Σύμβαση για τρία χρόνια για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στη Ρόδο

Σύμβαση για τρία χρόνια για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στη Ρόδο

Σύμβαση για τρία χρόνια για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1122 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη, υπεγράφη χθες στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου η νέα σύμβαση εργασίας με το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση «ΖΕΥΣ», που θα ισχύσει για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το σωματείο εκπροσώπησε ο πρόεδρος Μιχάλης Χαροκόπος και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Χατζηαντωνίου, ενώ παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος.

Η σύμβαση θα έχει ισχύ μέχρι το 2024, δεν περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς και καλύπτει περίπου 250 εργαζομένους σε τοπικό επίπεδο, ενώ θα διασφαλίσει τόσο τις εργασιακές όσο και τις μισθολογικές συνθήκες και των νέων εργαζομένων στην επιχείρηση όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Αδαμίδης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έκανε μάλιστα γνωστό ότι το προσεχές διάστημα θα γίνουν προσλήψεις στην επιχείρηση και μεταξύ των περιοχών που θα καλυφθούν είναι και η Ρόδος, όπου αναμένεται προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 30 ατόμων ως τακτικό προσωπικό αορίστου χρόνου.

Ειδικότερα, ο κ. Αδαμίδης δήλωσε τα εξής: «είμαστε σε ευχάριστη θέση ως ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, καθώς έχει προκύψει μία συμφωνία μετά από τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης με τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να υπογραφεί η νέα τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας 2021-2024. αυτό που μπορεί να πει κανείς είναι ότι διασφαλίζει όλα τα κεκτημένα των εργαζομένων στον όμιλο ΔΕΗ και προσπαθεί να λύσει και κάποιες αδικίες ή εκκρεμότητες του παρελθόντος και σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα υλοποιεί αυτά, εν μέσω μίας τεράστιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Η πανδημία δημιουργεί τους δικούς της όρους σε σχέση με τη διαπραγμάτευση και σε σχέση με τα «θέλω» των εργαζομένων.

Ο εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ είναι εργαζόμενοι που υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που είναι υποχρεωμένοι να πράττουν, και είμαστε στην ευχάριστη θέση αυτή τη σύμβαση να την συνυπογράφουμε με τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη μας.

Έτσι βρεθήκαμε σήμερα στη Ρόδο για να υπογράψει και το σωματείο της ΔΕΗ «ΖΕΥΣ». Φιλοξενηθήκαμε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ένα εργατικό κέντρο καταξιωμένο στη χώρα για τη δράση του και υπογράψαμε αυτή τη σύμβαση εργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Είναι μία σύμβαση που μισθολογικά κρατά στα ίδια επίπεδα τους συναδέλφους προσθέτοντας και κάποια πράγματα που είναι κυρίως θεσμικού χαρακτήρα αλλά έχουν και ένα οικονομικό αποτέλεσμα. Αφορά 13.000 εργαζόμενους στο σύνολο της επικράτειας και σε τοπικό επίπεδο περίπου 250.

Με αυτή τη σύμβαση προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες προκειμένου οι νεοεισερχόμενοι εργαζόμενοι, γιατί τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί ένας διαγωνισμός για τακτικό προσωπικό αορίστου χρόνου ο οποίος θα αφορά και το νησί της Ρόδου περίπου 30 άτομα για το νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο και άλλες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν, να έχουν τις ίδιες συνθήκες και εργασιακές και μισθολογικές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος δήλωσε: «είμαστε ικανοποιημένοι από την υπογραφή της σύμβασης, συνεχίζουμε, προχωράμε με την επισήμανση ότι μετά τη σύμβαση των ξεναγών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και των οδηγών ταξί αυτή είναι η πέμπτη κατά σειρά σύμβαση που υπογράφει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή