Η τουρκική προπαγάνδα

Η τουρκική προπαγάνδα

Η τουρκική προπαγάνδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 191 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης*

Όταν ένα γειτονικό κράτος αμφισβητώντας διεθνείς συμβάσεις και υπογραφείσες συμφωνίες και προβάλλοντας την ισχύ των όπλων, διεκδικεί εδάφη ελληνικής επικράτειας, δεν μπορεί να οικοδομηθεί φιλία μεταξύ των λαών αυτών, και το χειρότερο, όταν ο λαός αυτός και η διεθνής κοινή γνώμη τροφοδοτείται και προπαγανδίζεται με ανιστόρητα ψεύδη.

Δεν είναι εύκολο οι δύο λαοί Έλληνες και Τούρκοι να ομογειτνιάσουν ειρηνικά. Οι κάποιες ελπιδοφόρες συνυπάρξεις, για περιορισμένο χρόνο και περιορισμένο χώρο και αριθμό, δεν αντέχουν ούτε στο φύσημα μιας παρεξήγησης μικρού παιδιού.

Είμαι υποχρεωμένος εδώ, να επισημάνω τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες κατά καιρούς, ελαχίστων καλλιτεχνών των δύο χωρών, των παραγόντων Αθλητισμού, των ειδικών τμημάτων παροχής βοηθείας και τέλος τον κορυφαίο στον τομέα αυτού της ανάγκης συνύπαρξης κ. Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος στο παρελθόν κατέβαλε πολλές προσπάθειες. Όμως, με λύπη μου πιστεύω ότι οι αναλαμπές αυτές αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, μπρος στο μέγα Ιστορικό τείχος που χωρίζει τους δύο λαούς.

Παρακάτω θα παραθέσω σταχυολογώντας μερικά ιστορικά γεγονότα του Ελληνικού έθνους όπως τα διδάσκει η τουρκική παιδεία και τα παρουσιάζει η Τουρκική προπαγάνδα στον λαό της. Στην προπαγάνδα αυτή επίσης βασίζεται η τουρκική εξωτερική πολιτική στις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας, ενημερώνοντας και τα διάφορα κράτη επί των ιστορικών αυτών θεμάτων, κατά την τουρκική πάντα άποψη:

ΠΡΩΤΟΝ: Οι Διοικούντες τότε την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επέδειξαν μεγαλύτερη οικειότητα προς τους Τούρκους και τους αναγνώρισαν μεγαλύτερα δικαιώματα επί των Βυζαντινών εδαφών. Επίσης τον ΦΑΤΙΧ ΣΟΥΛΤΑΝ ΜΕΧΜΕΤ δεν τον χαρακτήρισαν ως ένα «Λήσταρχο», ή «κατακτητή» ο οποίος κατέλαβε τα εδάφη τους διά της βίας, αλλά επέδειξαν τόσο ενδιαφέρον προς αυτόν, που έφθανε στο σημείο να τον αποκαλούν «Νόμιμο Αυτοκράτορα και διάδοχο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας».

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ο σημερινός Ελληνικός λαός ουδεμίαν σχέση έχει, με τους Αρχαίους Έλληνες, τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τους Ποντίους. Εν τούτοις και παρά τα ιστορικά δεδομένα οι σημερινοί Έλληνες επιδιώκουν με προπαγανδιστικές δραστηριότητες να πείσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη περί του αντιθέτου.

ΤΡΙΤΟΝ: Η Τουρκία είναι κληρονόμος μιας Αυτοκρατορίας που είχε εξαπλωθεί στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Σήμερα δεν περιορίστηκαν μόνο τα όρια του Τουρκικού Κράτους, αλλά πολλαπλασιάστηκαν και οι εχθροί της. Εξαιτίας αυτής της διαδοχής έχει κληρονομήσει ορισμένες χρόνιες ασθένειες, παρ' όλο ότι μένει πιστή στην εξωτερική της πολιτική και στις αρχές του Ατατούρκ «Ειρήνη στη χώρα», «ειρήνη στον κόσμο». Επιθυμεί να μη δημιουργεί προβλήματα στους γείτονές της, ενώ αυτοί έχουν κάθε στιγμή στραμμένα τα βλέμματά τους στα εδάφη της.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Οι Γείτονές μας, τόσο η Βουλγαρία, το Ιράκ, η Συρία, όσο και η Ελλάδα, γεννήθηκαν πάνω στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναπτύχθηκαν και έφτασαν στη σημερινή τους κατάσταση. Το Τουρκικό έθνος αποδέχθηκε τον σχηματισμό του Ελληνικού Κράτους, ως αποτέλεσμα των απελευθερωτικών κινημάτων που εμφανίστηκαν γύρω στο 1820 στην Ευρώπη.
Αυτό που ανησυχεί το Τουρκικό έθνος σήμερα είναι οι βλέψεις της Ελλάδος πάνω στα εδάφη της Ανατολής.
Δεν αρκέστηκε η Ελλάδα σε όσα, με τετελεσμένα γεγονότα, συμπεριέλαβε στα σύνορά της, την Κρήτη, τη Δυτική Θράκη, τα Δωδεκάνησα, δεν χόρτασε και παραμένει απειλητική κατά της Τουρκίας.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Παρ' όλα αυτά η Τουρκία δίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με την Ελλάδα και σέβεται την ακεραιότητά της. Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για τον Τουρκικό λαό. Σκοπός δεν είναι η σπορά του μίσους και της εχθρότητας μεταξύ των λαών, που είναι καταδικασμένοι να ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο, αλλά η επίλυση των προβλημάτων με φιλικό και πολιτισμένο τρόπο στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Δυστυχώς το τείχος που στήνει η Ελληνική προπαγάνδα και οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορεί να το διαπεράσει κανείς. Έτσι δεν μπορεί κανείς να δει την πραγματικότητα και οι λαοί των δύο χωρών, δεν μπορούν να προσεγγίσουν μεταξύ τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πώς, λοιπόν, με τέτοια παιδεία, με την γνωστή Πολιτικοστρατιωτική συμπεριφορά της γείτονος και τέτοια προπαγάνδα, θα μπορέσει ν' αναπτυχθεί μια ειλικρινής ελληνοτουρκική φιλία και προσέγγιση, όταν η Παιδεία του τουρκικού λαού και η τουρκική προπαγάνδα σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά, στηρίζονται στη διαστρέβλωση των πραγματικών ιστορικών γεγονότων και την παραποίηση της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους;

«Ευλαβού τας διαβολάς καν ψευδείς ώσιν» [ΣΩΚΡΑΤΗΣ].

* O Ιωάννης Μ. Ασλανίδης, είναι Αντγος ε.α, Επίτιμος Δκτής ΣΣΕ

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους