Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι 189 Ολλανδοί τουρίστες στη Ρόδο

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι 189 Ολλανδοί τουρίστες στη Ρόδο

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι 189 Ολλανδοί τουρίστες στη Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3170 ΦΟΡΕΣ

Για το πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά το άνοιγμα της σεζόν

Στην τελική τους ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το ταξίδι των Ολλανδών τουριστών στο νησί μας που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου στη Ρόδο.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση για να οριστικοποιήσουν το πρόγραμμα ταξιδιού και φιλοξενίας που υλοποιεί το πρακτορείο Sunweb. Οι διακοπές των τουριστών στη Ρόδο θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» οι Ολλανδοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανέρχονται σε 189 άτομα, είναι διαφόρων ηλικιών και αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» με μία πτήση της αεροπορικής εταιρείας Transavia στις 6 παρά 20 σήμερα το απόγευμα.
Θα έχουν δύο συνοδούς και όλοι τους θα έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα τρεις ημέρες πριν και λίγο πριν φύγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας αναχώρησης θα υποβληθούν και σε rapid test.

Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψουν. Σύμφωνα με τις οδηγίες, τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν θα κάνουν ξανά ένα rapid test. Σημειώνεται ότι την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και όσοι άλλοι θα βρίσκονται μέσα στο ίδιο αεροπλάνο και αυτό για ευνόητους λόγους.

Οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου Mitsis Grand Beach Hotel που θα τους φιλοξενήσει για μία εβδομάδα, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και κάποια μικρά event για την ψυχαγωγία τους. Άλλοι πελάτες δεν θα υπάρχουν.
Εντός του ξενοδοχείου θα ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα που προβλέπουν τα νέα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό.

Οι τουρίστες θα ενημερωθούν ότι θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τους κανόνες, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά το πρακτορείο Travel Εxchange που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα στη Ρόδο έχει επίσης προετοιμαστεί κατάλληλα και μάλιστα τόσο στην άφιξη όσο και την αναχώρηση θα τηρήσει το πρωτόκολλο που επιβάλλει πληρότητα 60% στα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν πέρα από το ότι θα πρέπει να έχει υποβληθεί όλο το προσωπικό σε αντίστοιχα τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα. Επίσης στα λεωφορεία θα έχει γίνει ήδη ειδικός καθαρισμός και μετά το τέλος του προγράμματος απολύμανση όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα όταν αναχωρήσουν οι τουρίστες για την πατρίδα τους το μεσημέρι της επόμενης Δευτέρας.

Όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί τα αποτελέσματά του θα αποτυπωθούν, όπως επίσης τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των Ολλανδών τουριστών που θα συμμετάσχουν.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο τουριστικός πράκτορας Σάββας Καμπούρης ως υπεύθυνος του πρακτορείου που θα φέρει τους Ολλανδούς στη Ρόδο, όταν έγινε γνωστό το πρόγραμμα υπήρξαν περίπου 30.000 αιτήσεις για συμμετοχή, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουν όλοι να δουν πόσο θα είναι το ενδιαφέρον για τη Ρόδο και μετά το τέλος του. Δηλαδή πόσο απέδωσε το πρόγραμμα και τι αντίκτυπο είχε για τον προορισμό μας.

Φυσικά όλοι επιθυμούν να κυλήσουν όλα ομαλά να υπάρξουν θετικά σχόλια και αποτελέσματα ώστε να γίνει μία μεγάλη διαφήμιση για τη Ρόδο σε ό,τι αφορά την ικανότητα φιλοξενίας τουριστών εν μέσω πανδημίας.

Βέβαια, όπως είπε, κανένας τουρίστας δεν θέλει να μένει κλεισμένος μέσα σε ένα ξενοδοχείο και ειδικά στη Ρόδο. Όμως πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Αντί λοιπόν να δώσουμε χρήματα σε μία καμπάνια μάρκετινγκ συμβάλαμε στο να δημιουργηθεί ένα πραγματικό σενάριο ταξιδιού υπό προϋποθέσεις που είναι εφικτό να υλοποιηθεί την παρούσα χρονική περίοδο και υπό προϋποθέσεις.

«Εκτιμώ ότι είναι μία εξαιρετική κίνηση που γίνεται από πλευράς τουρ οπερέιτορ και κατόπιν εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε μαζί του αλλά και με το ξενοδοχείο.

Όλοι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έρθουν και να φύγουν οι πελάτες μας ασφαλείς και να μην έχουμε κανένα κρούσμα. Έχουμε λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο να προκύψει κρούσμα και μακάρι να γίνονται τέτοιες δράσεις στο νησί και γενικά στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να δείξουμε εκτός νησιού ότι αποτελούμε έναν ασφαλή προορισμό για όλο το καλοκαίρι.

Πρέπει να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε ασφαλείς, ό,τι εμείς εδώ τηρούμε τα πρωτόκολλα και είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και εκτός και εντός ξενοδοχείου. Μακάρι να γίνουν και άλλα τέτοια προγράμματα. Ανοίξαμε πέρυσι που δεν γνωρίζαμε πολλά για τον κορωνοϊό και φέτος με εμβόλια και τεστ πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις.

Προφανώς όμως και μπορούμε, είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο κ. Καμπούρης που με την ευκαιρία τόνισε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα εμβόλια για να εμβολιαστούν περισσότερα άτομα και με πιο γοργούς ρυθμούς στη χώρας μας.

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα είναι το πρώτο βήμα στην προοπτική για το πώς οι Ολλανδοί μπορούν να απολαύσουν και πάλι διακοπές φέτος και στοχεύει στη συλλογή νέων πληροφοριών και δεδομένων σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν διακοπές με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν του κυβερνητικού πιλοτικού προγράμματος «Ασφαλές και υπεύθυνο ταξίδι κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού» (Safe and responsible travel during corona), η Sunweb και η Transavia έλαβαν το «πράσινο φως» για δοκιμαστικές-πιλοτικές διακοπές στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο