Συνελήφθη 34χρονος Ροδίτης που είχε καταδικαστεί για ληστεία

Συνελήφθη 34χρονος Ροδίτης που είχε καταδικαστεί για ληστεία

Συνελήφθη 34χρονος Ροδίτης που είχε καταδικαστεί για ληστεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 418 ΦΟΡΕΣ

Για τη ληστεία που διέπραξε σε ζαχαροπλαστείο της περιοχής μας για την οποία μάλιστα έχει κριθεί ένοχος, συνελήφθη προχθές 34χρονος Ροδίτης και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι τον εντόπισαν προχθές τα ξημερώματα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών.
Πιο αναλυτικά, η ληστεία είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2015 και μαζί με τον 34χρονο ήταν και ένας 32χρονος ο οποίος επίσης παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Οι δύο άνδρες, τον Απρίλιο του 2015 είχαν καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και καταδικάστηκαν ο 32χρονος σε κάθειρξη 7 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο 34χρονος ως συνεργός, σε φυλάκιση 3 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Και οι δύο είχαν ασκήσει έφεση και έτσι τον Απρίλιο του 2018 η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Κατερίνας Βολονάκη επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών στον 32χρονο, ενώ απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση του 34χρονου.
Καθώς λοιπόν η ποινή που του επιβλήθηκε εκκρεμούσε, ο 34χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Η ληστεία για την οποία κατηγορούνταν οι δύο άνδρες, έγινε στις 7 Ιανουαρίου 2015 δέκα λεπτά πριν από τις 9 το βράδυ οπότε και οι δύο δράστες μπήκαν στο ζαχαροπλαστείο «Σαβοϊδάκης» επί της οδού Κωνσταντίνου Υδραίου. Οι κατηγορούμενοι φορούσαν ο ένας κουκούλα από μπουφάν και ο άλλος σκούφο χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ ο ένας εξ αυτών κρατούσε και μία πέτρα στα χέρια του. Μόλις μπήκαν στο κατάστημα ο ένας δράστης πήρε ένα μπουκάλι και το εκσφενδόνισε στον χώρο ενώ παράλληλα ανάγκασαν την υπάλληλο του καταστήματος να τους δώσει το ποσό των 165 ευρώ από την ταμειακή και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η οποία αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της, εντόπισε τους δύο άνδρες οι οποίοι μέχρι το μεσημέρι συνελήφθησαν. Ο 32χρονος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα, ενώ και οι δύο άνδρες προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού και τους παρέπεμψε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου