Έφυγε από τη ζωή ο συμπατριώτης μας Μιχάλης Δημητρίου Κρητικός

Έφυγε από τη ζωή ο συμπατριώτης μας Μιχάλης Δημητρίου Κρητικός

Έφυγε από τη ζωή ο συμπατριώτης μας Μιχάλης Δημητρίου Κρητικός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4961 ΦΟΡΕΣ

Πλήρης ημερών έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, ο συμπολίτης μας Μιχάλης Δημητρίου Κρητικός.

Γεννήθηκε το 1932 στη Σορωνή της Ρόδου. Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Χρυσή Ζαρίφη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά: Τον Δημήτρη που είναι γιατρός στη Σουηδία και την Έφη ιδιοκτήτρια σχολής χορού στη Ρόδο.

Είχε ξενιτευτεί από πολύ μικρή ηλικία σε χώρες της Αφρικής, όπου βρίσκονταν ήδη τα μεγαλύτερά του αδέλφια (ο Αναστάσης Κρητικός γνωστός ακτινολόγος γιατρός και ο αδελφός του Σάββας, επιχειρηματίας). Εργάστηκε αρχικά σε φαρμακευτική εταιρία και στη συνέχεια ως στέλεχος σε εμπορικές εταιρίες στην Αιθιοπία κι το Τζιμπουτί.

Επέστρεψαν στη Ρόδο τη δεκαετία του ’60 όπου μαζί με τα αδέλφια του Σάββα και Αναστάση, δημιούργησαν ένα πρότυπο (πεντάστερο για την εποχή) ξενοδοχειακό συγκρότημα, το Ιμπέριαλ στο κέντρο της Ρόδου, το οποίο πούλησαν δύο δεκαετίες αργότερα. Το ξενοδοχείο ήταν ένα από τα καλύτερα στην πόλη της Ρόδου και φιλοξένησε επιφανείς Έλληνες επισκέπτες αλλά και χιλιάδες Σκανδιναβούς τουρίστες. Το είχε σχεδιάσει διάσημος Δανός Αρχιτέκτονας ενώ ως πολιτικός μηχανικός ήταν ο γνωστός Ιωάννης Μορόπουλος.

Αν και μαχητής της ζωής, ο Μιχάλης Κρητικός έχασε την πιο κρίσιμη μάχη, αυτή για τη ζωή του σήμερα το ξημερώματα. Άφησε πίσω του μια υπέροχη οικογένεια και τέσσερα εγγονάκια.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 28 Απριλίου, στην 1 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Σορωνής. Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί για όσους το επιθυμούν να ενισχύσουν με όποιο ποσό θα ήθελαν, τις εργασίες συντήρησης που γίνονται στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά στη Σορωνή.

Συγκινητική ήταν η ανάρτηση του γιού του Δημήτρη :

«Αντίο καλέ μου Πατέρα, όμορφη και ευγενική ψυχή, τιτάνιε αγωνιστή, υπόδειγμα και πηγή έμπνευσης και αγάπης για κάθε άνθρωπο που βρέθηκε στο δρόμο σου.
Σε ευχαριστώ για όλα αυτά που απλόχερα μας έμαθες και μας χάρισες τα χρόνια που είχαμε την τιμή και τη χαρά να περάσουμε δίπλα σου. Κλαίμε και πονάμε σήμερα. Το κενό που αφήνεις πίσω σου, τεράστιο. Τίποτα δε θα είναι πια το ίδιο.»

Η κόρη του Έφη σημείωσε επίσης με ανάρτησή της:

«Σ αγαπάω μ ακούς; Σε λατρεύω μ ακούς; Ένα κομμάτι της καρδιάς μας έφυγε ακούς; Μας λείπεις ακούς;

Ήσουν συγκλονιστικός μπαμπάς! ακούς; Να μας προστατεύεις εντάξει; Έκανες μια υπέροχη οικογένεια κι ήσουν άξιος πατέρας και παππούς! Για πάντα θα είσαι ο ήρωας μου μ ακούς; Μέχρι να με ξαναπάρεις αγκαλιά...»

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων