56χρονη κατήγγειλε ληστεία και κρίθηκε ένοχη για παράνομη οπλοκατοχή

56χρονη κατήγγειλε ληστεία και κρίθηκε ένοχη για παράνομη οπλοκατοχή

56χρονη κατήγγειλε ληστεία και κρίθηκε ένοχη για παράνομη οπλοκατοχή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1375 ΦΟΡΕΣ

Για παράνομη οπλοκατοχή δικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 56χρονη η οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη όταν κατήγγειλε ληστεία σε βάρος της!

Μάλιστα ένας εκ των εμπλεκομένων στη ληστεία σε βάρος της, ήταν ο 24χρονος Ρομά, ο οποίος μαζί με τον 21χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής καταδικασθέντα στην υπόθεση Τοπαλούδη, έχουν κριθεί ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης κοπέλας στη Ρόδο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%!

Πιο συγκεκριμένα, ο 24χρονος Ρομά είχε συλληφθεί στις 12 Μαΐου 2014 κατηγορούμενος μαζί με τον –τότε- ανήλικο (16 ετών) ξάδελφό του και τον θείο του για ληστεία σε βάρος 56χρονης η οποία επίσης είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή.

Η σύλληψη των τεσσάρων εμπλεκομένων είχε γίνει απογευματινές ώρες στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορούσε τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, παράνομης οπλοκατοχής, εξύβρισης, κακόβουλης βλασφημίας και φθοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, στις 12 Μαΐου 2014 το πρωί στην πόλη της Ρόδου οι τρεις άνδρες, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, μετέβησαν στο σπίτι της 56χρονης στο Ροδίνι με αφορμή προσωπικές τους διαφορές και αφού την εξύβρισαν και προκάλεσαν φθορά σε πόρτα, με την απειλή μαχαιριού της απέσπασαν δυο χρυσές αλυσίδες.

Οι τρεις δράστες αναζητήθηκαν από αστυνομικούς και αφού εντοπίστηκαν, εξεταζόμενοι κατήγγειλαν ότι η 56χρονη τους απείλησε με κυνηγετικό όπλο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και ύστερα από έρευνες που έγιναν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι της 56χρονης:
Ένα (1) κυνηγετικό όπλο (φλόμπερ) το οποίο κατείχε παράνομα
Εννέα (9) φυσίγγια για φλόμπερ και ένας (1) κάλυκας ίδιου τύπου
Ένα (1) στιλέτο-πεταλούδα
Ένα (1) ξύλινο γκλοπ
Ένα (1) πιστόλι replica (απομίμηση).
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, ενώ δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία σε βάρος και της 56χρονης.

Η τελευταία τον Απρίλιο του 2019 δικάστηκε για την υπόθεση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών ενώ της επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 700 ευρώ. Κατά της απόφασης αυτής διά του συνηγόρου της κ. Μανώλη Βλάχου άσκησε έφεση η οποία και εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου κ. Βλάχου έκρινε αθώα την 56χρονη για το αεροβόλο όπλο και τα φυσίγγια και ένοχη για το στιλέτο και το ξύλινο γκλοπ επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή.

Η καταδίκη για τον ομαδικό βιασμό
του 24χρονου Ρομά

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση «αποκαλύφθηκε» τον Ιανουάριο του 2019 και σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 21χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος βρισκόταν ήδη στη φυλακή (ως προσωρινά κρατούμενος) για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, κατηγορούνταν ότι μαζί με τον 24χρονο Ρομά βίασαν, μόλις μερικές ημέρες μετά το φονικό της άτυχης φοιτήτριας, από κοινού μία 19χρονη κοπέλα (με ειδικές ανάγκες), στην περιοχή του Ενυδρείου της Ρόδου!

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έρευνες και καταθέσεις που ελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας χειρίστηκαν την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί μας, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν. Πράγματι στο πλαίσιο των ερευνών αυτών άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς στη 19χρονη κοπέλα η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018.

Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε ότι τον 24χρονο Ρομά και τον 21χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες. Το βράδυ, περίπου στις 8.30 του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 21χρονου αλλοδαπού για να ακούσουν μουσική. Τότε αφού επιβίβασαν στο όχημα τη 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, την βίασαν αλλά προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε.

Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στα μέσα Ιανουαρίου 2019 το βράδυ τον 24χρονο Ρομά ο οποίος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα του καταλογίζονται.

Μετά από αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του 21χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Τον Ιούνιο του 2020 οι δύο κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω όπου και κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών