Ελεύθερος με όρους 27χρονος που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών

Ελεύθερος με όρους 27χρονος που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών

Ελεύθερος με όρους 27χρονος που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 508 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 27χρονος που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ φέρεται να έδωσε ουσίες και σε ανήλικη.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στην αστυνομία η μητέρα της ανήλικης και είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τόσο του 27χρονου όσο και σε δύο ακόμα άτομα ηλικίας 22 και 23 ετών τα οποία είχαν συλληφθεί αφότου είχαν προμηθευτεί ουσίες από τον 27χρονο, σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλώσει στους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 27χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής, πώλησης και διάθεσης καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ τον 22χρονο και τον 23χρονο για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν αποκλειστικά χρήση από μη τοξικομανείς.
Χθες, ο 27χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Ηλία Ζωγραφίδη και Στέλιο Κιουρτζή, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος αποδέχτηκε μόνο την κατοχή των 62,50 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκαν στο σπίτι του και την οποία είπε πως την είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση καθώς είναι εξαρτημένος.

Πιο αναλυτικά, ο 27χρονος είπε στην απολογία του μεταξύ άλλων πως ξεκίνησε να κάνει χρήση κάνναβης από το 2015 και δυστυχώς έκτοτε τη συνέχιζε καθώς πλέον είχε εθιστεί. Μάλιστα το επίμαχο διάστημα χρειαζόταν δύο με τρία γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας καθημερινά.

Σε ό,τι αφορά αυτά που έχουν δηλώσει ο 22χρονος και ο 23χρονος συγκατηγορούμενοί του, ότι δηλαδή προμηθεύονταν ναρκωτικά από εκείνον, ο 27χρονος είπε πως «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και πως αντίθετα ο 23χρονος είναι αυτός από τον οποίο έπαιρνε την κάνναβη που χρειαζόταν για δική του χρήση.

Οι δύο συγκατηγορούμενοί του, είπε ο 27χρονος, τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του δύο φορές και αυτές είχαν μαζί τους τη δική τους ποσότητα την οποία δεν γνώριζε από πού είχαν προμηθευτεί. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως τα είχε από την εργασία του και από φιλοδωρήματα των οικείων του προς αυτόν, ενώ για τα 62,50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκαν στην ντουλάπα του, είπε πως τα είχε προμηθευτεί από τον 23χρονο. Ο ίδιος εξήγησε ότι είχε πάρει συνολικά 70 γραμμάρια της ουσίας αυτής από τον 23χρονο, έναντι του χρηματικού ποσού των 180 ευρώ και πως με αυτήν ήλπιζε να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες για περίπου είκοσι ημέρες.

Την αγορά αυτή, την οποία θεώρησε συμφέρουσα, την είχε κάνει ο 27χρονος από τον 23χρονο μόλις τρεις ημέρες πριν από την «έφοδο» των αστυνομικών στο σπίτι του και είχε κάνει χρήση μέρους αυτής.

Ο 27χρονος εξήγησε επίσης πως ο 23χρονος του είχε δώσει μαζί και άδειες νάιλον συσκευασίες για να τις χρησιμοποιήσει, όπως του είπε, για την αεροστεγή φύλαξη των ημερήσιων δόσεών του ώστε να μην «χαλάσει» με το πέρασμα των ημερών. Αναφορικά με τα όσα έχουν καταθέσει εναντίον του η ανήλικη και η μητέρα της ότι δήθεν της έδωσε ναρκωτικά, ο 27χρονος τα αρνήθηκε ως «αναληθή, προσβλητικά, αβάσιμα και κακόβουλα εναντίον του».

Ο 27χρονος είπε πως τη νεαρή κοπέλα δεν την γνώριζε και την είδε για πρώτη φορά στις 21 Δεκεμβρίου 2017 όταν τον επισκέφθηκαν μαζί με αλλοδαπό Βουλγαρικής καταγωγής φίλο της. Ο τελευταίος – σύμφωνα με τον 27χρονο- έκανε χρήση ναρκωτικών και είχαν καπνίσει στο παρελθόν μαζί, έχοντας ο καθένας τη δική του ποσότητα. Την ημέρα που τον επισκέφθηκαν, ο 27χρονος δήλωσε πως τόσο η κοπέλα όσο και ο αλλοδαπός φίλος της έκαναν από ένα τσιγάρο κάνναβης που είχαν φέρει μαζί τους, όπως έκανε και εκείνος από τα δικά του και έφυγαν και οι δύο σε απόλυτα φυσιολογική κατάσταση.

Ο 27χρονος είπε πως από εκεί και έπειτα δεν γνωρίζει ούτε τι έκαναν ούτε τι πήραν και αναφερόμενος στα αποτελέσματα εξετάσεων που έκανε η κοπέλα μία ημέρα μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο, τόνισε πως οι ουσίες που εντοπίστηκαν στο αίμα της περιέχονται σε χάπια, για τα οποία ο ίδιος δεν γνωρίζει αφού ουδέποτε έχει κάνει χρήση ή κατέχει. Επίσης ανέφερε πως στο νοσοκομείο χορηγήθηκε ένα τέτοιο χάπι στην κοπέλα, ενώ και οι εξετάσεις που έκανε εκεί δεν έδειξαν κάτι.

Ο 27χρονος επεσήμανε πως ουδέποτε έχει δώσει ούτε ως «κέρασμα» ναρκωτικά σε οποιονδήποτε και επεσήμανε τις αντιφάσεις που υπάρχουν στις καταθέσεις μεταξύ ανήλικης και της μητέρας της. Ιδίως ο 27χρονος είπε πως ουδέποτε κέρασε αναψυκτικό την κοπέλα, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια είχε στείλει τον αλλοδαπό φίλο της να της αγοράσει ένα από το περίπτερο, αλλά ούτε και νερό μέσα στο οποίο της έβαλε – όπως τον κατηγορούν- οποιαδήποτε ουσία η οποία θα μπορούσε να της προκαλέσει υπνηλία ή απώλεια των αισθήσεών της ή ζάλη.

Τέλος, είπε στην ανακρίτρια πως μετά τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του έμαθαν και οι γονείς του (με τους οποίους και διαμένει) για την εξάρτησή του και πλέον έχει ξεκινήσει συνεδρίες και έχει σταματήσει τη χρήση κάνναβης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και της ανακρίτριας Ρόδου, ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά τον 22χρονο και τον 23χρονο εκπροσωπούνται από τη δικηγόρο κα Βάσια Παπαγεωργίου.

Η καταγγελία
στην αστυνομία

Ήταν στα μέσα του Ιουνίου 2018 όταν η 46χρονη – σήμερα- μητέρα μετέβη στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι κάποιοι είχαν δώσει ναρκωτικές ουσίες στη 16χρονη κόρη της, η οποία μάλιστα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου.
Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας, όλα τα παραπάνω συνέβησαν στις 21 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί οπότε και το 16χρονο κορίτσι έφυγε από το σπίτι για να πάει στο σχολείο της. Περίπου στις 12 το μεσημέρι ωστόσο η μητέρα ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου ότι η κόρη της δεν πήγε το πρωί στο σχολείο αλλά μετέβη εκεί αργότερα, δεν αισθανόταν πολύ καλά, ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και πως είχαν καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η 46χρονη πήγε στο σχολείο όπου πράγματι είδε ότι η κόρη της δεν ήταν καλά, ήταν σαν υπνωτισμένη, με δυσκολία επικοινωνούσε με το περιβάλλον της και κουνούσε τα μέλη του σώματός της. Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αφού της παρείχαν όλη την απαραίτητη φροντίδα έδωσαν αργά το απόγευμα οδηγίες στη μητέρα και της επέτρεψαν να επιστρέψουν σπίτι της. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της μητέρας, ακολούθησαν μικροβιολογικές εξετάσεις την επόμενη ημέρα της 16χρονης, οι οποίες και έδειξαν πως της είχαν χορηγηθεί ουσίες που θα μπορούσαν να την σκοτώσουν.

Η 16χρονη φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στη μητέρα της ότι την ημέρα που θα πήγαινε σχολείο πήγε μαζί με έναν φίλο της για να κάνουν χρήση κάνναβης. Μαζί μετέβησαν σε σπίτι άλλου όπου τόσο οι ίδιοι όσο και άλλα άτομα που βρίσκονταν εκεί έκαναν χρήση. Σε αυτό το σπίτι ο ιδιοκτήτης της προσέφερε αναψυκτικό και η νεαρή κοπέλα φέρεται να είπε στη μητέρα της, πως από την ώρα που το ήπιε άρχισε να μην αισθάνεται καλά και λίγη ώρα αργότερα να έχει υπνηλία. Η μητέρα είπε πως όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε προβεί σε κάποια καταγγελία γιατί φοβόταν για το παιδί της, δεν ήθελε να το ταράξει περισσότερο καθώς η ψυχολογική της κατάσταση μετά το συμβάν δεν ήταν ποτέ η ίδια. Ωστόσο τελικά το αποφάσισε και ζήτησε την ποινική δίωξη των δραστών.

Η «έφοδος»
των αστυνομικών
και οι συλλήψεις

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού αναφορικά με τον 27χρονο.
Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε μετά από επισταμένη αξιολόγηση στοιχείων, ο 27χρονος διατηρούσε στην κατοικία, στην πόλη της Ρόδου, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης την οποία πουλούσε τμηματικά σε ενδιαφερόμενους τοξικομανείς.

Έτσι στις 18 Ιουνίου 2018 το απόγευμα, για την εξιχνίαση της υπόθεσης οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση το σπίτι του 27χρονου και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σε αυτό έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Την ώρα δε της έρευνας των αστυνομικών, προσήλθαν εκεί ο 23χρονος και ο 22χρονος με σκοπό την προμήθεια ποσότητας ναρκωτικών με αποτέλεσμα να προσαχθούν και αυτοί στην υπηρεσία.
Σε ό,τι αφορά τον 27χρονο εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη (την ώρα της έρευνας απουσίαζε από το σπίτι).

Από την έρευνα στο σπίτι του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 62 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Τρεις τρίφτες-θρυμματιστές κάνναβης
• Περίπου πενήντα κενές πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποιούνται για τον διαμοιρασμό της κάνναβης
• Το χρηματικό ποσό των 358,31 ευρώ.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση ο 27χρονος προσήχθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο