Εντατικές εργασίες για τον καλλωπισμό της πόλης

Εντατικές εργασίες για  τον καλλωπισμό της πόλης

Εντατικές εργασίες για τον καλλωπισμό της πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1067 ΦΟΡΕΣ

Από την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ρόδου

Ανεβάζει ρυθμούς, όπως κάθε χρόνο, αυτή την περίοδο η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου της Ρόδου, λόγω της Άνοιξης αλλά και του καλλωπισμού της πόλης και του νησιού εν αναμονή έναρξης της νέας σεζόν.

Για τις εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο από τη Διεύθυνση Πρασίνου, μίλησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Σταμάτης, λέγοντας, καταρχάς, ότι αυτή είναι μία περίοδος που τους φέρνει αντιμέτωπους με ένα μεγάλο εύρος του αντικειμένου διότι η βλάστηση έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται σε έξαρση λόγω της Άνοιξης.

Η Υπηρεσία Πρασίνου φροντίζει πάντα να συντηρεί το Πράσινο αφενός και αφετέρου να προβαίνει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που σχετίζονται με τον καθαρισμό των πάρκων, των παρτεριών και το κλάδεμα των δένδρων.

Και είπε ο κ. Σταμάτης: «Βρισκόμαστε σε μία συγκυρία πολύ καλή θεωρώ διότι η Δημοτική Αρχή έχει λάβει την απόφαση, με ορισμένες εργολαβίες, να ενισχύσει το έργο της Υπηρεσίας Πρασίνου. Δηλαδή, θα προσληφθούν εργολάβοι αρχικά για δύο μικρές εργολαβίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο…
Πάντα χρειάζεται να επενδύουμε στο Πράσινο διότι είναι ένα αντικείμενο το οποίο είναι τεράστιο και όπως καταλαβαίνετε πάντα υπάρχουν ανάγκες για τη συντήρησή του και τη βελτίωσή του».

Ακόμη, η Υπηρεσία, αυτή την περίοδο, προσπαθεί να αναπτύξει τον εξοπλισμό της και να βελτιώσει την κατάσταση του υφιστάμενου εξοπλισμού, προχωρώντας ήδη, σε συνεργασία με το Τροχαίο Υλικό, σε αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, σε συντηρήσεις των οχημάτων που και αυτά καταπονούνται ακριβώς επειδή υπάρχει πολύ μεγάλο έργο.

Παράλληλα, έχουν γίνει πάρα πολλές φυτεύσεις και υπάρχει ένα πρόγραμμα για συνέχισή τους. Επίσης, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Στράτο Καρίκη, έχουν κάνει παρεμβάσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ σε συνεργασία και με άλλους αρμοδίους της Δημοτικής Αρχής, προσπαθούν να αναβαθμίσουν την εικόνα στους αύλειους χώρους των σχολείων.

«Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με πολλούς συναδέλφους, Αντιδημάρχους αλλά και Προέδρους κοινοτικών συμβουλίων στα χωριά μας όπου και έχουμε πάει και έχουμε κάνει παρεμβάσεις-και θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις πρασίνου όλο το προσεχές διάστημα», δήλωσε ο κ. Σταμάτης. Μάλιστα, είπε ότι λειτουργούν πάντα στο πλαίσιο κάποιου προγραμματισμού γι’ αυτό και δέχονται πολύ θετικά σχόλια από τους πολίτες.
Σχετικά με τα κλαδέματα, στόχος τους είναι να κλαδέψουν τα ψηλά δένδρα, αυτά τα οποία εγκυμονούν κινδύνους, όπως για παράδειγμα οι ευκάλυπτοι αλλά και πλατάνια, μεγάλα δένδρα.

Αλλά, βεβαίως, οι θάμνοι και οι πρασιές είναι κάτι στο οποίο δίνουν έμφαση διότι, ειδικά αυτοί που βρίσκονται κοντά σε πεζοδρόμιο και ενδεχομένως δημιουργούν πρόβλημα σους πεζούς, πάντα τους ενδιαφέρουν και κάνουν παρεμβάσεις και σ’ αυτό το επίπεδο. Ακόμα, αναπλάσεις κάποιων χώρων, κυρίως πλατειών, είναι στο πρόγραμμά τους και θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως στην πλατεία Κοδριγκτώνος και σε διάφορα πάρκα και πλατείες της πόλης.

Για τους άλλους τομείς
Σχετικά με τη δημιουργία δημοτικού ιατρείου στη Νότια Ρόδο, μετά και τη συζήτηση που έγινε στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπως είπε, ο ίδιος είναι υπέρ της αναβάθμισης του υπάρχοντος ιατρείου-μάλιστα το έχει επισκεφθεί, έχει μιλήσει με το προσωπικό, έχει δει τις ανάγκες που υπάρχουν και στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. πρότεινε, πριν να γίνει το πολυδύναμο ιατρείο το οποίο έχει ιδρυθεί με νόμο, να αναβαθμιστεί.

Εξηγώντας το σκεπτικό του, είπε ότι θα ήταν προτιμότερο για να βελτιώσουμε τις συνθήκες παροχής πρωτοβάθμιας υγείας στη συγκεκριμένη περιοχή που το έχει ανάγκη.
«Ο Δήμος σε οτιδήποτε μας ζητηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση, είναι πάντα παρών και πάντα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε.

Στον πρωτογενή τομέα, τέλος, γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια αναφορικά με τη βελτίωση των συνθηκών στο κυνοκομείο. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογράψουν την καινούργια σύμβαση που αφορά στη χρηματοδότηση και τη λειτουργία του γενικότερα.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταμάτης, συστήνεται μία ειδική επιτροπή παρακολούθησης της λειτουργίας του κυνοκομείου και είναι κάτι το οποίο θα το ανακοινώσουν τις επόμενες ήμερες επισήμως.
«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να βοηθήσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση και σε όλα τα ζητήματα βεβαίως που άπτονται του πρωτογενούς τομέα. Μαζί με την εντεταλμένη σύμβουλο την κα Αποστολίδη, βοηθάμε ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη