Σήμερα ξεκινάει ο εμβολιασμός στην Αστυπάλαια

Σήμερα ξεκινάει ο εμβολιασμός στην Αστυπάλαια

Σήμερα ξεκινάει ο εμβολιασμός στην Αστυπάλαια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 221 ΦΟΡΕΣ

Κατόπιν κατεπείγοντος αιτήματος και σειράς επαφών με τις Αρχές, του Δημάρχου Αστυπάλαιας Νίκου Κομηνέα την Τρίτη 30/03/2021, ο Δήμος του νησιού γνωστοποιεί ότι σήμερα, 1η Απριλίου αναμένεται να παραλειφθούν από Π.Π.Ι. Αστυπάλαιας οι πρώτες δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19.

Οι δόσεις αυτές αρχικά αφορούν την πληθυσμιακή ομάδα άνω των 60 ετών και θα εμβολιαστούν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους που συνέταξε το Κέντρο Υγείας του νησιού.
Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει σήμερα, 01/04/2021 στις 17:30. Τα άτομα τα οποία πρόκειται να εμβολιαστούν θα ενημερώνονται τηλεφωνικά από το κέντρο υγείας του νησιού. Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί την Παρασκευή 02/04/2021, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μετά το πέρας των εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας άνω των 60 αναμένονται νέες δόσεις εμβολίων με σκοπό τον οριζόντιο εμβολιασμό όλων των δημοτών ηλικίας 18 και άνω. Γίνεται γνωστό ότι η μέχρι τώρα κλινική εικόνα όλων των θετικών κρουσμάτων στο νησί κρίνεται ικανοποιητική.

Η επιστολή του κατεπείγοντος αιτήματος του Δημάρχου εστάλη προς τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (2η ΥΠΕ) και προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (ΕΣΚΕΠΕΛ).
Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων έχει παραμείνει στα 30, καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες δεν έχουν παρουσιαστεί νέα θετικά κρούσματα στο νησί.

«Παρακαλούμε όλους όσους από τον νόμο υποχρεούνται να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό να τηρούν το συγκεκριμένο μέτρο χωρίς καμία παρέκκλιση. Παρακαλούμε επίσης όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό του νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα ατομικά μέτρα προστασίας. Η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους (δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα κ.λπ.) θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση. Βασική προϋπόθεση για τον περιορισμό της διασποράς είναι επίσης η τήρηση αποστάσεων μεταξύ ατόμων και η τακτική απολύμανση εσωτερικών χώρων.

Συνιστούμε σε όλους τους κατοίκους να αποφεύγουν όσο το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις και σε καμία περίπτωση να μην πραγματοποιούνται συναθροίσεις πολλών ατόμων σε κλειστούς ή ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμών μπορείτε να επικοινωνείτε με το Π.Π.Ι. Αστυπάλαιας (πρωινό ωράριο εργασίας) στο τηλέφωνο 2243061222, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αντώνιο Καμπούρη στο τηλέφωνο 6974877162, όπως και με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 22430 61937» αναφέρεται η ανακοίνωση του δήμου Αστυπάλαιας.

Διαβάστε ακόμη

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»

Τα έξοδα αποκατάστασης του εσωτερικού της Ι.Μ. της Παναγίας Πορταΐτισσας δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπικά ο Στέφανος Κασσελάκης

Αστυπάλαια: Προβάλλεται σε Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία για διακοπές το 2024 χωρίς μαζικό τουρισμό

Γιατί δεν έγινε δεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο δήμος Αστυπάλαιας;

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: «Δεν έχουμε ούτε έναν μόνιμο υπάλληλο καθαριότητας»

Κοινοβουλευτική αναφορά- παρέμβαση του Β. Υψηλάντη για μείωση των αντικειμενικών αξιών της Αστυπάλαιας

Τα «Ελεγεία της Οξώπετρας» του Ελύτη βρήκαν τη θέση τους στην Αστυπάλαια

Ν. Κομηνέας: Ο δήμος Αστυπάλαιας δεν έχει γνώση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση