεί εναντίον του.

Πρόκειται για τη δεύτερη αγωγή που υποβάλλει ο γιατρός σε βάρος μηνύτριας του, για την οποία μάλιστα προηγήθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και η υποβολή μήνυσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Όπως έγινε γνωστό, ο γιατρός στην αγωγή που κατέθεσε διά των δικηγόρων του κ.κ. Κώστα Αβδελλή και Μανώλη Κουτσούκου, ζητά από την 40χρονη να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη με αφορμή τη μήνυσή της σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα αναφέρει στη μήνυσή της η 40χρονη σήμερα γυναίκα, το περιστατικό για το οποίο καταγγέλλει τον γιατρό φέρεται να τελέστηκε το 2016 όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 35 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 28 Ιανουαρίου 2021 ο γυναικολόγος υπέβαλε την πρώτη του αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (τακτική διαδικασία), κατά της 55χρονης μηνύτριάς του, η οποία ήταν και αυτή που πρώτη προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του. Ο γιατρός ζητά από την 55χρονη να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας της μήνυσης που του υπέβαλε.

Μία ημέρα αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου 2021, ο γυναικολόγος υπέβαλε και μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος της 55χρονης, που πρώτη τον Αύγουστο του 2020 στράφηκε εναντίον του καταγγέλλοντάς τον στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό «τον ασκό του Αιόλου»!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η μήνυση που κατέθεσε ο γιατρός αφορά το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης και ζητείται για αυτό η ποινική δίωξη της 55χρονης μηνύτριάς του.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες μηνύσεις και αγωγές από τον γυναικολόγο σε βάρος μηνυτριών του καθώς εξ αρχής είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά και κατά άλλων γυναικών που τον έχουν καταγγείλει.

Συνήγοροι υπεράσπισης του γιατρού είναι οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελλής, ενώ τις καταγγέλλουσες εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Εύη Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιος Αλεξανδρής.

Οι καταθέσεις
Στο μεταξύ συνεχίζονται ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου οι καταθέσεις των γυναικών που έχουν κινηθεί δικαστικά κατά του γιατρού. Όπως είναι γνωστό, στις 4 Φεβρουαρίου τρεις εξ αυτών των γυναικών πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας διαδοχικά και για αρκετή ώρα η κάθε μία κατέθεσε αναφέροντας όσα και στις μηνύσεις που ήδη έχουν υποβάλει.

Μία εκ των γυναικών αυτών ήταν και η 55χρονη, η οποία στο τέλος Αυγούστου 2020 υπέβαλε την πρώτη μήνυση και ακολούθησαν μετέπειτα και οι υπόλοιπες.

Χθες κατέθεσαν άλλες δύο, σήμερα θα ακολουθήσουν άλλες τρεις και οι λοιπές έχουν κληθεί για τις επόμενες ημέρες.

Εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία με τις καταθέσεις των μηνυτριών θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου και αμέσως μετά αναμένεται να κληθεί και ο κατηγορούμενος γιατρός για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα αδικήματα που τον βαραίνουν και τα οποία είναι βιασμός κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση.

Πάντως εξ αρχής ο γιατρός αρνείται κάθε τι από τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του, δηλώνει αθώος, ενώ είχε επιφυλαχθεί να κινηθεί και νομικά κατά των μηνυτριών του, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη μήνυση της 55χρονης, τα σε βάρος της αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν από τον γιατρό κατά τη διάρκεια εξέτασής της την 1η Ιουνίου 2020, ενώ σύμφωνα με τις μηνύσεις και άλλων γυναικών, τα δικά τους περιστατικά σημειώθηκαν τα περισσότερα σε μετέπειτα ημερομηνίες από το περιστατικό με την 55χρονη και ορισμένα άλλα σε προηγούμενες ημερομηνίες.

Οι μηνύτριες αναφέρονται στα δικόγραφά τους, σε περιστατικά που φέρονται να βίωσαν από τον γιατρό κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασής τους και τα οποία αφορούν ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Συνολικά σε βάρος του γυναικολόγου έχουν κατατεθεί έως τώρα είκοσι μηνύσεις για τις οποίες σχηματίστηκε (έγινε συγχώνευση) δικογραφία και βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά για τις κλοπές και τις διαρρήξεις

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης