Ολοκληρώνεται με εντατικούς ρυθμούς το εργοστάσιο γύψου στη Λάρδο

Ολοκληρώνεται με εντατικούς ρυθμούς το εργοστάσιο γύψου στη Λάρδο

Ολοκληρώνεται με εντατικούς ρυθμούς το εργοστάσιο γύψου στη Λάρδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 201 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τετάρτη 12 Απριλίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2999

Aπό 1ης Ιουνίου

ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΒΕΝΕΤΙΑΣ-ΡΟΔΟΥ-ΚΥΠΡΟΥ-ΧΑΪΦΑΣ
Διά μεγάλων φέρρυ μπώτ
Δύο πολυτελή επιβατηγά πλοία, απέκτησεν η Ελληνική Ναυτιλία, ταύτα δε δύνανται να μεταφέρουν 500 επιβάτας και 120 αυτοκίνητα έκαστον. Το γεγονός οφείλεται εις την ιδιωτικήν πρωτοβουλίαν, αξιοσημείωτον δέ είναι ότι το έν εκ των δύο πλοίων, ονομασθέν «Ερμής» θα εξυπηρετήση την γραμμήν Βενετίας-Πειραιώς-Ρόδου-Κύπρου και Χάϊφας από του προσεχούς Ιουνίου.

Έκαστον των εν λόγω σκαφών είναι ολικής χωρητικότητος 5.300 και εκτοπίσματος οκτώ χιλιάδων εννεακοσίων, θα αναπτύσσουν δέ ταχύτητα 17 μιλλίων ωριαίως.

Το «Ερμής» το οποίον θα συνδέη την Ρόδον με τον Πειραιά αφ’ ενός και με την Κύπρον και Χάϊφαν αφ’ ετέρου, εκτός άλλων, θα διαθέτη κινηματογράφον, κολυμβητικήν δεξαμενήν, θαλάμους ψυχαγωγίας και καταστήματα. Το δρομολόγιόν του δέ θεωρείται βέβαιον ότι θα εξυπηρετήση τα μέγιστα τον τουρισμόν της Ρόδου.

ΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΝ ΕΙΣ ΤΗΛΟΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΝ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ ΠΡΟΧΘΕΣ 5 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Προχθές ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Στέλιος Κωτιάδης επραγματοποίησε περιοδείαν ανά τας κοινότητας Βατίου, Προφύλιας, Ιστρίου, Αρνίθας και Λαέρμων, όπου ενημερώθη επί των απασχολούντων τους κατοίκους ζητημάτων.
Σήμερον ο κ. Κωτιάδης θα αναχωρήση δι’ επίσκεψιν εις τας νήσους Τήλον και Χάλκην, όπου θα εξετάση διάφορα αιτήματα των κατοίκων.

ΑΦΙΚΟΝΤΟ ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ ΤΟΥ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΕΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΑΪΦΕ
Ως ανεκοινώθη εκ της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών, προχθές αφίκετο εις την πόλιν μας ο ειδικός μηχανολόγος του οίκου «Κούπα» διά την εγκατάστασιν εις το υπό ίδρυσιν εργοστάσιον των απαραιτήτων ατμολεβήτων.
Επίσης εντός των προσεχών ημερών αναμένονται και έτεροι ειδικοί του κεντρικού καταστήματος της ΑΤΕ μηχανικοί και χημικοί διά την εγκατάστασιν των αναμενομένων αυτομάτων μηχανημάτων. Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι λίαν προσεχώς τα γραφεία της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών θα μεταφερθούν εις το κτίριον όπου θα εγκατασταθή το Κονσερβοποιείον.

ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΝ ΡΥΘΜΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΝ ΓΥΨΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΔΟΥ
Ως πληροφορούμεθα, με εντατικόν ρυθμόν συνεχίζονται αι εργασίαι συμπληρώσεως του παρά την κοινότητα Λάρδου, εργοστασίου κατασκευής γύψου διά των απαραιτήτων μηχανημάτων. Ως εγνώσθη περαιτέρω τούτο θα είναι έτοιμον περί τα τέλη του προσεχούς μηνός Μαΐου και θα απασχολή καθημερινώς περί τους 30-40 τεχνικούς και εργάτας.
Δέον να σημειωθή ότι υπάρχει μεγάλη ζήτησις του προϊόντος τούτου εις το εξωτερικόν.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΑΝ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΝ ΣΥΣΚΕΨΙΝ
Χθές ανεχώρησαν δι’ Αθήνας οι υπάλληλοι Γεωργικών Εφαρμογών Δωδεκανήσου οίτινες θα μετάσχουν της εν Αθήναις οργανουμένης συσκέψεως των γεωπόνων της 10ης επιθεωρήσεως, ήτις περιλαμβάνει τους Νομούς Δωδεκανήσου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων. Η εν λόγω σύσκεψις θα αρχίση από αύριον και θα διαρκέση, επί 3 ημέρας και θα συζητηθούν διάφορα θέματα της αρμοδιότητός των καθώς επίσης θα εξετασθούν εκθέματα αγροτικής οικοκυρικής.

ΗΡΧΙΣΕΝ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ Η «ΕΒΔΟΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ»
Από προχθές βάσει προγράμματος της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής Δωδεκανήσου ήρχισεν η «Εβδομάς Καθαριότητος», σκοπός της οποίας είναι η υπόμνησις ωρισμένων υποχρεώσεων και τοπικών παραδόσεων εις τους κατοίκους. Κατά την διάρκειαν της εν λόγω εβδομάδος τα αστυνομικά όργανα θα εφαρμόσουν μετ’ αυστηρότητος τας κειμένας διατάξεις περί καθαριότητος, ενώ συγχρόνως θα γίνουν συστάσεις προς το κοινόν. Ως γνωστόν, κατά τα παρελθόντα έτη η Ρόδος κατείχε τον τίτλον της καθαρωτέρας πόλεως της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!